Tuesday, February 8, 2011

Juhyo 2011 vs Juhyo 2010... part-2

Rentetan kisah Juhyo hari ahad lepas. Part1 (klik untuk baca) dan memori 2010 (ada dalam part-1).
2010: suka la rumah yang nampak ala-ala cottage (berangan hehe...)
 2011: hampir menutupi semua pokok kat tepi rumah tu... yang ni tak obvious lagi perbezaannya bila dah sampai atas nanti...sangat berlainan dengan pengalaman 2010...
 wahh..tengoklah yuki/ais kat atas bumbung tu...
yang ni lagi meriah!
yang ni? pengsan! tak dapat bayangkan kalau terkena hujungnya yang tajam tu...
Tu bukan kaunter tiket nak ke juhyo... tapi kaunter tiket nak naik lift untuk main ski... kami tak retilah huhu... cukuplah pengalaman di tahun 2009.
 posing tempat ski dan snowboard....seronok tengok mereka main...kanak2 belakang tu baru belajar... wish i can join them :P
cantik snowboard awak... pinjam boleh?
 kena beli tiket kat dalam ni...naik kereta kabel pun kat sini...
penuhnyaaa kami berdua aje yang nak tengok juhyo yang lain semua pemain tegar huhu...
 kena naik kereta kabel 2 kali...our first stop... terasa kesesejukanyaaa....
 patutlah sejuk kat sini pun dah negatif 11 huhu... owh tidakkkk, tak dapat bayangkan suhu kat atas nanti...
2010: yang ni pun dah tebal dan mengujakan...
2011: apatah lagi kali ini yang makin tebal dan sejuk... masa ni rasa tak sanggup je nak naik tapi tiket dah beli huhu...
 sebelum naik atas posing dulu kat sini...
enchanted forest di alaska! haha... tak pun mana2 tempat sejuk di pergunungan... di swiss kut...kalau nak berangan mana2 pun boleh kan...
i likeeee.... nasib baik i beranikan diri suruh kakak yang macam terror ambil gambar sebab dia bawa kamera canggih...dan hasilnyaaa marvelous!
 2010: kereta kabel kedua yang lebih kecil...pemandangan yang cantik!
 2011: sebab sejuk sangat penuh frost dalam kereta kabel... really feels like in a different place...
 2010: salah satu pemandangan indah yang dapat dilihat dari dalam kereta kabel
2011: tak boleh nak lap pun... frosting! kena kikis dengan benda tajam...
2010: masa ni dah sampai paling atas...suhu di luar adalah negatif 8.3 darjah... 
 2011: Kunjungan kali ini..... kat stop pertama adalah negatif 11 apatah lagi stop kedua iaitu negatif 12.3! huhu sanggup ke tak nak keluar melihat juhyo ni?
 2010: dapat naik roof top melihat panorama juhyo nan indah
 2011: ditutup kerana keadaan cuaca yang buruk... angin kuat pada hari tersebut..
sebab sejuk sangat, we had hot coffee and fries at the one and only cafe kat atas ni...
berhati-hati dengan angin kuat di luar sana... pheww... lap dahi...
 2010: suasana yang mendamaikan mengizinkan kami bersuka ria di sini tahun lalu...
 2011: sejukkk... tahan je masa ni... angin sangat kuat, hood tu tertolak ke belakang... baiki pun masih tertolak jugak huhu...
 2010: jalan depan sikit ada loceng ni..tatau pun untuk apa... saje posing... tengoklah kat belakang tu, abg jepun siap boleh guling2 dan turut sama tumpang sekaki posing masa my love ambil gambar...
2011: Kawasan belakang tu ada tali..no entry ok! yuki sangat tebal!
 2010: bergambar kat board ape ntah..maklumat pasal gunung ni agaknya....
2011: Tengok board tu! tak nampak apa pun dan yuki sangat tebal.... masa ni angin berserta debu yuki yang halus kuat sangat menerpa ke arah muka.. nak buka mata pun tak boleh... tapi sempat lagi nak senyum :P... masa ni muka rasa beku dan tegang... agaknya macam ni kut rasanya pakai botox haha...
 bukti angin kuat..sampaikan my "selendang" pun berterbangan ditiup angin...
 love.. nak pergi mana tu? tahun lalu kami boleh guling2 atas yuki... dan menikmati pemandangan langit biru yang mendamaikan...
 terpaksa berjalan membelakangkan angin yang kuat huhu...
 si isteri tak pro ambil gambar lompat si suami hehe..ampunnn....
 sesiapa yang sesat boleh tanya "tourist guide" tak bertauliah ni!
 finally us in the picture...terpaksa lilit elok2...nanti ditiup angin... macam kat kutub utara aje rasanya...
 one last hot drink... pemandangan dilindungi oleh yuki yang menebal di tingkap...
 makin sejuk! negatif 13.1 huhu....

 one last picture sebelum pulang...
 dah malam... padahal belum pun jam 5 petang... tak sanggup nak tunggu illumination juhyo kami akur kerana tak sanggup menahan kesejukan...
 wow ada igloo lah hehe...
papan tanda ni dipenuhi yuki tebal tidak seperti tahun lalu... apapun i really enjoyed the trip as long as with my sweet love darling!
kalau suka dengan pengalaman ni tekanlah like atau share k...

61 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

suka lar tgk pokok2 yg dselaputi yuki tu huhu..mcm dlm drama pulak rasanya..wah beshnye hanis jln2

yatie chomeyl said...

woh best3x..nak kena try gi jugak ni thn depan hehe

Anisa Hang Tuah said...

akak bestnye suasana kat sana..akak comel..& hubby akak hensemm..
siyes (:
semoga berbahagia yer akak...

MAPPIAU said...

mak haihh tebal giler sajli tuh, memang sejuk giler tuh. sedangkan sejuk ekon opis akak ni pun dah tak tertahan ni kan pulak kat sane tuh dengan -13.1 memang bisa kejung la kalau akak ke sane hahahaha.


anway memang syiok layan citer percutian hanis dan ur lovely :))

man yusoef said...

sape suke bergambar skrg ni....hahaha...join le contest tu...edit gmbr yg org yg bwk kamera cnggih tu amek...mesti boleh menang...pastu kasi man yeay...hahahah

zahidah dihaz said...

wah..bestnya...entah bila dapat peluang pergi sana....



New Entry: Heart Beat

niesz said...

sejuk nye..da rase smpai cni da kak..hehe...best nyer..teringin betul ni nk g sane..

Miecyber said...

Samuso desnee...

Watashiwa samusa ni nigate desu...

Mae, watashiwa Sasebo kosen kara sotsugyishimashita..

Hajime mashitte dozo yoroshiku...

Wajah dan tubuh menjadi bersisik

Safee Sali sertai kelab Pelita Jaya

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huih...bestnya...boleh main2 dgn salji...nak main jg...

E.d.Y said...

wah..bestnya..semua dah kene tutup dgn salji...bila la agaknya leh main2 salji ni..huhu

FM dah sampai pagi tadi..tq so much...:)

Hanis Azla said...

teringinnya nak jalan2 atas salji mcm tu.. tp entah bilalah nak dpt peluang mcm tu..

A.s.t.i.n.a said...

Sejuk kan masa kita main snow tu.. terasa sampai ke sumsum *imaginasi sgt best* huahuahua

khairunnisa ♥ said...

kak hanis, comel snowcap oren tu ^__^ and sweet gambar kak hanis & suami. happy couple ♥ amin.

rizwan's sweetheart said...

sonoknya jalan2... makan2... sonoknyer men salji.. leh pos sikit salji tu utk fda kat Malaysia ni?

Hanis MY said...

Pinky...hanis pn sonok gak tgk pokok tu..nanti ajak lah incit suami cuti2 sini ya!

Hanis MY said...

Sis yatie! okies nk dtg bgtahu eh.. boleh g sama2 haha sebuk jerk!

Hanis MY said...

Nis thanks a lot..amin insyaAllah, akak pun nka nis turut sama merasakan suasana yg mendamaikan ni..

Hanis MY said...

Kak Diana kena la fakai vaju tebal2 tau... tapi dh tebal pun sejuk jugak huhu..trip kali ni mmg sejuk sgt2...

Hanis MY said...

Hahaha eh bukan man suka bergambar ke? erm takut la tak konfiden..hamboi tu dia baekk punya cadangan hahaha...

Hanis MY said...

Zahidah..insyaAllah ada peluang satu hari nanti...

Hanis MY said...

En Mie..soudesuka... bolehlah kongsi cerita pengalaman kat jepun dulu...

Hanis MY said...

Niesz jom2...akak tunggu okeh!

Hanis MY said...

Kak D marilah main ajak fatin comel sama nak cubit dia...

Hanis MY said...

Edy..lega dah sampai..harap2 suka la ye huhu...

Hanis MY said...

Kak Hanis dtglah cuti2 jepun pasti menyeronokkan...

Hanis MY said...

Sis Astina okeh next time sy men yuki sy include akak skali eh...

Hanis MY said...

Tq neesa dear..aminn..insyaAllah...

Hanis MY said...

RS seronok la jugak...post dlm mimpi aci tak? hehe...

Miecyber said...

@ Hanis MY , shita no linku wo oshitte mitte ne.Ganbante nee..

Tips membuat link semasa mengomen entri

anie,Nagoya said...

aaawwwww....pandangan yuki yg byk pokok tu so nice view.kkanie bleum penh tgk viwe secntik tu.

yadaaaa....yoooo...suhu -11.beku hingus.last kkanie g main ski masa akira berumur 2thn.lps tu langsung tak pegi.hmpir 6thn tak g.

sejuk tarak tahan....

M a W a D D a H said...

seronoknya main lambung2 salji...

Amni said...

oh noooooooooooooo! serius best akak... ni yang makin kuat hati nak ikut mirul p jepon nanti.. aiyooyooo.., ta mirul sambung study sana, nak ikut... tapi nak kawen dulu la macam akak.. =P

ザ-sylver- S said...

salji kat sendai tak cair-cair lagi?

hahah

Asmara said...

Hanis! ais yg tajam2 tu la keliling rumah kami. memang kowai! yg sampai jejak tanah pon ada. haha.. biskut caramel(paket merah) kat atas tu sedapkan. Budak2 ni dapat free byk mula2 naik segan last2 kami beli sepeket terus. hehe.. 500yen, kat Yamaya ada jual jugak dlm 300yen gitu. yang loceng tu temple diorg. time natsu baru la nampak patung duduk tu, skrg ni tenggelam kan. isk, tingkap dalam rumah kami selalu jadi ais time malam. huhu..

ARJUNA.Inc said...

OK2...asyik bjalan je kn..huhu..nk tnye..tiket nk p sna murah x?haha..d ank grade je..nga planning percutian..=P

Sham said...

nak kumpul duit banyak2...nak kena g gak jopun nih...!

NARDtheNERD said...

awwwww.
macam winter sonata.
hehe.

Lorna said...

hi sis...how r u n hubby? :)
sonok yer men snowwwww yaa :) dedolu masa Lorna kat uk dpt la kejap merasa snow ;p syokk yer dok jepun..terign nk jmpa takuya...hahaha....

Hanis MY said...

Arigatou senpai Mie!

Hanis MY said...

Kak anie mmg beku pun hingus kena masuk dlm minum air panas huhu bila lap hingus dah keras haha...

Hanis MY said...

Mawaddah alhamdulillah seronok...

Hanis MY said...

Amni yer akak sokong kawin dulu tau! sempat jumpa akak tak nanti?

Hanis MY said...

Kak As..rumah kak as mcm tu huhu mmg pengsan! kak as g bila juhyo ni? patut kita g sesama kan.. hanis dpt sorang satu je biskut tu mmg sedap!

Hanis MY said...

Arjuna tgk Air asia..kalau promo mmg murah tau! meh dtg sini...

Hanis MY said...

En sham mmg highly rekomended gitu...

Hanis MY said...

Nard ha ah la hik2 auwww...

Hanis MY said...

Hye lorna..jum dtg jalan jepun akak n hubby sihat thanks dear..u too take care!

whitecappuccino said...

Wah!!! seronokla Hanis!!! enjoy ur great time there especially dgn ur love ek? oh..tq for the offer pasal header, kaknor sgt berbesar hati..kalo ada masa buatla..:) bole kak nor tukar2 chewah!!

JP Nurul said...

cable car tu x bhy ke naik sbb dah dipenuhi frost????



best le yoo jin n jung sang versi jepun ni posing ala winter sonata....:P

sweetsal said...

tak sabar nk gi jepunn jugak....kesejukan tahap gaban, camner hanis blh tahan..hihi

Azwani said...

waaaaaaa..best..best..best!!!!!!!!

Eine Frau aus Botnang said...

Salam Kunjung balas & Salam kenal Hanis! Bestnya duduk & belajar di Jepun. Apa apapun gambatte kudasai to you! take care!

~naddy~ said...

giler seronok!!!! salji...wahhhhh!!!
syoq tgk gmbr..puas ati :)

H A N S said...

OMG...x dpt byg sejuk kt situ, brrrrrr....kancing gigi! hahaha..xder rzeki hanis nk nek atas sbb close ek..xperla, next year blh dtg lagi. hehehe :)

Umiey said...

wahhh -13 mmg btul2 sejuk nie, tgk pic salji terasa sejuk sampai ke tulang..heheheheh

Amni said...

hahahaha.. akak habis bila? lmabat lagi kot, dalam dua tahun.. huhu...

d_LA said...

mak aih smpai suhu -13...cane ni, dla dah gedik2 nak gi sn gak..tolong..tolong!!!tlg bwk sy pegi jepun!

Adib said...

fuh..bestnye men salji...=D

radziah AR said...

membaca dan melihatnya sudah membuatkan kzie teruja....subhanallah seronoknya...cantik sangat...semua putih... tapi apakan daya...disini saja....nak sambung study? oh tidak, dah beku otak...penah buat master, tp separuh jalan bila dpt keje ni...en jun, lg la tidak...

Aiydalela said...

bestnyeeeeeee!

nak itottttt! hahahhahha

Adzriel AB said...

peace aje...jeles akak tau! nak pegi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails