Wednesday, November 10, 2010

Pau oh pau...

Cubaan pertama membuat pau. Resipi diambil di SINI. Rasa macam dah ikut semua arahan, tapi doh tak naik. Buat 2 batch, satu tu walaupun tak naik tapi doh dia jadi lembut. Lagi satu tak dapek nak buat apa..dah la tak naik... tak lembut dan keras pulak tu,... tak ada bakat betullah... huhu...
 inti, kari daging+ayam+kentang (sori comot je gambar tu)
 batch yang nampak cam menjadi, walaupun tak naik..doh lembut... lama tau tunggu lebih dari 1/2 jam tapi doh tak jugak naik..kenapa eh??? tersalah letak yis yang tak sesuai ke?
 tara...bolehlah...not bad, my love cakap sedap...legaaa u hehe...ada masa nak cuba improve lagi...yosh!


20 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

rajinnyer, meh le pos sini skit :)

man yusoef said...

guna yis dari jepun lain sikit kot...hahahhaha

fadhilah said...

saya rasa sebab sejuk. jadi masa yg diambil tak sama @ kena letak lebih yis.
kat sana dah start sejuk kan?

mzhany said...

hana, rajinya...xpe xpe mula mula kan, nnti try buat lg...mesti jadik...

Hanis MY said...

Ieda..hehe okies..tunggu dlm mimpi mlm ni tau...

Man..cobit kang baru tau hehe...

Fadhilah..ha ah sejukkkkss make sense la yeayyy arigatou!

Hany..amiinnn insyaAllah...

butterflyana said...

I sukaaa sangat pau! lagi2 pau kaya sebab tu makin lama pipi pun dah macam pau.hikhik

Hanis MY said...

yana..okeh nanti wat oau kaya plak, ala tak nampau cm pau pun pipi tu cuns jek...

Azwani said...

terliur la pulak...gambar inti tu nampak sedap...

Iryd and Pitt's little diary said...

sedappp..hihi..nanti buat lagi ye hanis..oishii..:)

etty said...

wow! cube lg...jgn serik.hehe

Hanis MY said...

Wany...ok nanti hanis pos eh...

Iryd...yer ke sodap? insyaAllah ada masa buat lg...

Etty...baiksss...arigatou ne ummi etty yg cuns...

uNa da wiTch said...

sis . haha
naik x naik .sy rsa nak makan jugak .
hohox

Hanis MY said...

una...yahuuu i very like!

efa nur said...

mcm menarik jew 2 sis..hihi :)

H A N S said...

wuhuuuuu..gud try! xper hanis, klu kita iklas masak, benda x sedap pun jd sedap. :)

Hanis MY said...

Efa..thank uuuu

Honey! yeayy amin insyaAllah... nak terror masak cm honey...

MAMA Hanim said...

nampak sedap je...xpe, next time mest jadik punye :-)

E.d.Y said...

leh la buat part time jual paw..huhu

Hanis MY said...

Mama Hanim..hehe terima kasih, aminn, masin mulut...

Edy, kalo sodap bolehla jugeks nak wat part time huhu...

Umiey said...

wahhh pau..best2.. xpa try lagik sampai jadik..hehehehehe ececehh sy pun xpenah try buat pau...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails