Tuesday, October 5, 2010

Birkin Bag?!

Diri ku ini sangat la ketinggalan dengan dunia fashion ni! As i watched Gilmore Girls Season 6, Episode 6... whoever watched it might know the scene where Logan surprised Rory with a handbag. Rory opened the present to find out it was a handbag which looked a bit posh type. She just read the brand Birkin Bag without any feeling at all. Yang si Logan ni excited to see her reaction. I was also blurred out...what is Birken bag??? Until i saw Emily (Rory's grandma) seperti separuh pengsan tengok Rory dapat birkin bag from logan ayat dia ala2 macam ni "how come a young girl like Rory owns a birkin bag and my husband never thought of giving one to me. "(maybe i have changed the sentence a bit, coz i forgot the real one. Haha kelakar la Emily ni, lawak spontan. Bag apekah iteww? So today i remembered to browsed through which i have been delayed it for some time hehe...  It is really a posh one. It is under Hermes sempena nama penyanyi dan pelakon Jane Birkin.

The price...wahh takyah cakap la i pun nak pengsan nengok nyer... started from $9000 to $150,000 depending on the material. Kalau buat dengan "kulit buaya" dan ada diamond berkarat2 tu lagi mahal lah ye... oh my... berangan ajerla...tapi tak berangan pun nak miliki bag mahal macam tu... cuma ada keinginan nak tengok dari dekat je. Bila google birkin bag, it comes out that Victoria beckham owns birkin bag collection yang mencecah million pounds... phew.. suits her posh life i guess... here are some of her pictures with Birkin bag....
 auuww macam kaler baju raya i tahun ni haha... of course la dari segi material tu jauh langit dari bumi...
sweet baby blue...pictures courtesy of HERE...
Rory punya kaler pink kut..ke purple...huhu lupa la... anyway saje je ambil mood pagi2 sebelum jikken ni..ganbatte ne..banyak kerja menanti hari ni uhuhu....


8 comments:

L@n@ said...

kite sangat sukak ini beg!!.. sgt cantik .. dpt yg immi pun jadi lorr.. hihi

Hanis MY said...

waa up to datenyaa lana, sgt posh kan? nampak eksklusif la..ada ke yg immi pny?

E.d.Y said...

xpaham la kenapa la sanggup beli beg mahal2...huhu

Hanis MY said...

hi edy...ha betul tu...dengan duit sebanyak tu macam2 boleh beli kan?

sweet maniac said...

haha... cita2 nak beli hermes yer hanis ! bag hermes mmg la gila2 nyer mahal. boleh beli kereta sebijik ! kalau pakai tu kt M'sia.. sekejap jer kena potong tangan hee ~

Hanis MY said...

Anna..haha..uish mana der, terkejut coz my first time dengar brand tu..and my...sangat la mahal

Kekanak Osaka said...

beg tu Hanis leh beli berbakul2 kat Bandung. Sepah2 jual longgok ja.haha.
Tapi kalau tengokkan gaya, I think Birkin Bag ni sesuai la ngan Hanis. You can carry it off girl ;)

Hanis MY said...

Zeti..haha nampak sgt la hanis ni tatau apa2. dah la baru tahu ada birkin bag lepas tu baru tahu jugak ada jual sepah2 d bandung nun...takper takmo pun sebab style letak kat lengan (mak datin gitu) i prefer shoulder bag hehe....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails