Friday, October 8, 2010

Shabekuri007...a must watch...

しゃべくり007 episode ke berapa tatau la hehe.. my love and i are not a regular audience of this tv show. Selalunya secara kebetulan je sebab tak pernah ingat waktu siarannya pukul berapa dan hari apa. Sebelum ni tengok tapi tatau nama show. Kali ni tahu Shabekuri007 sebab Cameron Diaz pun tahu show ni dan dia sangat excited sebab dijemput. Wahh macam mana ni Cam Diaz pun boleh tahu hehe...

Sempena filem baru mereka Knight and Day (ohhh sangat teruja nak tengok ye!). Mesti mesia dah lama keluar cerita ni...japan selalu lambat sikit maybe sebab nak buat dua version (satu lagi nihonggo). Tom Cruise and Cameron Diaz datang sini sambil promote movie baru mereka ni... i will paste the clip at the end of my post k.. ada 2 clips (part 1 and part 2). Jum tengok gambar which i captured from the clips...
 part1: bila tetamu jemputan masuk studio..semua penonton terkejut...including my love and i yang tengok kat rumah ni haa hehe... nama mereka dalam katakana..chumill kan... "kyameron diiazu" dan "tomu kuruuzu" memang dia kurus pun hehe (by the way pada yang tak biasa, sebutan mu dan zu diabaikan so jadi diiaz dan tom kuruuz)
 part1: bila cameron dengan tom cuba sebut Shabekuri007, masa ni tom tersasul dia tak boleh sebut pun kenalah take 2 hehe, cameron steady je..u go girl!
 part1: take 2....yeayyy berjaya!
 part1: memek muka yang sangat comel ok... masa ni cameron cakap dia nak sangat join show ni sejak dulu lagi... semua orang pun kagum and surprised...
 part2: bila tiba part 2 ni masing2 cuak sebab kena speaking "london" dengan tetamu so masing2 tunjuk skill dan sharpened english mereka, yang ni terguling sebab cameron tak buat seperti yang dia suruh...itu namanya guling kachiwa hehe...
 part2: dia punya turn paling best! walaupun tak masuk akal tapi grammatically ayat dia betul tak macam yang lain...kelakar je turun ke stage terus posing and sebut BY THE WAY..dengan penuh slang hahaha...
 part2: cuba baca ayat dia of course la ada seorang mother huhuhu...kelakar la...
 part2: dan sudah semestinyalah kan usia ibu dia lebih tua dari dia adehhh...
 part2: lepas tu dia tanya usia tom and compared dengan usia ibu dia pula hehe...
part2: and then dia tanya usia cameron, belum sempat dia cakap duk erm urm...tom dah sambung ayat dia hehe...lawak la... 

Kalau ada masa tengok la k..really funny and ada satu lagi show yang kelakar. Will share it with u guys soon k...
Part 1

Part 2



6 comments:

r3d lollip0p ♥ said...

menarik :)

Kekanak Osaka said...

sempat gak tengok hari tu. penat dok gelak tengok Host sumer tak reti cakap english.

And part Cameron buat "Shuwa~~~~" tu lawak.haha

Hanis MY said...

Ziela...menarik kannn... tertarik tak? hehe...

Zeti...yup2 comel sangat pastu tak tahan siap frust guling2 tu haha... tapi hanis tak kenal la host2 dia esp yg last tu yang duk banding2 umur..nama ape eh?

H A N S said...

hanis, shabekuri tu ape maksud dia ek? hehehe..007 tu dh kod james bond, 3 last digit of my fon number. heheh..maner la tau, blh blaja bahasa jepun ngn hanis skit2. heheh

fadhilah said...

alaa... dh takleh tgk dah...

gameshow jepun korea best2 dan bleh tgk the other side of celebrities.

Hanis MY said...

Honeyyy...shabekuri tu hanis tengok dalam kamus maksud dia screen... so screen007 la gitu, nanti hanis tny kwn lab, mana tahu ajaran sesat ke hehe...

Fadhilah..ye ker..nanti hanis bg link or edit balik post..yup agree.. open kan hehe sangat selamba

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails