Tuesday, November 24, 2009

Naze???

Naze (why) kanak2 jepun yang sangat chumel ni scared of gaijin (foreigners)? I do wonder why. Here are some of situations that i'm really used too now:

1. very often
kids sedang jalan2 or playing with something at their hands, bila dongak kepala saw me with my tudung, mulut terganga and akan toleh 2-3 times, ataupun tenung sampai la their mum tarik tangan dia. This situation is still ok... and sometime kalau jalan with their siblings.. nampak je terus tarik adik dia rapat2 hehe..so protective..

2. huhu
this is the worst...when they saw us, especially me, because of the tudung i guess, kening dah berkerut and grab their mom or dad's shirt. and looks like wanna cry..phew scary padahal tak buat apa pun, kadang2 tak pandang pun. Dulu selalu jugak suka perhati those cuties once i had this incident terus tak berani nak pandang. But sometimes i just cant resist to look, sampai my love always remind me, jangan la pandang nanti dia nangis..hehe..tq love..

3. the best
very rare...but i still remember this one time there's one boy a bout 1 year plus.. dia stop, tercengang, and pandang je, i dunno what to react, i just smiled, and said konnichiwa,..kawai ne.. and he smiled and start waving... kewll... ada juga yang malu2.. pandang2 but when i look back at them they will act like looking somewhere...

as long as they don't cry when they see us, it's ok...

6 comments:

+ r3d lollip0p + said...

hi hanis :)
hmm..entry ni mbuatkan zila tfikir gak. yup..as long as they don't cry.. it's ok then ;)

sabiqahAnuar said...

ermmm kne branak anak sakura sorg hanissan, mesti sgt kiut miut..leh main2 ngn all those cuties ....anak daun maple canada da ade sorg kat cni :)

Hanis MY said...

saaaa....will do, will do, tkpe anak maple ada full time daddy to take care of hehe, insyaAllah rezeki tak ke mana, hoping so hard for twins :))

lollipop! yup totally agreeeee...

happyichigo♥ said...

hihihi...mcm tu ye hanis..kesian hanis tau..hanis kene ade baby ni gerenti kawaii sgt sgt...chooo kawaii...jom pregnant sama2 hanis! hihi...cpt2 lah dapat rezeki...

hanis, mase bercuti di asakusa, tak de pula kanak2 yg takut kan dira...ade sekali tu dira kene gelak ngn budak ade lah, sebab dira tak reti pkai chopstick untuk mkn takoyaki, bebola tu jatuh, trus die tergelak! comel sgt budak tu! asyik tengoook aje dira mkn!

anak2 jepun comel sgt kan hanis..geraaam betul!! hanis tak care ok! bye

sabiqahAnuar said...

twins?? hhehe insyaAllah, doa u dpt, ameen, huhu mstu super cute, nak jugakkkkk, (hahha gedik jugak)..gambate, hehhe...

Hanis MY said...

Dira..i agree...jum preggy sama2 hehe, insyaAllah ada rezeki kita nanti..beshnyaa..budak2 nihon suka kat Dira, tapi masa hanis g tokyo budak2 siap senyum n lambai lg, maybe area sendai tak ramai foreigner diaorg jarang expose tu yg takut semacam tu..huhu

Saa..tq..aminn..kalau twins is the best for us, we will get it sooner or later hehe..anak u of coz la super duper kiut mcm uuu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails