Thursday, June 2, 2011

Abu Dhabi, UAE...

Maka bermulalah perjalanan kami ke Abu Dhabi, UAE. Lepas keluar dari hotel kami dah tak nampak abedi sampailah kami naik flight dan terdengar pengumuman "I am captain Ahmad bla bla.." Teringin nak masuk ke cockpit, tapi mana boleh kan. Tak ambil gambar pun dalam flight tu, biasanya saya akan ambil gambar makanan etc, tapi entahlah malam tu tiba2 jadi malas hehe. Sebenarnya dah pergi ke Abu Dhabi ni masa masih "CIK". Pernah story mory dulu kat blog ni. Tapi kunjungan kali ini amat bermakna sebab dengan cinta hatiku. cewahh, gedik. Selesai makan... rilek2. Saya memang suka tengok view kat luar namun apakan daya travel malam, lalu laut agaknya sebab tak nampak apa pun, tapi tiba2 nampak lampu2, tak banyak dan nampak macam tompok berselerak, jaraknya pun agak jauh. Dalam hati tertanya, hmm kat manalah agaknya ni, sedang elok saya pusing kepala, oh mak tokojut tiba2 abedi terpacul kat kerusi depan. Dah la masa tu lampu cabin ditutup sebab takut ganggu passenger nak tidur. Rupanya dia bagi pass incase ramai org kat kastam dia suruh kami guna pass tu nanti. Saya terus tanya.."Sekarang kat mana ni abedi?" lantas dibuat gaya namaste tu dan kepala digoyangkan sedikit, maka saya pun terus faham, kami sedang melintasi India... ada je kat info pada skrin tu tentang route pesawat, tapi malas nak tengok hehe...
9
sedikit wang perbelanjaan, mereka guna dirham, masa tukaran tu RM0.82 bersamaan 1 Dirham. Duit RM tinggi masa ni...i likee...
10
Selepas 7 jam berada dalam flight maka sampailah kami di Abu Dhabi airport. Beza masa dengan Malaysia adalah 4 jam. Waktu tu 12 midnight so di mesia 4 am. Posing sat di car park, dah lama saya nak bergambar dengan the real pilot. Belang 4 pada lengan baju dan juga bahu=kapten, belang 3=co-pilot, belang 2=entah patik tak tahu...
11
Rindunya dengan anak teruna berdua ni, waktu sampai tu mereka dah nyenyak tidur. Saya tidur sekejap je sebab nak jumpa Seth dan ikut K.Na hantarnya ke sekolah the next morning. Yang sulung Seth, sempatlah saya jaga dia masa baby dulu yang second tu Faiz, sempat tengok masa baru lahir lepas tu terus tak jumpa sampai la saya dan cinta ke Abu Dhabi tu. Seth masih ingat auntie dia ni, masa dia balik kg, mama abah tanya pasal saya terus diambil gambar saya hehe... how sweet of u... Faiz masih malu2 tapi lepas tu boleh get along dah... weee seronok.. gambar sekolah Seth, Raha International School. Saya suruh Seth buat peace bila bergambar, lepas tu asal bergambar je mmg dia akan sentiasa buat peace haha, apelah auntie dia ni ajar pelik2.
12
Jalan kat sini memang macam ni, 8 lane ok! maknanya sebelah 4 lane, kat sini left hand drive. Lepas tu pak arab ni semua bawa kereta laju2... dan kereta pun semua CC yang besar2... kalau bawa lambat sure kena hon...ish2... sebab tu depa suka banyak lane kut hehe...
13
see...told ya so...
14
Seth and his art at school, Faiz masih malu2, a lovely pose my lovely sis in law K.Na. Ramai je foreigners kat sekolah tu from Korea, Europe, NZ etc, kaya2 semuanya, kawan2 seth bawa ipad rilek je, mak aih. Plat kereta Abu Dhabi. Seth tak habis2 dengan peace pada gambar kanan (bawah) tu, gambar random masa kami outing... nanti saya story mory at next entry k...
16
tiru gaya uncle hik2... i very like... miss u Seth... dah macam anak arab aje rupanya, dia sangat petah bercakap. Speaking london lagi ha, maklumlah international school, dah tu nak sekolah kat mana lagi kan. 
Masih teringat dia bawa globe sambil bertanya "You live in Japan right?"jarinya di-point pada negara jepun "Yes"saya menjawab sambil menganggukkan kepala. "Is your house ok? i saw at television there was earth quake and big waves", pandai pulak dia dan tahu aje pasal jishin dan tsunami tu. His favourite word is "really". Kalau kita jawab soalan dia mesti dia akan jawab balik "really" comel aje cara dia sebut tu... hik2

will update more soon...

35 comments:

farah fauzi said...

bestnyer hanis leh gi jejalan...jeles nyerr...

Asmara said...

oh comelnya budak berdua tu. adiknya tak sekolah lagi ye. smart betul fesyen rambut dia. hihi..

PinKy MoMMa said...

hanis bertuah tau ada sibling kt situ ;)
bestnye berjalan..teringin nak jalan juga hukhukhuk..
boleh kumpul FM..ahahaha sawan2..

psst kids kalau bercakap mmg comel..rasa nak cubit2 jer..nak2 yg keletah lagi la geram kan ;)

dwaty said...

bestnya... dapat jalan2 kat luar negara... hopefully, saya pun berkesempatan... kalau jumpa lagi budak SETH tu... gitau kat dia, KAK NORA ELENA kim salam... hehehehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

visit x hotel 7star paling mahal kat citu? tgk dlm tv cantek giler...semua mewah :))

Hanis MY said...

@farah fauzi
Fara jgn la jeles moh jalan cini k...

Hanis MY said...

@Asmara
adiknya belum...nanti nk masuk gak tadika tapi tatau lg bila...

Amni said...

hahaha... Sama mcm amni suka cakap really... Kadang2 suka cakap ' serius? ' bila orang dah jawab soalan amni.. Ekeke... Habit! Kadang2 mirul geram. Alaa... Tak perasan pun reply mcam tu.. Haha...

Akak, seth tu buat amni teringat ngan cite nora elena yang tengah hangat kat tv. Aaron aziz belakon jadi seth. Hihi...

Banyak keta ke sana sampai kena ada 8 lane? Wah! 7 jam kalau amni, tido la jawabnya kalau malam. Huu....

Hanis MY said...

@PinKy MoMMa
alhamdulillah boleh la tumpang sekaki pinky huhu..yg harunya boleh pulak lupa beli magnet okkkk haduilaaaa...

Hanis MY said...

@dwaty
insyaAllah...wahh22 nora elena gitu bukan dia excited tapi makcik dia ni over excited haha...

Hanis MY said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆
takpun huhu lalu pintu gerbang yg besar tu je...

Kamalia said...

comel sungguh duos tu kan..hahaha,"really"..ye,diorg bwk mmg laju sungguh,xkira fomfuan or lelaki.tp,yg duk kat nihon ni,sume bwk slow2 la pulak.ikut undang2 kot.:p

yatie chomeyl said...

namo SEth mace hero cito nora elena ni hehe

fazilzura said...

wahhh besh nye ada fmily dok sanun , senang je nak fly2 geth ...
tgk kt blog ni terasa cm kt sanun jgk ..

wahhh en pilot tu , smart beruniform ..

Hanis Azla said...

wow.. bestnya jalan2.. lagi best bila jumpa anak2 buah yg comel2 tu kan..

Aida Lela said...

besttt! :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

pernah singgah transit jek dulu dr qatar..lum jln2 sana lg.tgu pas bersalin la kot br tgk2 tempat org..mesti best kan?

man yusoef said...

mesti best kan..ni dpt jejalan free ke ape?? dan abg kapten mesti free...tak de tiket free utk man ke? haha

serius, jalan tu sgt luas mata memandang

wida said...

bestnya...

hanis, beberapa thn akan dtg pergi dubai dengan anak berderet pulak yer...insyaallah:)

d_LA said...

jauh tol anak sedara k.hanis..sume dok jauh2 je adek badek k.hanis ni..tp bestla, leh jln2 kenal negara org..ensem seth ni..tetibe!

amirah said...

comelnya anak2 buah hanis ni..best kan dpt jenjalan tmpt orng

Seksi Bani said...

boleh p masjid yg terbesar kat abu dhabi tu.. :D

p/s: selalu bertandang kat sini, cuma segan nak tinggal komen.. hehe

Juwita Jamaludin said...

Hanis bestnya ke sana.. Tambah abg ada jadi 'driver' :).. Seronok dpat tgk tmpat org dapt pengalaman baru

Papa Mifz said...

wah best nye dah sampai abu dhabi....antara bandar paling mahal di dunia kan...huhu

PinKy MoMMa said...

alamakkkk apsal leh lupa tu..hehe
xpe nnt kirim kt abg je la suh dia beli k.. ;)

nur easy said...

suka la tgk pilot dgn uniformnya.. bestnya dah dapat sampai sana ;)

Kakzakie said...

Seronoklah kakak baca N3 ini. Mambayangkan diri berada sama. Hahaha....

kayrul-shah said...

comelnya anak buah..geram tengok

Ct Arina said...

ohmygoat, i'm sooooo impress dgn budak melayu kecik cenonet yg fasih speaking london taw!auwww geramnye dgn anak sedare akak tuuuu!kol kejap nk denga suare beliau boleh? heee =D

omg, klu drive kt sane kire boleh drift skali xyah g litar. hoho =,=

Miecyber said...

Omoshiroi...

Skim Latihan 1Malaysia = SL1M

Umie said...

smart sungguh budak berdua tu... bestnye hanis jenjalan dubai... bile la akak ade rezeki nak ke sana...huhu

kyo_9 said...

kecik2 dah speaking..
dahsyaaattt^~~^

Edy Zaidi said...

wah...g tempat org kaya2...mahal tak sana?

アヌム ちゃん said...

tak sabar nk baca next entri pasal abu dhabi ni.heeee..bestnyee jalan2..jmpe anak buah comel2 lagi..huhu

khairunnisa ♥ said...

ahaa.. nisa baca novel semalam
berangan jap.. dpt suami pilot
^_^ amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails