Saturday, October 9, 2010

Kuri: Mari berangan...

Saje je gimik... tak ada apa pun yang nak diangan-angankan. Nak bercerita pasal buah berangan atau chesnut. Sini nama dia "kuri" atau some of them called marron. Suka tak makan? It is one of my favourite tau! Suka sangat2...dulu time kerja, kalau balik kb, sanggup ke kb mall semata-mata nak beli buah berangan dekat stall yang penjaga dia pakcik ba***a tu. Makan panas2..fuhh yummy.... Ada cara untuk gigit baru bleh nyum2. Kalau silap gigit habis hancur tak dapat perfect shape chestnut tu. Kadangkala dapat batch yang tak elok pun...such as keras, tak manis etc...huhu...

Kat sini lagi mudah nak dapat..di mana2 pun ada...convenience store, etc...dah siap kupas, tinggal munch aje, belilah brand apa pun dijamin sedap, panaskan dulu lagi best makan. Al-kisah tak pernah tengok pun secara live dan tak tahu pun rupa buah berangan ni hehe... Fujita-san ambil dari rumah jiran dia dan bawa datang lab, i pun tumpang sekaki tengok... dia baru aje cakap careful, my finger dah tercucuk duri tu..nasib baik tak luka huhu...

 nilah dia rupa kuri=buah berangan=chestnut...
posing sket hehe.... i loikee... ni la seminar room..tempat lunch everyday...meeting sekali seminggu, kadang twice a week, tempat practice happyoue..discussion dgn sensei and so on...


6 comments:

azwani said...

salam...owhh rupanya buah berangan ni berduri ye. Selalu tengok yang dah siap goreng je..

Hanis MY said...

itula..hanis pun baru tahu...

H A N S said...

org baru skali mkn buah berangan,sedih kan? :( huhuh..tu pun sajer beli kt tepi jln, sedap rupernyer :) tp mcm susah jer nk jmpe. heheh

kerangRebus said...

owh!pirst taim nengok buah berangan ni..berduri rupenye...then nk makan kopek je ke ape?

r3d lollip0p ♥ said...

dah lama tak dgr org sebut Sensei :). suka dgr bila orang sebut.. "Sensei" ;)

Hanis MY said...

Honey..ha yer ker...sedap tau..biasa ada kat giant or tesco ada gerai kecik jual...

KerangRebus..haluu terima kasih sudi singgah..kena ka goreng atau rebus dulu pastu baru boleh kopek... tang goreng tu susah sebab kena gorang dgn pasir or batu...

Ziela...sensei...sweet aje bunyi dia kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails