Wednesday, January 21, 2015

Yey Kalan.... Bobak

Anakanda Ken Hamza  yang makin banyak ragam... buat mama dan papa pitam haha... menjadi2 sejak ada khadija ain ni la... perhatian kena lebih pada dia... nampak mama atau papa pergi kat adik mulalah berdrama swasta. Perkara yang boleh alih perhatian anakanda Ken Hamza sekarang adalah ipad dan tab. Yang tak tahannya suka sangat main puzzle dah tu suka main yang susah level dewasa bila dia tk boleh buat mulalah meraung suruh mama dan papa setelkan... pengsan!

susah betul nak ambil gambar. Ni pun senyap2 jer kalau tak memang dia akan lari... i miss taking picture of you baby... kalau buat front camera tu yang nal selpis tuu... mulalah macam2 aksi nganga mulut menjerit bagai lagila takleh amek gambar haha... kamu ni ngapain sihh...

Latest pic... masa ni pergi rumah rakan sekerja rumah berdekatan pantai yang sangat cantik dan unik rekaannya i very likeee uolss.... tengoklah anakanda ken hamza pegang apa tu... fav dia dia la tu timmy dengan shaun... tp shaun tu dia panggil "bek" jer

Ok berbalik pada tajuk... apa ko bondo la tu kan... yang bobak tu sekejap je la boleh figure out... dia dengar azan kat ipad... lepas tu terus cakap bobak bobak (allahuakbar)... mama pay (pray) gelak sakan la jugak tapi kena tahan sebab kalau gelak depan dia sure dia malu or marah haha.. so qada gelak dalam bilik haha... 

Tapi kalan ni memang lama... baru beberapa hari lepas dapat tahu... papa ken hamza ni selalu cakap jom pegi jalan... each time nak keluar beli groceries ke atau beli apa2 lah melibatkan naik kereta... bila keluar sama ada dalam kereta atau tengah jalan kat luar tetiba out of blue dia cakap kalan yey kalan... kalan banyak... tunjuk sana sini...terus kitaorang konfius apa benda lah kalan tu... ingatkan merujuk pada benda ke etc rupanya kalan tu jalan dan banyak tu maknanya jalan jauh la kut haha... sebab dia akan cakap cantik banyak... which means cantik sangat la kan haha... adoi anakanda ni lawak la...

Bila tah nak ceritera adik dia pulak...


9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comeinya dha besar da

Anonymous said...

How fast time flies. Kenza, Uncle EE hope u will be anak soleh for ur parents. Cik Ha, didik ur children baik2 daripada segi pendidikan dunia dan akhir. They will help u there. I hope all of us dalam lindungan keredhaan Illahi. Salam kerinduan dari Uncle EE.

P/S: Today is my birthday. Okbai. Saja nak bagitau. Haha

Chekgu Azrine said...

Mcm2 ragam kenhamza ek...comel dan handsome sgt ken hamza...

Liyana said...

haha comel jeee

Btw, jemput visit page FB By Aloha https://www.facebook.com/byaloha ye.

Kat sni ada jual sabun herba produk keluaran Universiti Putra Malaysia (UPM) yang ada banyak manfaat. Sabun muka untuk masalah jerawat. dan sabun badan utk masalah jerawat badan, bau badan, lenguh2 badan, gatal2 kulit, naikkan seri muka n mcm2 lagi =)

Azian Elias said...

Salam dear..

MASYALLAHHH.. dah besar dan handsome dia.. Hamza sama macam Abang Luqman.. semua words dia menggelikan hati kami till now tau..

Titus - terus.
Apa nyo - Alfa romeo
Puman - Luqman..
Totoya - toyota..
Untel Yoy - uncle roy. heeeeee

Abang Luqman suka kereta masa kecik2 dulu..

Puteri Beribiru said...

comelnya..!!
pelat dia lagi comel,,!!
hehe..baby words are always adorable.. =)

Eliss Mie said...

lama tak menjengah kesini. dah ada adik pulak yer.tertinggal keretapi sungguh :)

Annisa R. said...

Ken daa besar :) comel je dia belajar cakap.. mama 'pay' hikhik

Jawa Resep said...

wkwkwkw comel jee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails