Thursday, October 7, 2010

Love Rain...

Sesiapa yang mengikuti JDorama Moon Lovers atau nama jepun dia Tsukinokoibito mesti tahu ostnya kan? Nama je duk jepun but i am not updated at all with all the dramas and songs. Yerla hampir saban malam duk kat lab mana sempat nak follow drama2 ni... rental ada tapi asyik terdelay je nak buat kad ahli and so on...kalau rent pun ada masa ke nak tengok? sob2 (zeti dear, boleh tgk kat website tak? or download kat mana2?)
 para pelakonnya...alamak sorry tak dapat nak list la sebab tak kenal semua huhu...

Macam mana boleh terjebak pulak dengan drama ni? Dulu masa zaman study suka la layan drama ni dengan kawan2. Bila dah masuk keje and dah further study kat sini, dah lama sangat tinggal and ketinggalan. Sebenarnya dah lama cari lagu Love Rain ni... nyanyian Toshinobu Kubota. Mula2 dengar kat tv dalam carta mingguan, dah suka dengan music yang sangat catchy and easy to listen ni... i likeee... baru semalam ada masa untuk cari lagu ni... alih2 tahu yang lagu ni adalah ost untuk Moon Lovers. Ada lagi satu lagu dia jadi ost drama yang dah agak lama... Long Vacation (pun tak sempat tengok yang ni tsk...) lagu Lalala Love Song... pun best juga...

Bagi yang tak meminati lagu soul rnb pos dan sewaktu dengannya might not like the song hehe.. sekarang duk ternyanyi chorus dia tapi tak delah ingat semua..pastu duk humming2 hehe..

Kono mama kimi no mune ni tobi konda mama 
Ubaitai zutto namida mo sono hitomo mo
Tomaranai ame ga koi ga fura seta ame ga
Futari wo kinou e kaesanai

the translation
(As your heart starts to fly)
(I want to snatch it always, your tears and eyes too)
(An endless rain, a rain caused by love)
(Please let's go back to yesterday)
the clip.... enjoy listening...



6 comments:

Kekanak Osaka said...

You asked the right person..hehe (orang sakit mata and takder benda nak buat kat rumah..huhu)
if Hanis tak kesah takder subs...this is VEOH -
http://www.veoh.com/search/videos/q/moon+lovers#watch%3Dv20107945dm8RceQq

Then kat sini ada segala drama & movie Japanese and Korean.
http://www.mysoju.com/

enjoylah bersama hubby tersayang.

Hanis MY said...

yeayyy zeti i loikeeee thanks a lot dear...i enjoy srg2 je hubby tak layan citer2 mcm ni hehe...

kema said...

pn hanis, dlu kema layan citer korea,jepun,taiwan hongkong sumer..haha~ tp skrg cm dh xminat pulak...sbb dh lama tinggal

Iryd and Pitt's little diary said...

iryd dok tgk citer ni dulu..love kim taku so much!..lagu tu pun iryd suka..daisuki!

Hanis MY said...

Kema ha ah la dah lama tinggal dah jadi kureng sket kan...

Iryd...haa ketinggalan nyer hanis, cuma tahu lagu je best kan? nanti karok la lagu ni...

Ciao Annin-sama said...

Wah! Saya suka sangat dengan JDrama ni! Really love the ending! Sweet gila!

And the OST, Love Rain ~ Koi no Ame is LOVE!!! Hari tu dah karok lagu ni hahaha!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails