Friday, July 2, 2010

It's already July...

Alih2 dah July..nak kata excited because my birthday is coming ermm tipu la kalau takde kan.. excited la jugak sikit2 hehe.. sebab boleh minta hadiah hehe.. ("love darling..nak hadiah boleh?"-sambil buat aksi mata puss in boots dlm cite Shrek tu, kawaiii ne)
courtesy of mylot.com...arigatouuu
but i'm really worried about my research. Really need to catch up...with the new topic, i dunno whether i can produce results a.s.a.p. which should be within these 2 weeks (ohh nooo..gigit jari). Hanya mampu berusaha dan bertawakal. Yakin dengan kuasa-Nya. Tiba-tiba rasa nak bercerita pasal... tapi lupa la whether dah cerita ke belum pasal ni (ish2 tahu la dah nak naik umur takkan dah nyanyuk huhuhu).

How i manage to start my own blog? I really really wanna thank Syara n Miss Sa for encouraging me to involve in blogging. At that tine everybody is busy finding a place to further Phd and at the same time i became close with this gang which are super hilarious and fun to be with gossiping and everything. They are more advanced than me and Syara showed me her blog. Since i will be going to Japan she started to call me Hanis-san. "Hanis-san, buat la blog..nanti leh share story mory time kat ovc. Bila rindu mindu (mindu tu i tokok tambah hehe) boleh la tgk blog masing2." That seems like a bright idea but i still don't have that feel yet.I do love to write sometimes i will open the words document and type whatever came across my mind.. Ni rahsia negara tau, i pernah tulis cerpen for majalah REMAJA twice hehe.. dpt la RM60 for 1 cerpen.. malu la..i still kept the page safely in a file but at my howetown. Sudah semestinya cerita cinta sebab i very like to express the romantic side of me ececece "menyampas" pulak rasanya... p/s* best tau sebut i very like ni, asalnya main2 skali my labmate ikut sama ckp i very like, they thought it was the correct way to say it.. owh tidakk ajaran palsu ni huhu...sorry guys..tapi dah betulkan...it's just me who seems to enjoy saying it until now...

Entah kenapa tiba2 je satu hari tu...datanglah seru, masa tu tengah baca blog Syara and i can't stop my hand from clicking create blog tu..maka terjadilah blog ni...since i'm going to japan nak buat nama blog ala2 jepun la kununnya jadila nama seperti tertera di atas nun..dah lama2 tu baru perasan macam tak cun je nama ni apa pun i will stick with this name nak buat macam mana dah terlajak perahu huhu..kawai what (memujuk hati). I started a story about my blissful wedding. Semua benda tanya syara...every single thing nk letak jam la nak ubah tu la nak letak gambar la hehe, sampai Syara naik fedup agaknya haha..takdela she was very supporting. Thanks my dear. And after that i manage to do the basic stuffs, yang advance tu masih lagi belajar until now with my other blogger friends..kalau ada masa i will do some change if not biar je macam tu, wasathiah gitu (kenapa la hari ni asyik keluar statement meluat tak best je hehe). 

After that i start to promote this blogto my students...my lovely students always create wonderful moment for me..i really miss and adore u guys a lot... and then i will take pictures (capture the moment) and update, lepas tu siap ckp...gambar2 nanti tengok kat blog saya ok (mengada sungguh) but i'm really glad that we still keep in touch and meet up in blog...(sangat kagum dengan blog mereka semua yang begitu advance and full with colors and ads and fans) i very like..u guys rocks... and i found new friends..some of the staffs at other department yang tak sempat kenal, tup2 kenal dlm blog..macam Qila chan and Ziela... i made new friends as well..my sweetie pie, Dira Ichigo, the latest one is Zeti yang sangat super duper kawaii... really want to meet u guys live in person hehe... rasanya dah banyak melalut, Vivi will come and we'll start the experiment soon..ganbatte... lets pray for our success.. InsyaAllah.


6 comments:

Pak Man laksam said...

Semoga akan terus berblog sampai bila-bila.

Hanis MY said...

Terima kasih Pak Man, Pak Man pun terus berblog jugok deh, saya suka baca blog Pak Man..

sabiqahAnuar said...

Hanis-san, REMAJA???? hahaha sure it was really good then, should post them in your blog, we love to read love story!!!

hehe, btw, sorry lama xchitchats, bz +buntu+tgh tambah semangt,hehehe..

Kekanak Osaka said...

hehu....
malu plak orang puji.(alhamdulillah Allah kasi comel.haha)

keep up blogging.
bes baca your blog. especially kami2 yang single2 terkontang-kanting ni.

Dapatlah berangan tuk ada love story cam yours bila dah kawin nanti :)

Hanis MY said...

Sa..cayam..mana der bagus.. editor dia tgh pening tu terpilih cerpen i plak haha...yup miss u dear lamo doh tok berbual..tgh patah semangat jugak ni...

Zeti...everyone will have their own love story...hope u'll have a marvelous one...

happyichigo♥ said...

omg hanis pandai tulis cerpen cinta keee? kaguuuum nye!!!! nak baca haniiiis!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails