Sunday, October 7, 2012

Kitto katto...

Don't be surprised when i say that title means Kit Kat. Comel plak kan. My labmates offer, Hani chan do you want kitto katto? Bila tengok, owh kit kat rupanya. Asal choc je pasti la laju je nak hihi.

New from kit kat. Tak tahulah betul-betul new atau patik yang ketinggalan. Ternampak di aeon masa beli groceries. Terliur la pulak. Rasa macam dah lama tak makan choc. Eceh.



White chocolate with milk and biscuits. Reminds me of hersheys's kisses cookies and cream macam gambar kat bawah ni.



Source from google. Dah lama tak makan hershey's.

Masa dalam pantang dulu nampak kitto katto green tea tapi sekarang dah tak ada aduh kachiwanya patik wuwu. Baru berangan nak makan kit kat versi green tea tu. Masa haru (spring) pernah makan kitto katto sakura. Vanilla pun belum cuba huhu ingtkan ada sepanjang tahun rupanya ikut musim jugak agaknya.

Apa nak jadi ni asyik nak makan cikelat je, pengsan!

22 comments:

Anonymous said...

windu la nak sembang2 mcm dulu.

Jude Law from Bosnia/Turkey(dua2 tmpt ni I ddk)

amirah said...

comelnya nama dia...huhu

blog usang said...

suka baca entri di sini...

Umie Naziera said...

white choc..kna try niyh

Eey said...

Hmmm...Dapnyer, bak sket!
:p
Kat Nihon mmg byk flavor kit kat kan? Stakat ni Eey pernah rasa green tea, sakura, red bean ngan apa tah yg color putih tu lupa plak. Hehehee...

mamawaiz said...

coklat yg wajib beli kalau pergi langkawi..hershey cookies ni.tp sekarang kat mydin n giant pon ada jual..hehe

Cik Eka said...

waaa sedapnya.....

terus teringin nak makan coklat.
kat msia takde kita kat ni,jadinya bole makan hershey's kisses jer la..huu

adnil linda said...

byknye perisa..kt mesia xd pn cmtuh...

fika79 said...

jaepun mmg selalu ada special version kan..natsukashiina..

Rai Ourkizuna said...

aritu client bawak omiyage dari nihon..maccha kitto katto.. tak puas makan!!!

Fizah Ibrahim said...

Baru tau ad hok baru hihiii..

kak nis kelik mesia bilo?hehe =))

Luna Tsuki said...

White chocolate yum yum~
Sugoi ano kitto katto neh? hehe

Cikgu Ma said...

saya plak kurang gemar makan coklat..

***lama tak singgah sini ^_^

me suya said...

nasib baik diriku ini bukan penggemar cokelat~hehehe

HAmza sihat?

ct kektus said...

comel nye nama. ingatkan kucing ke. alaa2 hello kitty. kitto katto. huhuu

jrg pulak nak beli kitkat.

Cho Zila said...

penah tengok rasanya.. tapi entahler kit kat ker ...
tapi pasal cekelat memang sangat laju....

☆彡Mitchell Cullen said...

sedap butul tu kitto katto! hehe..

ishamizu said...

Hehe comelnya bunyi dia, kitto katto! Hik2..nway skrg izu pon dh ikut hubby n ank2 suka mkn coklat tau..maybe cOklat kt sini heaven n murah kot..yg meeah kt msia tp kt sini mampu nk beli hehe

Kalamhati said...

sedak wess!!hihi

Nur-nba said...

Coklat memang boleh hilangkan tekanan dan buat mood kita jadi happy.. :) tapi jangan la makan banyak2 sangat..

Eliss Mie said...

comel pulak bila sebut kitto katto tu :p

dah lama x makan kitto katto :p

teratak hati said...

Kitto katto ye..mcm best je jepun bile tgok rancangan jejak jepun zizan kt astro..bile tgok je mesti teringat kat blog ni..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails