Thursday, October 4, 2012

Ken Hamza baby gugu...

Bila Ken Hamza dah selalu sangat makan jari, tangan kadang satu "penumbuk" tu dia nak masuk mulut dia. Patik pun belilah tether, tapi takde pilihan sangat, ada bentuk hana dan raburabu je. Bila bagi, Hamza pegang je tapi tak gigit pun, nak jari dia atau jari mama papa dia jugak haish...

"Mama bagi flower kat Hamza. Hamza tahu flower sebab mama asyik ajar flower flower je, tapi Hamza tak reti nak sebut. Agaknya mama ni suka flower kut." Bukan setakat suka wahai anakanda malah mama ni miss flower okeh... ahaha sila pengsan!

Cubaan pertama tak berjaya, maka saya bagi lagi untuk hari seterusnya... Hamza pegang dan tengok je... macam tak ada makna/tak ada perasaan. Nampak dia khusyuk saya bergegas ke dapur sat, sekali dengar dia bersuara nyaring lepas tu macam sebut aa-guuu, aa-guuu. Biasanya time tengok tv memang excited la ingatkan dia dah buang tether tu dan tengok tv. Bila jenguk, rupanya tether tadi dah ada atas muka dia hehe. Mama Hamza pun satu, bukan nak alihkan cepat2, tapi terus snap gambar haha... dalam pandangan terhalang nak jugak dia pandang mama, ekspresi mohon bantuan...

Dia bergerak2 tether dah ke mata. Lepas snap gambar ni terus saya alihkan tether tu. Kalau letak selimut nak pulak dia gigit huhu... mungkin betuk tether ni tak mesra alam dengan dia agaknya... tak pun Hamza memang takde idea apalah bendalah yang mama bagi ni...



27 comments:

Munnafendy said...

bnda alah tu keras kot nis...dia nk yg lembut2 gebu2 utk dia hisap...hihi

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Mcm2 perangai si ensem kecik ni ekkk
Ingatkan td okasan dia yg letak ataih muka gituew
Awwwww kakkoiiii oke
X sabaq nk gomoi dia nnt (^∇^)

yatie chomeyl said...

ado teether bentuk sandwich and coklat..kat Best denki ado jual..chomeyl hehe

Diayana Amirah said...

Seriously, Hamza comel gila. Geram..

waniey said...

owh.. cutenya hamza.. =)

fara said...

hencemnya ken!! selimut lagi best untuk diteething yek.
psstt..mama hanis nak shop2 teether menariks dari sini ke? ;)

whitecappuccino said...

mama saje jer bagi tether kt hmza pdahal dia nak snap pic tu haha..lucu plk nengok pic yg ke 2 tu...

amirah said...

hihihi..comel sesangat

Umie Naziera said...

haha,smpai haty akak biar camtu jer..hahha..comels2

Nadiah Sidek said...

hihi..comel je. safiyyah dengan shakir masa kecil pun bukannya suka tether. bagi tether, dia cari benda lain juga nak gigit/masuk dalam mulut

qishi okawa said...

alolo..nomeynyer hamza...gerem...nnti lelama dy gigit gak..baru nk mgenal benda..adam dulu pun camtu..sampai luncai teether dy mgerjakan...hihi

Nieda said...

anak jepun ni tembamnya. gigit pipi kang!!

norliha said...

hahaha... nakal mummy hamza.

fika79 said...

hanis, beli soft toys jer..budak suka kot kalau soft toys..tapi make sure basuh selalu la untuk kebersihan..hehe

dwaty said...

dah lama tak singgah sini... ken hamza dah besaq.... ala tomei2...

Chekgu Azrine said...

dah nampak muka hamza macam muka sis la..macam anak jepun tu dah sah2..hehehe

man said...

comelnya baby itu..hehehe..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

et said...

hahaha...jari hamza bambam...tu yg tedap nak masuk mulut tu..

pssst:et sihat jer dan membesar lebih hebat..hahaha

mamawaiz said...

tangan hamza tu lagi sedap lah dr tether..hehe

Fizah Ibrahim said...

Hihi comeyyy, yo igt cokelat kooott nak makan dopleh lagi. (eh, mcm la ken hamza tau doh coklat tu gapo hehe)

zifa nia said...

lucu bangetzzz sih

http://curhatz.blogspot.com/

Puteri Nur Aqiliah said...

Ya Allah.. comelnya ken hamzaXD
I hope I can meet him!

~Beb~ said...

besar dah baby jepun ni.. tomei!

Rai Ourkizuna said...

ehehe..kesian..dasar mak mak blogger kan..segala aksi anak nak dirakam dan ditayang kat blog..hahaha...

ishamizu said...

Hehe ank2 izu pon tak brp theether, tgn derg lg sdp gamaknya hehehe nway Kensgt comel n bam2! Geram ok..;)

teratak hati said...

Makin comel la hamza ni..mmg awal2 dia tk tau nk buat ape ngan teether tu..tp mmg lama2 pun dia dah boring tk nk gigit jgk..nk gigit menda lain je..

CikUna said...

haha, cuba mama demo sikit macamana nak main benda tu... mesti Hamza terus tahu kegunaan dia kan ? hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails