Thursday, May 27, 2010

Can you keep a secret?

Sebenarnya tak tahu nak tulis title apa... alang2 dengar lagu utada hikaru can u keep a secret while wrting this post, sepantas kilat saya terus menulis title blog (haha..sungguh tipu sepantas kilat itu)... but there is a secret.. and it's funny though haha..(belum apa2 dah gelak, ish2..)

Tengah makan coklat with small coffee chunks..rasanya satu bilik ni bau, so i offered to my roommates, masa tu ada Mori-san, Soutome-san, Fujita-san and Chiba-san, walaupun cuma secebis they love it... i'm soo glad.. and then Mori-san took out her okashi (sweets) and gave it to me and the rest... Fujita-san plak bila tengok orang lain duk bahagikan harta dia pun wanna gave his shares.. dia plak passing jellies, and the rest loughed... memula tak faham.. rupanya dia ambil jellies tu atas meja orang lain buat macam dia punya je passing kat orang lain haha..fujita-san memag selalu selamba badak..jelly tu pun besties dia punya so no hal la hehe.. Shhh jangan bgtahu Shirasawa-san (Fujita's besties) secrettt...

This morning i was touched by a post i'm tagged in..thank you kak min.. hari ni birthday Kak Min yang ke... rahsia hehe..she was my long lost house mate yang sgt best and happening.. kak min, i miss the old days wif you.. happy birthday kak min... semoga panjang umur dan murah rezeki dan sentiasa dilindungi serta diberkati oleh-Nya... ada masa datang la lawat i kat sini hehe, i tau u ada duit cuma takde masa je hehe.. do come ok kak min...

Min Harun happy besday utk Khazrillah Noor & Wan Firdaus :D smoga dipnjgkan umur, dikurniakan kesihatan yg baik...brbahagia dunia & akhirat...amin
& hepi wdding anniv. to cikgu Hanis Mohd Yusoff luv reading yur blog, rs mcm nk gi jln2 kt jepun je :D wish u all the best, in life & yur study
gambar from google search

ni ajer mampu bagi dari jauh..have a wonderful celebration k..take care...

And i read a quote, "Perempuan suka tunggu surprise, bila tak dapat merajuk seminggu" haha..so so true, of course most of the women love surprise...agree with me? like the romantic and sweet stuff, sukakan hadiah even though it's teeny weeny or handmade what so ever, it's just the nature of woman's soft side, but me, i don't want to terlebih mengharap nanti kuchiwa...kalau rasa nak surprise baik kita sendiri start, it's fun as well, and bagi boyfriend/suami yang suka buat surprise, you girls are lucky dan boleh berangan surprise apakah pula kali ini.. and enjoy the surpirse ok hehe... i once got a surprise during my 1st birthday as a wifey and believe i will get my surprise too one day perharps haha... we have many more years to live together.. insyaAllah...

Owh gtg, baru tadi my other sensei, Sogawa sensei gave me some sample to run a.s.a.p. And then somebody is using the instrument, ada hikmah..sempat menunaikan solat wajib serta sunat dan membaca ayat suci al-Quran, semoga dipermudahkan eksperimen yang bakal dilakukan sebentar nanti...dan sterusnya... amin...

3 comments:

happyichigo♥ said...

dira suke utada hikaru can u keep a secret...teringat jdorama hero!!!

MOMMY NADIA said...

love the flower..teringat time adik nadia kawen..tiru pattern rose tu..cuma rose jadik carnations!

yeap,nadia pun suka sweet suprise..tp tak kan nak mintak selalu kan..hehehe ;)

Hanis MY said...

Dira..yup citer Hero...hehe.. tapi hanis tak pernah tgk full citer tu, suka utada after jdorama yg lagu first love lepas tu terus jadi die hard fan utada hikaru hehe...

Nadia... wow sweetnyaa..masa hanis wedding tak sempat buat bungan mcm ni, carnation! soo creative..
Ok la tu at least dpt jugak sweet surprise...less is better, then we will aprreciate it.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails