Wednesday, June 30, 2010

Agak Kuchiwa...

For the first time i watched a full soccer match... last night's match was Japan and Paraguay.If it was around 3 am i really won't watch it, but it started around 11 pm so i think it wasn't that late. Usually when my love is watching i will sit by his side and ask him a lot of question until at one moment he just ignored my silly question haha.. yerla mana la saya arif pasal bola2 ni, and then i fell asleep on his shoulder...after asking all the silly questions;

love, pasukan apa lawan pasukan apa ni?
love, jersey kaler tu pasukan apa, kaler ni pasukan apa?
love, naper offside, offside tu apa?
love, naper kena kad merah?
love, naper kena kad kuning?
love, naper orang tu tolak2 nak ambil bola, aci ke macam tu..
love, naper dia sepak bola tinggi sgt..., dia passing kat sape tu..

and then at one point he just kept quiet and keep on watching, while i..trying to understand the match and then the failed attempts to understand lead to sleepiness... last night punya bersemangat tengok tapi kalah plak..dah tak ada wakil negara asia mara ke peringkat seterusnya apapun ganbatte to other teams..soon we'll know who is the champion for 2010. Here's a joke forwarded by a friend of mine.. enjoy...

Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kowang selalu post tu.......

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?


12 comments:

happyichigo♥ said...

haha lawak animals with their fb status tu..haha..katak nyanyilah wei wat konset kat sini panas sangat daah!

dira pun kecewa lah hanis japan kalah..sedeeynye..dira pun mcm hanis bnyk soal kat hubby sbb tak begitu faham bola...tp hubby suke klu dira teman die tgk sama2...!

Hanis MY said...

hahaha kelakar la dira ni..kena add katak jadik friend dulu baru leh comment kat wall dia hehe... dira tak byk tanya macam hanis agaknya hehe...

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

haha..kelakar..
t mau copy la jokes neh,boye?hehe~

Hanis MY said...

Cha dear..boye2..sila...hehe comey je.. next post pasal tukar font k..

kema said...

haha~lawak nye entri neh pn. hanis....gelak xbenti2 neh...hahahahahahaha~...*gelak guling2*

Hanis MY said...

hehe.. i loikee..sy pun masa baca memang gelak sakan tu yg post kat sini nk suh org len gelak gak.. :D

NARDtheNERD said...

comel nye status animal dlm fb. hehe.
btw,
photoscape tu..here is the link~

http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

FOC pulak tu. hehe.

Hanis MY said...

tengkiyuuu naddd.. i loike.. sayang nad..

fara said...

Hanis.. world cup ni lar baru fara tengok bola bebetul sebab masa yang sesuai kat sini. hehe.. cam hanis too, fara tanya banyak soalan.. tapi memula itu hari je lar. sekarang ni.. tengok bola, tapi komen lebih ..ngalahkan si hubby. hek!

Hanis MY said...

wow wi fara dah advance hehe..ok2 hanis pasti menyusul haha..

Kekanak Osaka said...

jelesnya leh tengok bola ngan suami.huhu~

Hanis MY said...

Zeti ni soccer fan eh, ur future hubby will be a lucky person hehe, u will watch it together one day my dear...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails