Monday, December 7, 2009

Donuts and rockers!

yellow maple leaves, glad i manage to snap this picture, the next day it was raining and all the leaves are gone..tinggal pokok dengan ranting je..huu..it was a sunny day, but with temp of 10 degrees i just couldn't go out without my jacket..

I'm so glad that we have Mr Donut here..sort of saving my love and i from craving for Big Apple Donuts and Coffee..gosh missed all of the flavors soo much and i'm so into Californian Almonds. (sape2 yang baik hati tolong makan bg pihak i ok..hehe...) we only go to Mr Donut (here the nickname is Misdo..soo chumillsss) when there is sale which means, the cheapest price, 1 donuts for 100 yen (tax included), totally a great deal.. and it has point card too..wanna redeem that irresistable Misdo cutie mug. The reason for the sale was beacuse they launching their new flavor in town... yup we did grab that wonderful flavor..totally yummy... we went there accidentally..as usual..went out form some groceries and noticed a banner in front of Misdo shop.. "love..misdo sale! jums" entering the shop imagining myself biting to those yummy soft donuts...
in front of our house, i noticed those flowers from last year, that it only blooms during end of autumn, around Nov, so pretty..miss bunga memang takleh tengok bunga,..mesti nak posing..and this year they bloomed at the same time, i really don't know what's the name but i'm gonna call it autumn flowers...:)..simple..
normally they just put it in a thin paperbag, but today it's packed in a box...niceee...
atarashii aji..luv it a lot, there are several range of donuts but i'm just not good at explaining, wish i can pass this to my gorgeuos cousin anna. she's really good at describing things... membuat orang teruja and also wanna have it too...

Ok enough about donuts..another thing is about a really funny email which i got from my love's friend, Tik Shiro..thanks for forwarding that email.. loughed all the way while reading it until i my stomach cramped..haha betul ke ayat ni. I received it in PDF file, and i guess it was taken from one of the bloggers...the post was rather old..few years back, i tried to find the post to put a link here, but i couldn't find it, really eager wanna share with you guys, so i rewrite it, totally copy and paste and didn't even change one single "nano" of the post... hope u guys will enjoy reading it (Sa dear hope this will make u happy). Here goes...

ROCK KAPAK.....ROCK KANGKANG.....ROCK RAMBUT SARANG TEBUAN....

Sedang aku melayari internet petang tadi, aku telah terjumpa dengan blog ini. Blog ini menyimpan lagu -lagu artis melayu zaman rock kapak , rock kangkang , rock rambut sarang tebuan, tracklist album , cover album , dan info yang berkenaan dengan album tersebut. Jadi, tanpa membuka link blog ini pun, kamu sudah boleh agak apa kandungan blog ini kan? Ya. Blog untuk kamu download lagu-lagu rock kapak melayu yang agak susah hendak di cari sekarang. Aku puji pemilik blog ini kerana menyediakan lagu-lagu yang susah untuk dicari kini, tidak kira di internet, dalam bentuk mp3, atau pun bentuk kaset atau CD. Pemilik blog ini memang rajin untuk mengupload semua lagu-lagu rock kapak yang berada di persada Malaysia satu masa dulu. Jadi, aku melayari blog ini. Aku terjumpa dengan bermacam nama band rock kapak yang amat asing dari telinga aku sebelum ini. Pernah tak kamu semua dengan band seperti Penyengat, Teras, Ababil, Aces, Ad Hoc (ini pun boleh jadi nama band ke?), B n W, Espiranza, G.U.Y.S., Helter Skelter, Happy Nightmare dan Jasad Liar? Aku pun banyak yang tidak pernah dengar. Malah kalau kamu baca semua nama band tersebut, aku yakin banyak yang kamu tidak pernah dengar. Selain dari mp3, blog ini juga meletakkan playlist album, info-info lain mengenai album dan juga yang paling menarik, cover album. Disini aku meletakkan beberapa cover album yang agak kelakar dan kepada kamu yang ingin menceburi dunia muzik, secara underground atau mainstream, setelah melihat Hujan, Meet Uncle Hussain dan Bittersweet begitu popular dan menjadi kegilaan para-para gadis, ini sedikit tip kepada kamu agar kamu tidak membuat cover album, demo

atau EP kamu seperti ini.


Budak Kaca Mata - Kilauan Memukau - 1997

Aku juga tak pasti samada Budak kacamata boleh di iktiraf sebagai rock kapak atau tidak, tapi ada dalam blog tersebut. Jadi aku terima sahaja seadanya. Cuba kamu lihat cover mereka ini. Semua ahli band berposing dengan gaya yang agak jambu, macam tidak kena dengan konsep rock kapak. Lebih sadis lagi cuba lihat gambar di bawah, pada mamat yang aku bulatkan dengan warna merah tu.

Pada kamu yang ingin membuat album, tolonglah jangan posing manja macam itu. Geli pulak aku tengok lama-lama.

Fantasia - Fantasia - 1988

Antara nama band yang aku tidak pernah dengar dalam blog ini. Berpakaian ala rock kapak dan tangkap gambar di dalam hutan, padang lalang , semak samun, kebun getah atau estet memang ketinggalan zaman pada waktu sekarang. Jika kamu rasa ini cool, aku sarankan band kamu main lagu-lagu rock kapak sahaja, jangan nak main lagu indie macam Hujan dan bittersweet


Halilintar D'Episode - Harga Sebuah Cinta - 1989

Pun aku tidak pernah dengar nama band ini. Sekali pandang cover album ini, aku teringat cover kumpulan girl band, Restu (mungkin di eja dengan begini - Res2) dan M'Steen (salah satu anggota kumpulan ini, kalau tidak salah aku, ialah Intan Azura).

Tangkap gambar sambil baring dengan formasi begitu hanya akan membuatkan band anda di gelar girl band daripada band rock.


High Crime - Identiti - 1989

Agak tidak boleh belah juga tengok cover band ini (ini band rock kapak ke?). Sekali tengok macam poster wayang untuk movie

kelakar pula. Mungkin pada masa ini, cover macam ini amat cool....Rasanya... Ini juga satu cara posing yang agak kelakar. Hahaha...

Magnet - Ajarlah Aku Bercinta, Kawan - 1998

Mula-mula aku mahu tanya kamu. Adakah relevan untuk meletakkan gambar magnet sebesar gajah untuk cover album kamu? Tahu lah nama band korang magnet, tak payahlah rasanya letak gambar magnet, macam kami tak pernah tengok magnet pula.

Tajuk album ini - Ajarlah Aku Bercinta, Kawan - Memang tidak relevan. Jadi kepada sesiapa yang ingin membuat band tu, ingat!!! Jangan letak tajuk album kamu macam ini.

Oh... Ini rupa kumpulan Magnet tu......

Peace - Peace - 1998

Ini lagi teruk. Sekumpulan band lelaki, menanggalkan baju (berlenggeng lah ye, bukan bogel. tapi mungkin...), duduk dalam posisi rapat-rapat dan pandang ke arah berlainan.

Juga ada ciri-ciri girl band dan bukan rock band. Malah, aku rasa cover ini macam ada sedikit......Gay! Hahahah....


Roy - Nekad - 1990

Tiada apa sangat untuk cover ini. Cuma satu aku mahu pesan, jangan pakai boot koboi untuk cover album kamu.


Utopia - Maya Percintaan

Cara pemakaian ini memang sudah tidak sesuai untuk cover album sebegini. Lagi -lagi mamat yang paling depan tu. Baju dia tu bercampur pelbagai warna. Aku mahu terangkan warna apa pun aku tak tahu..

Satu lagi. Jika ingin memilih nama band, pastikan ianya sesuai dengan genre lagu dan nama tajuk album atau lagu kamu. Contoh yang tidak sesuai

Nama band: Jasad Liar

Nama Album: Senikata Cinta

Wah! Nama band dah ganas. Sekali nama tajuk album....


How was it, i will lough all over again everytime i read this...kelakar la fashion sense zaman dulu, i wonder, mesti our next generation will lough at our fashion too..hehe..just a thought... have a trip to Kagoshima and Osaka, really looking forward, thanks to NC for the meeting d hujung benua jepun, or els tak merasa jalan2 at other part of japan especially Osaka and Kyoto, where the traditional japan lies there... i really hope it will be one of the best trip with my love...



8 comments:

+ r3d lollip0p + said...

entry yg hampir complete :p apa pun.. dunkin's! :p

NARDtheNERD said...

donut donat donat~~...cedappnyeee~

noor aniza said...

seyes lawak air-mate-keluar-meleleh..sbb terlampau tangkap leleh ngn entry rock kapak iteww...hahahahha...gelak smpai kuar air mate hokeh!!

Hanis MY said...

r.lollipop..oo peminat dunkin rupanya...

nard..donut beshhh...

Niza..yup lawak kan, baca byk kali pun gelak lagi..

talkingzebra said...

donut yumm!
tp yg bulat2 kecik tu nmpk cm lg sdap je.. hee!

sabiqahAnuar said...

ahahhah uuuu this post make my day..hehhee


lama suda xupdate n bloggy huuu

MOMMY NADIA said...

hanis..smlm my hubby br je mkn calif almond tu..his fave..nanti nadia post kak hanis ek..picture je le:)
skrng japan musim ape..?falls dah ke?

Hanis MY said...

Sa..update jangey tok update, nati key ado boxing day sano..hu jeles sungguh leh sopim

Nadia..wow wii beshnyaa..takper la gambar pun jadik la i imagine myself munching to those yummy calif almond...ooo sungguh yummy..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails