Monday, June 7, 2010

Us..2 years together...

Ureshiikatta...Ureshii=happy, katta is added when it is a past... menerangkan sesuatu yang telah berlaku.. agak sukar nak explain in detail sebab tak semua perkataan boleh ditambah dengan katta.... alhamdulillah at least there was a celebration this year. I am very glad and happy... because my love sudi berposing. Pictures and celebration on wedding anniversary is one of my fantasy during my single time hehe... and boy i'm glad that thought was not just a fantasy... semoga my love will do this every year even with our juniors.. it will be merrier of course, right? here are some pictures which were captured by our junior Syahril.. hontou ni doumo arigatou gozaimashita. Some of it were spontaneous maklum la tak pandai nak berposing and tak ada director, time outing ramai-ramai with "senior citizen" ada jugak iryd+pitt ajar kami berposing hehe thanks guys.. kali ni independent posing ikut suka je...
posing merenung masa depan atau menikmati keindahan alam/panorama
i love you my loveee... bila datang sini i love to wear mini dress yang paras paha or lutut..it looks soo cute kan? nak2 bila baju tu corak bunga2..me like flowers, but the thing is asal pakai mcm ni je for sure kawan2 akan tanya pregnant ke? huhu dulu masa kat malaysia time solo molo, i love to wear dress labuh or skirt labuh and orang suka cakap/usik..ee baju mengandung.. tak sabar nk dapat baby eh.. huhu..tapi kat sini fashion tau, especially dah masuk summer ni ramai yang pakai jumpsuit or dress labuh.. the mini dress they will wear it with leggings.. baru tadi orang tegur kat ym, ada baby ke dalam perut tu..coz i change my ym tu the above picture.. takper..akan ku aminkan kata2 itu..mana tahu rezeki kedua kami kan..insyaAllah...
yeayy..dulu masa wedding teringin nka bergambar macam ni..apakan daya tak sempat buat outdoor, kali ni assume outdoor la walaupun tak pakai baju wedding hehe.. gambar bawah tu syahril candid..memula dah posing ingtkan dia dah ambil gambar..skali bila tengok rupanya dia ambil time i nak get up from my love's lappy... dia ngadu berat huhu berat ke? tak kira..time ni la nk ngada2 posing duduk atas riba hehe..
sukaaa...did mentioned it in my previous post the link of this picture...
i like these too...satu blur satu clear..ish2 canggih sungguh kamera n lens syahril ni...
it's like we are in a frame..chumilll..and kat bawah tu trying to solve a puzzle and that was the last piece to put in.. it doesn't end here.. malam g dinner tu posing lagi and berlakon sket tapi macam tak jadi jer huhu..
my love buat surprise letak bunga kat belakang, and i knew nothing... and then he gave me the roses...and i put my finger at my mouth terkejut..(p/s: ingat tak ayat ni haha...) jangan terpedaya.. ni lakonan semula semata2 hehe.. i asked my love to make that pose just like what i had imagined.. me like it.. aishiteruuuu ^_^
bila dapat bunga..mestila happy..me want a hug..hehe.. that lady (background picture) macam tengok kat my love and i kan...kewll... posing peace kawai tak ketinggalan... wajib.. 
muka kekenyangan..it's time to go home...
yepp that's our photorapher... muka pun dah macam jepun hehe.. captured during norai's wedding, dulu nk post about first malay wedding in sendai tapi sebab busy sangat sampai tak terpost..huhu.. nanti la, itupun kalau ada masa.. thanks a lot mr s! semoga sudi jadi photographer lagi tahun depan kay.. insyaAllah...

13 comments:

Iryd and Pitt's little diary said...

cantiknyeeee...blog and pics korg..huhu..nk nak upah syahril amik gambar kami lak..hehehe

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

wahh..sgt cantik pic tuh!
mau juga!!!

Hanis MY said...

yahuuu i like..thanks iryd, suh syhril amek dia dia on je hehe..

Cha..bisa dong..tak lama lagi leh la cha posim2 dgn mao

fadhilah said...

saya pun nak cari fotografer jugak la nnti. sangat tak puas hati masa kawen dulu.

MOMMY NADIA said...

Hanis..
pwwtttt!!!sgt romantik k..
luv to see u in mini dress tu..kat m'sia ramai jgak pakai..nadia time belum ada Adam suka pakai..skrang dah tk sesuai nk bfeed!hehehehe ;)

btw,nice pictures and photographer mmg muka jepun sebijik gtu ;)

Hanis MY said...

Fadhilah..yup..kena amek tau lagi best sbb da ada aydin..family picture gituu...

Nadia..ha ah skrg dah ramai tgk orang pakai...comel kan..so sweet..takpe u can wear it again bila adam dh tak bfeed... syahril tu boleh confuse dgn org jepun hehe.. sbb muka n style sama cm jepun..

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

kak hanis!

semua gambar sangat gorgy ok!!
suke2!!

Hanis MY said...

Thanks Qila...i like tooo...

Isma said...

Romantic picture :)

Hanis MY said...

Thanks Isma...

happyichigo♥ said...

lawa sangaaaat gambar2 hanis n hubby!!!! yup photographer korang mcm japanese je...nak duk sana gak nak rupa mcm japanese gak! muke hanis mcm japanese pkai tudung hehe

Hanis MY said...

Haluu mummyichigo...thank youuu wahh tak sangka rupa hanis mcm japanese ke i likee..jum la dira dialu2kan dtg sini...

Eyrique Ettiqazz said...

suka tgk gmbr merenung masa dpn(gmbr pandang atas kalau x fhm)...hahahhahahahahaha..sentap x?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails