Thursday, October 7, 2010

Takoyan...

Satu lagi kuih jepun... tengok ada dalam bilik seminar..bila check ingredient ok..terus ambil hehe... nama dia takoyan.. (tako=octopus=sotong kurita).. yan tu tak tahu la pulak apa maknanya...
kat sini banyak sangat octopus ni, macam2 saiz... dari baby sampai la papa octopus huhu..mula2 macam terkejut..lama2 ok la... ada jual yang dah potong2, ada jual seekor terus...hehe.. nanti kalau snap gambar i will put in blog... my love and i tak pernah beli tako ni, beli sotong biasa je kalau makan tako ni bila makan masakan takoyaki je... makan takoyan ni macam takde rasa tako je...tapi not bad la sedap jugak kuih ni...

takoyan...tengok la rupa tako tu ala2 nak "gojoh "aje tapi comellll...siap pakai kain kat dahi macam org jepun atau nobita masa blaja kan kan...
oishikatta yo...


5 comments:

E.d.Y said...

macam tako-tako yg jual kat jusco tu ek??selalu beli yg sotong punya...

Hanis MY said...

yg kat jusco tu rasanya tako dgn tepung..pastu ada kicap dgn mayonnaise kan?

Kekanak Osaka said...

ni asal osaka ni.
kat sini kita tak pakai "jyan", kita pakai "yan"

so --- "tako-jyan!"
jadi -- "tako-yan!"

contoh lain -- "Hanis chan kawaii jyan"

jadi --- "Hanis chan kawaii yan"

sorry jadi cikgu plak kat sini. hehe

Hanis MY said...

o naru hodo...bestnyaa zeti terror japs..baper lama eh blaja? hanis still terkial2 lg..best2...suka zeti ajar...

L said...

sedapnye takoyaki!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails