Thursday, December 2, 2010

CC... part9 ~Souvenir, Beach, Te Papa~

Selepas menjamu juadah raya Abby bawa jalan2. Banyak destinasi nak cover dalam masa beberapa jam ni. We went to buy some souvenirs, makan ice-cream tepi pantai.. i like! lepas tu pergi Te Papa museum...
 jalan yang agak curam tapi best jugak boleh tengok view...
 selain nak tunjuk gambar rumah cuba tengok dinding tu, kat sini banyak jugak vandalism, mana2 pun akan ada "artis" melukis atau menulis dinding2 mahupun signboard...
 mencari ilham untuk buat rumah sendiri nanti.. insyaAllah...
 our first experience untuk lihat bas spesis kuning tu, kat sini ada sistem bas guna elektrik, tak guna petrol, so bas tu akan bergerak ikut kabel kat atas tu, abby cerita ada skali tu, cable pada atas bas tercabut, lepas tu driver bus turun dari bas, panjat atas bumbung dan masukkan balik slot besi tu... kawai so...
 eh macam kiut aje bangunan ni... selim melim
 cuba anda lihat gelongsor tu, tiki jelir lidah ;)
 on the way ke souvenir shop
 alhamdulillah nasib baik abby bawa kami kat sini, boleh lah cari serba sedikit souvenir yang amat murah berbanding dengan souvenir kat bandar tu! harganya jauh beza jugaklah...
 posing by the bay...
 singgah tengok gudang menjual produk biri-biri dan possum...
 banyaknyaaa boots..tapi bila tengok harga..pitam sat...mahalnyaaa... barang2 lain pun sama, mahal2 semuanya, takpelah window shopping aje...
 sibuk bergambar sebab tak dapek nak shopping hehe...
 produk kulit lembu pun ada...
 topi diperbuat daripada bulu possum...
 lepas tu singgah tepi pantai, masa hari pertama sampai WW abby cakap, "kak hanis u kena pergi makan ice-cream kat sini, nanti ada masa abby bawak ok..." yeayyy thanks a lot my dearie i very2 like...
 finding a place to sit...
 suka dengan suasana kat sini boleh feeling2 gitu dengan angin sepoi2 bahasa... sambil menikmati keindahan ciptaan-Nya
 enjoying his ice-cream...nyum nyum
 a date by the beach and eating ice-cream sooo comel hehe...
 our ice-cream... comel tak? ice-cream tepi jalan je pun, but it felt special with someone special at a special place...
 the view by the beach...
 another view...
 rasa nak minum hot coffee la pulak...sebab angin sejukkkk... lepas tu makan ice-cream plak comel tak budak kat sebelah tu, dah la pakai baju pink ice-cream pun dia order kaler pink jugak sooo pinky winky...
 hontouni aishiteruuuu...
  Abby.. miss u already haha... we had a wonderful time... thanks to u!
 after that, we have about 30 min to explore te papa museum...
 An interesting museum... ada 4 level semuanya, tapi kami sempat pergi level 1 aje huhu... tak sempat tengok maori culture sedey2...
 free entrance... i likeee...
 disambut dengan patung turun temurun maori ni...
 level 1 banyak berkisar tentang hidupan zaman purba kala dan juga hidupan lain di NZ ni
 ada kisah di sebalik sotong awet ni... tapi tak sempat nak baca, masa amat mencemburui kami (eh dah lama tak guna ayat masa cemburu ni)... tapi besar kan sotong tu...
 tak dapat jumpa real kiwi, versi awet pun jadiklah.."hi there mr kiwi"...
 the view from one of the balcony...
 yet another arts by the jetty...
 lupa bangunan apa just opposite Te Papa...
 syoknyaaa dia lepak...
 off to mount victoria.. what a hectic day tapi seronok... ada sesuatu berlaku di mt vic.. huhu



9 comments:

man yusoef said...

gmabar pose bawah gmbr ahkak pakai topi tu mcm pose gmbr kawen je..hahahah

then pic candid husband ahkak makan aiskrim sorg2 itu seriously sangat SMART!!!..suke gile gmbr candid..hehe

ok saya jeles lagi utk kali keberapa jota kali ntah

Hanis MY said...

Man, biasalah ahkak suka posing kawen2 ni haha..man nanti, tunggu lah giliran anda ye (nada perli haha takelah nada nasihat suh cepat2 kawen)...waaa teruja giler gambar candid tu ada org suka i very like lah! ni yg bersemangat nk ambil gambar candid byk2 ni...

Enchik Seseorang said...

nice pic!!

enchik suka tgk!!!

anyway, sure u enjoyed it so much!

Hanis MY said...

Enchik..arigatou! suka jugakkk yeayyy...yup enjoy esp kat beach tu hehe...

AdiaLuze said...

Alololo...kiutnye pasangan nie...Romantik jeeee ^__^

Hepi study Cikgu!! Salam kenal jugak!!

H A N S said...

hanis, cantik nyer pic part mkn aiskim ngn en suami tu! blh wat mcm movie. heheh..jeles kt hanis sbb slalu jalan2. heheh

mzhany said...

hana, tau tak...td tghr disebabkan tgk belog hana nih yang eskrim tuh, terus hany n mmbe opish kuor lunch g carik eskrim hehehe, teringin sgt td lepas tgk belog hana....huhuhu

Ezma FaSham said...

Hanissss!! cantik la header u kat blog u ni... comel... i suke... macam nak deco my bedroom cam tu je.. haha.. crazy me... haha

hey... romantik la u and ur husband.. (^_*)
and... i love that boots too... haha...
salam ziarah hanis... ",)

Hanis MY said...

Adia..lomentik ke? hehe i like!

Hany! yer ker haha comel sungguh, best apa g makan eskrim...hany makan eskrim apa tadi?

Ezma...salam kenal, takde loemtik mana pun kengkadang jerk hehe.. cantiks kan boots tu tapi harga punnnn santik jugak huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails