Friday, February 13, 2009

Silap daa..

Ampun dan maaf dipinta..hatta arakian..(betul ke ni-nanti kena marah dgn cikgu bahasa iaitu rauhunt zimbabwe)..regarding my previous post..ajaran sesat..actually it's not ichigo "bari" but it's "gari". Masalah pendengaran..we thought we heard bari tp sebenarnya gari..hehe. Tapi dah baiki that post. My love learned at nihonggo class. Wahh..sukanya...Miss Sa like my new layout. Kenapa tiba2 nak tukar layout..here goes...Last wednesday is holiday (National Foundation Day). Tapi still ke lab..nak buat kerja la kununnya...sadly sempat buat sekejap je coz ada student using the same instrument. My first happyio will be on Feb 20th. Igntkan nak prepare for that or finish up my sketching so..i decided to finish up the sketching..erm..susahnya dah berapa kali baiki..asyik tak "paus" hati jer my co-sensei..jap tukar gitu jap tukar gini...pastu tukar balik like my previous drawing..ayoyo..which one..erm..lukis2 skejap..and i start to chat with my old friend (sweet ema). And then baca blog my friend which i call onizu bebeh a.k.a aidalela. Kenal masa induksi. She's one of the staff in charge for induksi...a really nice one and satu kepala..each time when we meet automatically we will talk in this weird slang and when it comes to words which sounds funny we will end up laughing kat pejabat pendaftar tu...tapi klu ada urusan rasmi or busy we'll just waving at each other..back to the story..erm..cutenya layout onizu ni..so i ym her and ask her secret recipe (mcm belajar masak lak)...and she teach me step by step..at that time i just write it in a piece of paper and thought of doing it later..maybe on this weekend. Tapi jari jemari ini tak dpt ditahan untuk menaip weblink and scroll down to see the images. Akhirnya i end up trying one layout after another until dapat yang betul2 puas hati. My love pun turut terheret sama ke kancah ini..nasib baik dia pun suka jugak this layout. But the problem is the bacground is so dark tak nampak tulisan..so tukar font color la plak...akhirnya puas hati..suka..tapi ganjarannya my zumen (sketching) tak siap bus on weekend tak banyak so i have to take a bus at 6.30 pm...pack up my stuff and headed back home..as usual continue my zumen yesterday. Bila tunjuk..fuhh..kena tukar lagi..ooo..how i like doing zumen..before i continue again today..tulis blog la jap..might refreshing up my mind...

8 comments:

sabiqahAnuar said...

hehhehehe same cam i, klu nk baca paper (journals) r wat keje, blurr jaa otak..huhu pastu alih2 godek2 inet, buka blog (walau malas nk tulis pon, bukak gak baca blog orang..hhehehe)..but really-comeiii aaa bunga chrysantemun (yeke?)..sweet...

ps. jauhnya cikgu bahasa MELAYU- dari Zimbabwe dan sekarang berada d UK..hehehe

fasya said...

pn Hanis san..
nice layout..=)
pn hanis..kami da dpt ayah baru,,En. Mad..hehe

Hanis MY said...

betul u..i stujuk! blog is the best place to visit everyday..sort of chrysanthemum tapi i rasa gerbera ontahla eden pon tak tahu hehe

p/s:yerla sebab dia ada gilfren kat zimbabwe..hehe

encik cibon said...

tukar la kaler font nie.....

cam susah nak bace jerr...huhu...

Hanis MY said...

yer ker incik ciboms..wokey..nanti eden ejas jap g..he

rauhunt said...

apa ni ..main bisik2 sesama rakan perempuan ..rakan lelaki pun nk dengar jugok

Hanis MY said...

rauhunt..u keno paka ala2 snow woman di st andrews baru buleh join bisik2 kami..he

sabiqahAnuar said...

hahaha hanis...sokommm 100%, panjang gak telingan rauhunt ni, lei dengar kita bisik2 sampai ke st.andrews..ehhehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails