Monday, May 23, 2011

Kajian tisu TOI dot dot dot...

Huhu, i malu la nak tulis... dot dot dot tu sebenarnya toilet hehe... depa ni, pasal tisu toilet pun nak dibuat kajian. Lawak betul... dalam lawak2 tu ada juga informasinya... Tak pasti la kajian ni dibuat kat mana. Sesiapa yang tak minat dan takut tak lalu makan baik takyah baca. Seramai 100 orang dikumpulkan di dalam satu dewan. Setiap seorang dipanggil pergi ke belakang tabir. Kat belakang tu tersedia siap dengan toilet bowl dan juga tisu toilet. Setiap orang dikehendaki menarik tisu tersebut berdasarkan kuantiti yang mereka sentiasa guna setiap kali memasuki tandas (harap tak pening dengan ayat patik ni).
 bukan setakat kuantiti tisu malah mereka turut ditanya...bagaimana guna tisu tersebut... huh pengsan! itu pun dia nak kaji jugak huhuhu... gambar bawah tu tulisan warna biru sebelah kiri menunjukkan purata penggunaan tisu bagi lelaki 1.18 meter dan wanita pula 1.43 meter.
 pasangan paling romantika abad ini... bagus betul pakcik ni melayan isteri dia dressing set pink siap pakai rambut afro style lagi haha... baju pun matching ok ...i likeee... makcik tu sedang menanti gilirannya... (makcik...comel topi pinjam bolehhh..ehehe)
 macam2 style ambil tisu... makcik ni guna paling banyak ok.... hampir 3 meter...dush... pengsan lagi... (p/s: makcik comel beg, pinjam bolehhh... eh eh apa kes asyik nak pinjam barang makcik tu je, ok ini maknanya kena pergi shopping therapy haha lagi la takde kaitan, alasan semata-mata.. tskk) mamat tu pulak sempoi je pusing2 sikit ok dah cukup hik2... di sini, tisu2 ni semua selamat dibuang di dalam lubang toi tu...dia punya flush zass tarik habis semua... mula2 datang sini pelik juga sebab tong sampah dia kecikkkk cinonet aje, pastu fikir kat mana nak buang tisu ni, 2-3 kali guna baru tahu buang aje dalam tu. Kalau kat mesia melalui pengalaman sendiri, tak semua boleh kan? ada kang yang tersumbat nanti, ok nak selit kat sini gambar toi haneda airport first time jumpa yang siap ada dryer... tu dia... dryer???
washlet dan juga dryer... dry button yang macam gambar angin tu... paling hampir dengan button yang ada lampu hijau keliling tu (flush button)...
sambil duk lawak2 tunjuk macam2 pesen pengguna tisu ni, diselit pulak macam mana tisu ini dibuat. Hanya menggunakan kertas2 terbuang... blend semua kertas tu dengan air lepas tu patik tak faham dia tulia apa haha... tak belajar tulisan kanji (yg macam tulisan cina tu)...
 akhirnya terjadilah tisu toi gergasi sebelum dipotong kecil2...
adoiii... agak2 ni apa eh... ce teka huhu...
maka kesimpulan kajian adalah... (sebab makcik dan pakcik tu very vogue d vass maka dia jadi model mengelilingi dunia tu...) saya tak pasti dalam sebulan atau setahun huhu ampunn kerana tidak menumpukan perhatian, lelaki guna tisu bersamaan dengan satu lilitan dunia manakala wanita pula 4 kali ganda... tu dia banyak tuuu... biasalah kan wanita kan pembersih, hehe... go girl! (cess padahal nak cover).

p/s: Kak Zie... aka Radziah AR, link nama kak zie tu bila klik "does not exist" harap boleh bagi full link kat comment hanis ni k...harap akak baca post ni...

36 comments:

Nieda said...

Kita tak pula terfikir nak kaji benda alah ni. Sbb kita tak guna utk itukan!

Nieda said...

Kita tak pula terfikir nak kaji benda alah ni. Sbb kita tak guna utk itukan!

Amni said...

kalau amni kan kak, memang buang tisu tu dalam tandas toilet... ish! dah jadi habit... so far, tak pernah lagi kes tiolet sumbat.. yg jadi toilet sumbat tu maybe buang pad kot kat dalam tu.. huhu

JIJI YU said...

tok guno tisu doh la pah ni

d_LA said...

dressing makcik tu xleh blah tol..nmpk kan dorang ni jenis hp je..tgk psl tisu dorang rajin wat kajian..tp mmg pun, pompuan mmg suka guna tisu byk2..heee

PinKy MoMMa said...

ahahahaha cover kaum sendiri anda di alu kan ahahahaha ;)

farah fauzi said...

hahha..bagih la maklumat yang hanis kasik nih...hihi..mujur la i tak berapa guna sangat tisu toilet neh....

psssttt...(berbisik nih )..ader tak mamat jepun yang single...leh la kasi farah utk detim2...hehhe

fazilzura said...

emmm mcm2 yek org jepun ni..

tp selalu nye yg bagus nye tuk jamban ni tisu yg agak lembut & nipis cz senang buang dlm bowl tu jek, idok le tersumbat

Asmara said...

Kalau cari toilet mesti cari yg washlet, kalau xde bwk siap2 botol. tisu buat alas, tp so far jarang sangat jumpa toilet jepun yg kotor kan! hehe.. x penah jumpa yg ada dryer, bagus ni terus kering. haha..

wahida said...

rajin betul dorang buat kaji selidik bagai...

Papa Mifz said...

omang ngai...bapak besar tisu gergasi tuh....setahun punya stock kot kalo besau mcm tuh...

kyo_9 said...

hoho..
sassuga Jpon dalam bab2 buat kajian pelik camni..
dahsyat giler tandas kt Haneda Airport tu.. x pernah g sana lagi selama nih ;)

khairunnisa ♥ said...

haha ^_^ like. suka fakta ni.
rasanya golongan perempuan mmg
perlukan tisu byk ^_^ and
me too. canggih la toilet
Japan.

mzhany said...

erkkkk...mcm tu eh hana. fuhhh byknya pomfuan guna hohoho....

Eyrique Ettiqazz said...

busuk tp menarik

Rtp Farra Arisha said...

aiseeeh, poning sudah kepala..hahahaha!

アヌム ちゃん said...

awal2 dulu pelik gak..xtau nk buang mne kan tisu..rupenye campak dlm tu je..kalau kat mesia..org dh sound awal2 kot..jgn buang pape dlm lubang toilet tu..takut sumbat..dekat sini selambe pulak kan..heee

kokser kokdam said...

tu dia kajian nyo.. uhuuu.. sampei keliling dunio dibuat nyo.. eheh

wida said...

kan senang kalau guna air jer..

nama pon perempuan kan..mesti kena guna byk tisu, hehe

Kamalia said...

hahaha..mmg vogue de vass la makcik tuh..i loikee..ye,aritu wktu kami transit kat haneda,jumpa gak washlet + dryer tu..tetiba jakun skjp..ekeke.kat narita xdok rsnye..

Hanis Azla said...

mmg perempuan perlu byk tisu.. even waktu makan pun, lelaki boleh guna satu tisu.. kita, kurang2 pun 3 helai tisu.. satu utk lap mulut, satu utk lap tangan, satu lagi utk lap meja dan kerusi yg tak berapa nak bersih.. he..he..

yatie chomeyl said...

tv jepun mme suko kaji mace2 key. ore xleh tgk tv mlm2 sbb kalu bukok tv, budok kecik tu xsey tdo hehe.

sahromnasrudin said...

org jepun nie mmg rajin buat kajian kan..patut arr depa maju huhuhhh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu diaaa..siap kaJI mengkaji lg...
i loike kaple pink2 tu...

amirah said...

rajin betul dorang ni buat mcm2 kajian ek

NARDtheNERD said...

kita tak guna tisu kan untuk beristinjak. ehehe.

jadi teori diorg ni betul utk diorg je kot. :)

Cik TeN10 said...

sempat pulak amik gmbar kt dlm toilet ek.. haha

noraim said...

org jepun neh terlampau rajin buat kajian. hihi.

Anisa Hang Tuah said...

hehheee..org jepun mmg rajin buat kajian macam2

cubelah kalau org malaysia cmnii

NeenaAnuar said...

hi dear.. salam kenal.. thanks for visiting and following my blog yeah! keep in touch! ;)

liyana said...

macey2...

plik2..
hehe..
comey mokcik baju pink tu..(speaking klate)
by the way girl mmg pembersih..haha..

Nur Liyana said...

hurm..menarik apa!!!!

rasa lawak dan berinfo sungguh!!!heehe

tandas kat jepun macam tue..macam cnggih sgt je..hehhe

asfira aminuddin said...

diorg mmg kreatif gila kan. macam2 benda diorg cipta!

kayrul-shah said...

siap buat kajian tue....susah la kalau kat malaysia pakai tisu jer takde air....huhuhuhu

Ct Arina said...

org islam wajib cuci hingge hilang bau, warne & rasenye. hihik ;D aisemennnn kitar semula rupenye tisu yg patik buat lap tuuttttt -_-"

z a z a said...

mane la pokok x botak.. [eh tissue dibuat drpd pokok ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails