Friday, January 28, 2011

Dua puluh lima perkara...

maskot mister donut... (arigatou enche' google)
Asalnya nak buat tajuk yang vass dan nak dapat polulariti seperti 25 perkara tentang artis mana2 yang tershor ke (ish2 artis aje kamu ni ye)... tak pun 25 fakta penting ke haha.. namun niat tu dikuburkan. Insaf dan kembali ke pangkal jalan.

Di tag oleh Kak Nor white cappuccino (wow my favorite drink jugak tu... me like cappuccino). Sebenarnya ada lagi seoang yang mentag tapi lupa nama huhu...(maafkan daku). Sudikah anda membaca perkara jelek lagi 'menyampas' tentang diri ku ini??? banyaknya sampai 25 apa lah yang nak ditulis ni...
  1. Anak bongsu...
  2. berbintang leo... "roarrr" sila bayangkan roarr tu secomel lion mister donut kat atas tu ok! (comel takkk? comel kannn...)
  3. peminat setia kartun dari kecik sampailah sekarang... masa kecik dulu semua jenis kartun i paling suka fairy tale seperti Cinderella, Snow white, Sleeping beauty etc sebab suka dengan baju2 kembang tu... teringin nak pakai ok! (nakkk sangat2 sampai rasa nak g ambil kat studio huhu) pastu ada nyanyi-nyanyian ada haiwan etc....i likee...
  4. sekarang tengok yang movie macam toy story, shrek etc... namun "zannen"(malangnya/kachiwa) sebab kartun wayang sini semua akan dialih bahasa ke bahasa jepun huhu... adakalanya rindu nak tgk balik kartun fairy tales dan kartun lain seperti CARE BEARS, SMURFS...
  5. keinginan pakai baju kembang dan pergi ke majlis tari menari masih ada sehingga kini (haha pengsan! part tari menari tu tak lerr... sikit2 je rasa nak menari dgn my love :P, sudah semestinya dia tak nak)
  6. sebab tu suka sangat pakai dress dan pengumpul tegar tapi beli yang murah-murah je yang 10 hengget (1000 yen) adakala jumpa 3 hengget (300 yen) atau 5 hengget (500 yen) kat kedai barangan terpakai (biasa pergi Second Street) tapi kebanyakannya nasib baik sebab dapat yang baru siap masih ada tag harga... kenapa ntah tuan dia jual kat kedai second hand tu, tapi takpe i likeee... (nilai 1000 yen tu seolah-olah boleh beli barang RM10 di m'sia, tapi kalau convert betul2 bukan amount tu)
  7. seorang yang simple tak pandai nak mekup2... huhu... nasib baik cinta hati tak kisah...
  8. cepat sedih dan senang menangis lagi2 kalau tengok cerita sedih ataupun tengok orang susah, atau kena marah....huhu... (selalu kena tegur dengan my love... "ala itupun nak nangis..." :P)
  9. suka makan!...zaman muda mudi metabolism rate tinggi oleh itu berat badan tidaklah berubah mana (sampai diberi GELARAN PERUT TONG sebab makan tidak berpada-pada) tapi sekarang tidak lagi... owh terasa sudah tua... namun begitu masih tidak dapat menjauhkan diri dari makanan...
  10. masa kecik2 sangat sensitif nak2 lepas kena marah dengan mama-abah mesti rasa macam nak lari dari rumah (sungguh over acting, siap nak tulis surat bagai... macam dalam drama/kartun gitu kan... kuat sungguh pengaruh tv terhadap diri ku ini) lepas nangis puas2 bawah bantal keluar bilik mama masak best2 terus tak jadi lari haha.
  11. Gelaran Tingkatan 1 adalah Miss Japan sebab fanatik sangat dengan bunga sakura dan suka buat bookmark bentuk kimono bagi pada kawan-kawan...
  12. Gelaran Tingkatan 4 Miss Flower sebab suka bunga dan cikgu kimia puji cantik macam bunga ahauuuww... adakah sebab itu suka subjek kimia??? :P
  13. Masa sekolah menengah dulu selalu kecewa sebab dibandingkan dengan adik beradik lain (dalam ramai2 saya paling tak pandai huk2...) alhamdulillah dapt belajar sampai tahap sekarang ni... kesimpulannya tahap kebolehan seseorang tidak sama dan akan sampai pada umur tertentu okies...
  14. tak suka air bergas, entahlah tak gemor ler..kalau minum pun beberapa teguk je itupun sangat jarang... sebulan/2 bulan sekali...
  15. suka tengok movie... cite hantu takut..takmo tengok wayang, layan action, komedi, romantik, thriller... etc
  16. alamak baru no 16??? suka jalan-jalan kenal tempat orang malangnya tiada ongkos dan juga masa huhu... semoga ada rezeki untuk holiday with my love... 
  17. sangat suka kejutan macam pling tiba2 dapat hadiah ke bunga ke tiket percutian ke hehe... berangan memang tak hengat...
  18. sangat suka pada handbag dan kasut... tiap kali birthday je minta handbag haha... pening cinta hati, takde hadiah lain ke nak mintak?... ok, tahun ni minta hadiah lain...
  19. nasib baik ada blog boleh la coret apa2 yang patut... terasa macam nak tulis cerpen aje kat sini...
  20. cerpen pernah masuk majalah remaja tahun 2000 ke 2001 lupalah... tajuk cerpen "Derita seorang perindu" ntah mana letak keratan cerpen tu... ada kat muzium rumah kut balik ni nak carik...
  21. ok lagi 4 je ganbare! sangat suka makan nasi ayam...
  22. teringin nak jumpa (di jepun Kak As dan Kak Anie) (di mesia...selain keluarga of course pengunjung setia blog hana sakura)
  23. suka nyanyi/humming lagu kegemaran adakalanya lagi best nyanyi part penyanyi latar macam ooo, ahhh, lalala... hehe ape punya pesen daaa... contohnya macam lagu utada hikaru goodbye happiness..
  24. laparnya, tak sabar nak balik makan roti cicah daging masak kerutuk nyum2... sekarang pukul 8.42 pm huk2... (love jom balik.. ceh padahal boleh je ym haha...)
  25. masa tulis post ni tengah dengar lagu utada hikaru... sambil nyanyi part latar o-u, o-u... nak tahu kliklah gambar bawah tu... (tapi nyanyi dalam hati je sebab sekarang kat lab ni tengah edit data hehe...)
 o u (sebutan u tu sebut bunyi u bukan huruf u-yu)

33 comments:

whitecappuccino said...

hehe..hanis ni kelakar gak rupanyer..senyum je kaknor baca ni..no 8 tu sama la kita..mudah tersentuh hati.tapi kaknor gemini :)

Hanis MY said...

haha yer ke kak nor...wahh sama2 i likeee... mmg mudah tersentuh... klau kita tgk citer sedih sure berjurai air mata kena spare tisu hehe...

mzhany said...

hana cepat balek mkn. owhh sedap je bunyik makan masak kerutuk kt tempat sejuk tuh....wow.

Hanis MY said...

hany..okies hana nak balik dah ni lapar sgt huhu...hany pun selamat makan gak k...

Azwani said...

aiikk kat jepun ada daging kerutub jgk ye..hehe

man yusoef said...

hahaha...lawak la akak ni..owh man pernah dgr lagu utada hikaru -can you keep a secret kot...tapi lagu tu sgt best dan catchy walaupon tak paham sepatah bondo pon selain word english...hehe..eh saya pon anak bongsu dan berbintang Leo..grr *haha..dah tau lama, saje je ckp..hahah*

H A N S said...

hahahah..hanis mmg comel mcm mister lion donut tu =) lagu utada hikaru ek. okeh jap g nak cari..heheh..

anie,Nagoya said...

ehemmm....ehemmm...nama makcik pun ada nak?hihihihi...insyallah.nnt kita jmpa.

angan2 ko samo yang oiii...kkanie pun teringin pakai baju kembang2 cam puteri2 tu.nnnt jmpa kita sepakat pakai nak.

ahakkk...lari kang hubby2 kita tu.huhuhuhu...

patut le coretan lam blog ni ayat yg best.sebenarnya dia seorg penulis jg.good.bila nak coret cerpen lagi?teringin nak baca.

pjng ko my komen....

Anisa Hang Tuah said...

akak sangat sempoi laaa
(:

akak tak suke air bergas??
eeii
sedap tauu
hee

niesz said...

hehehe..niesz pon suke mkn nasi ayam,kite geng!ehe..niesz kena tag bnyk sal ni, but x wat2 lg..waa..bile mau buat yer..

updated entry : accident+icu+pencen

JIJI YU said...

bilo miss flower nok kelok kelatam/..hehee

khairunnisa ♥ said...

25 yang comel ;) gelaran yang menjadi kenyataan sebab dapat belajar di Jepun kan ;) Good luck kak hanis

kte sama bintang..LEO.. roarrrr!!

biella93 said...

woww . ssuai la tuh miss japan . heehee . sbb sambung blja pon kat japan . :)

MAPPIAU said...

cerpen "Derita seorang perindu"

eh macam penah bace la tajuk cerpen nih, wahhhh!!! penulis cerpen jugak ko ye dikkk kelassss gitu hak hak hak.

tang suke tengok katun tuh akhakkk (slang ogy) rase ko boleh kawan ngan irfan LOL muahahaha :P

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah dah pecah rahsia ye...

d_LA said...

zmn kecik sgt2 fantasi..plg xleh blah siap tulis surat nak lari dr rumah..hehe..tingin la nak gi jepun..huhu

sissyira said...

salam pagi sabtu =)

terhibur membacanya, seronok tengok anda bahagia dan masih di lamun cinta =)


semoga bahagia selalu =)


p/s : kalau line laju berat la sikit nak loading blog ni, tapi kalau line ok, okeh je...hehehe

anie,Nagoya said...

Hanisssssss.....

segmen tak dpt nak join.sbb gmba lam pc dah ilangggg...sape curi ni?hihihihi...puas cari tak jumpa.mcm le luas nau pc ni?...kalo ada segmen cam tu lagi.pelawa lagi ya.sbb gmba semua ilang...

gomennasaiiiiiii.....

Hanis MY said...

Wani...ada sebab suruh mama pos perencah hik2...sini jual perencah biasa2 jah macey kari etc...

Hanis MY said...

Man ahkak memang peminat setia utada hikaru suka dgn lagu2 dia... tapi can you keep a secret tu mmmggg best! ek eleh dah tahu lama dah haha...saje je buat2 kerek hehe...

Hanis MY said...

Honey...haha ye ke? i likee. try la cari hanis mmg suka utada hikaru tapi tatau la honey suka ke tak...

Hanis MY said...

Kak Anie kok kenapa tiba2 jadi makcik ni? hehe..eh eh sukanya jum sama2 pakai baju kembang, akak ni serius ke tipu? jgn la main2kan perasaan i...

Hanis MY said...

Nis..sempoi ke? hehe suka2... ha ah tak suka best eh? nis pny feberet apa?

Hanis MY said...

Niesz...yeayyy boleg geng..best kan nasi ayam... la naper tak wat niesz? nanti wat eh tak sabar akak nk baca...

Hanis MY said...

Ji lambat lg nati kawe helo haha...

Hanis MY said...

Hye Nisa..yeayy roarr kita sama... nisa ni mmg comel...good luck to u too dear...

Hanis MY said...

Ye ke kak diana? u dun play2 with my heart...tapi kalau pernah baca adik kepochi veryy like...
itulah kak sy rasa mmg sy boleh geng dgn irfan haha..tapi sy tak tgk otomen ke transformer ke mesti irfan tgk katun cenggitu...

Hanis MY said...

Kak D hehe takde rahsia mana pun, saje suka2 hehe...

Hanis MY said...

DLa itulah pasal bila ingt balik cam hampes jer siap tulis surat bagai haha...

Hanis MY said...

Sis terima kasih sy cuba ringankan blog ni...enjoy juga baca ruangan penulisan sis...

Hidayati said...

Sukenye n3 ni. Paling suke item no 9, 10, 11 dan 16.... i likeeee

Eyrique Ettiqazz said...

hanis,no 10 tu kita sama la.Kalau EE kena marah ngan mak siap cakap biarlah EE mati sbb dah x de sape yg syg EE.bila pk blk,euwwwwwww malunya..nyaris x de sape ingatkan..hikhik..

EE said...

super duper best entri ni....x menahan sampai ketawa giler2...lawak bhai bukannye serius tp sempoi giler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails