Wednesday, December 1, 2010

CC... part8 ~Rose Garden~

Entry khas di taman ros a.k.a Rose Garden. Sape suka ros? Angkat tangan! Orang jepun panggil BARA. Bukan bara api bukan bara yang sedang melanda  eh termenyanyi pulak (entah betul ke tak lirik tu). I ni miss flower sebab sukaaaa sangat dengan bunga, pernah la story mory dulu pasal nick name CIK BUNGA ni, ada sejarah tau, tapi dah lupa post yang mana hehe.. takpelah, ok sambung cerita... Rose garden ni ada di botanic garden... tapi di kaki bukit tempat naik cable car tu, kalau tak nak naik cable car pun takpe boleh pergi terus ke park ni...
 antara 1 daripada beberapa entrance (i pun tatau ada berapa entrance)
 gambar rumah lg hehe... yang duk atas bukit tu sure rumah orang2 kaya...
 akhirnyaaaa sampai jua ke Lady Norwood Rose Garden...
 rasa nak petik masuk dalam bag huhu....totemo daisuki (suka yang amat sangat)
 kat tengah2 tu ada kolam and itik dengan baby2 itik skali hehe..comel aje terkedek2
 macam2 wrana ada....wangi setaman....
 sukalah!
 kombinasi warna yang sangat cantik kan?
 peach color roses...
 nak guling2 tapi tak banyak masa...nanti lewat pulak janji dengan Abby
 yang ni tak wangi, kebanyakan ros warna ni kan? pelik jugak kenapa tak bau langsung, yang kaler lain semuanyaaaa wangi...
 tak nak balik la huhu..nak angkut semua bunga ni boleh? hep tak baik tamak haloba...
 yang ni pun tak bau...
 yang ni bau dia sangat best...yang spesis ala2 mutasi semuanya ada bau tersendiri...
 memperkenalkan rose garden, haha..tak sesuai langsung... sungguh tak pandai posing
 ada japanese garden juga di sini...lovely...
 memorial park.... ingatkan park apa, rupanya park kubur2 lama tahun 1840 etc... terpaksa lalu jugak untuk masuk semula ke kawasan bandar, tak ambil pun gambar2 kubur tu...
ambil gambar rumput je... suka dengan rumput hijau with little flowers on it.. rasa macam dalam cartoon, pastu tiba2 teringat anne of green gables...haha..apekah?? Day 3 adalah hari terakhid di WW sedihnyaa tak sempat nak explore lebih banyak, tapi cerita day 2 belum berakhir, the last spot we went was at Mount Victoria....


13 comments:

wANieYZ said...

cantik nyer tempat ni..huhuh

anie,Nagoya said...

kita...kita...kita...dah angkat tangan ni.

kkanie pun gila bunga.tapi alah gan habuk2 flora ni.thn ni tak kesemptan nak g taman bunga ros.tgk gmbr jelah....

Cik Pah said...

peach roses ? cik pah tak pernah tau pulak ada warna tuh. lain dari yg lain kan.. kalau bawak wan cik pah sure dia dah amik bawak balik buat tanam kat depan umah..

man yusoef said...

eleh konon2 nak feel guling2 cam citer hindustan la tu..hehe

yg ros akak kata bau sgt best tu..kelopak dia mcm bunga raya ar??..ye kot...mybe dah recombinant gene dgn bunga raya kot...kot kot la

eh memorial park tu mmg tanah prkuburan la...bnyk kat Msia..tulah lama sgt tak balik Msia....hehehehhe :p

r3d lollip0p ♥ said...

roses tgh blooming skang hanis kt sini. tak lama lgi, bunga pohutukawa akan blooming.. to announce summer is here

Hanis MY said...

Wanieyz...cantik kan, rasa cm takmo balik nak feeling2 kat taman...

Hanis MY said...

Kak Anie..yeayyy akak angkat tangan, itulah hanis pun dah terlepas kat sendai nun, nasib baik boleh tgk kat WW

Man, iyolah mesti mau feeling kalau jumpa bunga hahaha, eh ahkak tatau tau memorial park tu tanak perkuburan huhu..kajakunan sungguh

Hanis MY said...

Zieyla...nanti put that flower in ur blog k, teringin nak tengok cemana rupanya...

My Little Diary said...

salam,
cantikkkkkknyaaaaa....... rose tu!
hehe tuan puteri pun cantik jugak sebenarnya... huhu
hurmm... baju jepun tu free ke beli ke sewa... teringin nak pakai la... :D

Hanis MY said...

Cik pah, sy pun tatau, bila pergi situ terkejut tengok macam2 warna ada hehe

MLD baju jepun tu beli, okies ada masa hanis buat entry khas pakai baju jepun k hehe...

H A N S said...

weee..canteknyer roses waner peach tu! bestnyer hanis jalan2..

mzhany said...

hana...beshnye tgk bunga bunga tuh...huhuhu tp paling suke gmbr rumput dgn kasut dan bunga bunga kecik itu...cumel...

Enchik Seseorang said...

again ..beatiful pic!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails