Thursday, June 9, 2011

Geram dengan Nora Elena...

I very the menyampasss okayyy... haha padan muka sape suruh tengok Nora Elena. Awalnya saya pelik kenapa la semua orang kecoh dengan drama Nora Elena ni. Bila BW banyak blog yang menulis tentang drama ni. Tapi saya hanya baca sepintas lalu. Hinggalah suatu hari dapat komen berkaitan anak buah saya Seth tapi masa tu masih blur kenapa dia mention nama Seth diikuti Nora Elena. Lepas tu baru tahu rupanya Seth tu nama hero dalam drama Nora Elena. 

Tak lama lepas tu, semua pun dambakan keromantikan lelaki seperti Seth. Ada yang pertikaikan ada ke lelaki macam Seth tu. Saya juga dapat tahu drama tu adalah adaptasi sebuah novel. Alamak lupa la plak tajuk novel tu erm Kasih Yang Suci kut, entahlah patik tak pasti. Jauh la pulak nak order kan... ramai juga yang cakap buku tu dah sold out pun di kedai buku ternama seperti MPH etc. BW waktu terluang, kebetulan terjumpa blog Cik Reena Tan (adik beradik dengan Seth Tan agaknya hehe) yang sediakan link untuk download drama Nora Elena. Wahh apa lagi kan, tiba2 hati berbunga-bunga rasa nak turut serta terjebak ke kancah Nora Elena.

Memandangkan patik ni bertenet di lab je (kat rumah takde tenet sadis tak? wuwuwu, nak jimat punya pasal hehe). Maka patik pun roger2 la kawan seperjuangan iaitu ciknab minta tlg dia donlotkan. Dah 2 malam layan Nora Elena ni. Tapi baru EPISOD KE-10. (kecoh aje kan haha). Yang tak sangka cinta hati pun join jugak, dah tu sama naik pulak dia bebel bila tengok drama ni haha... kalah i ok... Kenapa saya geram??? 

1. Macam tak ada logika agnes monika je sebab Nora dgn Eid tu tak nampak macam pasangan bertunang pun. Iyelah jiwa muda dua insan berchenta chentun pun akan report segala benda yang dibuat contohnya (hep, contoh je tau) dari bangun pagi-sms, nak keluar walau beberapa langkah depan rumah-sms/call, nak tido kena dengar suara dulu kalau tak, tak lena sampai ke pagilah jawabnye haha.. gurau je (i tak gitu pom masa zaman bercinta, eleh cover kunun... dush!). Inikan pula pasangan bertunan kan? Banyak salah faham, yerla Nora ni macam tak report je ke mana dia nak pergi, dia nak buat etc yang boleh timbulkan syak wasangka seterusnya salah faham.

2. Tak nampak macam nak kahwin, persiapan kahwin hanya nampak pada satu pihak je huhu... tak de pun pergi shopping barang hantaran ke etc, adakah hanya daku berperasaan macam ni??? kalau ya owh tidakkkk rasa nak lempang diri sendiri sob sob...

3. Banyak sangat kebetulan. Asyik2 watak yang tu jugak bertembung, terlanggar etc... contohnya masa Seth berhenti kat bus stop, lepas tu bagi baju suruh Nora basuh. Wahh bagus betul dia bawa kereta siap perhatikan dengan teliti kiri dan kanan jalan huhu... sampai boleh nampak pulak nora yang tengah tunggu teksi tu (tak tahulah sebab saya kalau bawa kereta kadang2 kawan lambai kat tepi jalan, saya tak nampak pun sampai kena bebel "sombong betul nis! aku lambai ko buat tak tahu je eh" "sorila aku bawa kereta mmg mcm tu la hehe..." eh sorry tetiba berdialong pulak kat sini. Cinta hati pun macam tu jugak join da geng, stock yang tak perasan kawan lambai hehe.)

4. Walaupun tunangan org tapi Nora senang aje terima pelawaan lelaki lain naik kereta, dah tu Eid tu jenis cemburu buta lagilah menyemarakkan keadaan. Ditambah dengan mata2 sekeliling yang nampak lagi haru dibuatnya huhu... orang akan bercakap bergosip malah menokok nambah cerita walaupun benda tu tak ada apa pun sebenarnya.

5. Seth pun satu, dah tahu tunangan orang takyah la nak kacau2 hehe tapi nak buat macam mana dah dia sudah jatuh hati pada Nora tu kan.. tindakan dia pun banyak buat salah faham.

6. Bila Eid dah tahu akan cerita sebenar dan nak berbaik semula dengan Nora huhu... bukan ke elok bawa berbincang bersama keluarga, lagipun dua2 masih mencintai antara satu sama lain. Bukannya pergi sendirian macam tu kan, kenalah ada caranya...nak putus tunang hantar mak tapi nak berbaik semula pergi sorang2 plak, of course la keluarga pihak perempuan masih HOT dengan apa yang telah dibuat oleh Eid tu kan?

Inilah yang dikatakan takde jodoh kan, nak buek cemano lagi ha... 

Huwaaa walaupun geram tapi tetap nak tengok hehe... Nak tulis semua luahan kat sini mahu tak siapla report i ni ha, hehe. saya suka je Nora dengan Seth tu. Semoga Seth berjaya menambat hati Nora. Eh betul ke Seth yang telah menodai Nora suatu masa dahulu huhu.... Malam ni baru nak tengok Episod 11 owh ketinggalannya daku huk huk...ada sesiapa sudi story mory? i like story mory :D.

28 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tue la namanyer drama babe...
ikut jugak pengarah dia sapa...ada byk bab lagik yg agak muskil d jiwa ai...si NE solat x tinggal tapy asyik pakai skirt jer..hikhik nie pendapat ai jer la :D

♥Miss Farah♥ said...

I Loike! hehehehehe..

My Little Diary said...

hurmmm tak pernah tgk jugak ni
tapi byk blog tulis pasal drama ni.
agaknya hebat lah drama melayu ni...hehe

anie,Nagoya said...

nak cari2 drama ni kat tenet.tp tggu dulu.kalo nak manja2 leh?nak kongsi tgk sekali.dah alabg2 senang mlz nak cari2.dah jatuh cinta lak kat drama n cam best

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum,
nisa perasan nama seth in
ur previous entri <3 ingat
kak hanis dah tengok =)
ehem, nisa pun miss cte tu
sbb practical ~.~ follow thru
u tube dr 1st episode :')ahaa.
nisa msih ketinggalan gak ^_~
happy watching NE kak hanis.

PinKy MoMMa said...

hakhakhak hanis terjebak jugak ;p

a'ah mmg seth yg rogol nora dulu..oopss..aihh sambung sendiri la tgk nnt dh tak best kalau di citer kan hehe ^_^

Hanis Azla said...

demam nora elena juga yer hanis.. seth nak sgt dgn nora tu sbb dia yg rape nora dulu.. he..he.. akak dah baca nocel tu beberaopa tahun lps.. itu yg tahu tu..

Asmara said...

hahha.. biasa la nama dah drama, kalo x bukanlah drama namanya. mana2 drama pun semua takde yg real sereal2nya. hihi.. akk pun terlayan la jugak start episod 14 kot bila sana sini org kecoh. pastu marathon la tengok dr episod 1-16.(pastu skrg jam 8-9 aii jgn kacau):D bab2 romantik ni mmg org kita suka lg2 mcm drama korea tu eh. hihi.. yg x best kite tengok sorang2, cik abg tu ajak tengok anime atau cite omputih boleh le.hehe..

Amni said...

memang banyak sangat boleh dipertikaikan kak. Pasal pakain segala. Jalan cerita dah okey kot. Cuma terlalu ringkas tu yang macam-macam tergesa-gesa nak habis. 20 jun nanti dh tukar cite lain. Cam singkat giler je. Baca novel lg feel. Heee... Amni dah cam malas dah nak tgk. Salu jd emosi tetiba. Gara2 yvonne tu. Hahaha.. Gila jahat dia.. Tapi nak jugak tau episod malam ni. Tak sanggup sebenarnya nak tgk masa seth tan reveal semuanya nanti. Adoii.. Berdebar2.. Haha

nur easy said...

haaa kan dah berjangkit.siap bg review lg tu..

p/s: dulu masa amik kursus kawin, ada y tegur, kursus sorang2 ke?
taklah. tu tunang depan sana.
owh xnampak macam tunangnya pun.. hhahaha

Seksi Bani said...

dah lama SB boikot drama2 cintan2 ni.. hehe

アヌム ちゃん said...

aa org dh tgk smp ep 19..lagi tensen tengok pun ada..benda yg mc tak logik pn boleh jadi gak..tensen betull.tp sbb dh tgk kan..layan jela.wlwpun tak puas hati dengan jalan cerita.huhu

efa nur said...

owwhh..efa tak layan cerita nie..huhu tapi makin panas je cerita nora elena ngn seth tan nie..hehe

Jom Terjah Sini :)

yatie chomeyl said...

ore dgn hubby pun emosi laye nora elan..tp ore lah terlebih emosi..hubby cool jah, tp dio lah tuke donlod male2 hehe

Ciao Annin said...

Sashiburi!!!

Wah! Hanis-san pun ikut sama cerita NE ni? Dahsyat! Haha!

Serius cakap, saya baru TERtengok satu episod masa awal-awal cerita ni dekat TV3. X sangka officemate semua gila dengan NE.

Tapi saya dah ada stock simpanan NE complete sehingga episod yang terbaru! Cuma nak cari masa nak feeling/bebel-bebel sorang-sorang! Mwahaha!!!

ummi_khalish said...

aslmkm hanis..lme x jenguk..sory..rindu ler..wah..terjangkit jugak?dil pun trtengok gak..bila kwn download kita pun numpang..heheheh...mmg x best sgt..x sama dgn novelnya....huhuhu...tapi pepun suka je ST n NE.....:-)

Eyrique Ettiqazz said...

hanis cantik r signature baru tu...tu tandanya rajin menulis erkk..

opss lupa pasal nora elena....ooo org kat jepun pon tau erk pasal nora elena ,mmg btol dunia tanpa sempadan...ini mesti pasal kak zie tu yg gtau u pasal seth(anak sedare u) sama nama ngan seth tan....ur hubby mcm seth tan ker...?lomantik-lomantik?hikhik....

hanis=nora elena.
tarmimi=seth tan
ok x?..hahaha..larikk


p/s:jgn marah tgh tgk live ni...knp x donlod senirik..mmg sah boota donlod...hahahhaaha..

buat r tuto signature....ataupon buat utk EE..plz..larikkk

noraliza said...

haha..ramai gak yang dok layan cerita nie.. tapi kita layan kadang2 jer .. sebab kat rumah dok layan cerita cinta melody kat astro ria..kui3

MAPPIAU said...

ahaaa!! kalo ko nak tau dik akak memang tak pernah tertinggal episod tengok noraelena tuh,

walaupun citer tuh banyak tak logik dari logik tapiii akak tatap sooooka jugak layan citer tuh hahahahaha. Sebab soooka tang dieorang lomantik2 tuh.


Dan yang lagi best akhak siap beli online lagi buku novel tuh wakakakaka hover kan? hahahaha

soooka tengok citer tuh maybe sebab si seth tuh ganteng dan si nora tuh cantekk banget! hiks

*∽ IZAN ∽* said...

episod malam ni lagi sadisss.. terpaksa tunggu sambungan minggu depan plakkk.. chessssss

p/s:geram kat yvone.. nyebukk jew

Lya Colours said...

hahah drama melayu. biasa lah. kita pon layan ooooo. sethhhhh

radziah AR said...

alamak...(menutup mulut)....situasi mcm xbest ja.....sbb kzie mention nama seth, ...emmm....ampunlah.... lps ni xnak comment lagilah...

Rose said...

heheh saya tak tengok pun. drama mcm tu mmg dibuat untuk bagi orang geram. yang tak tahan bila besambung. curiousnyaa bila nak kena tunggu tu. so saya tengok csi jer. (he x de kena mengena)

----
It's called Excited yet Nervous

fadhilah said...

ada byk status kt fb tulis pasal seth tan. ingatkan apa la... ok. rupanya nama watak...

saya layan satu episod aje. takdelah menarik sangat tp tak tahula...

butterflyana said...

betul tu hanis..kengkadang nyampah gak dengan nora elena tu..mcm tak berapa nak logik jugak situasi sesetengah part dlm cerita tu..buat kite bengang je kan..tapi tetap juga menanti setiap pukul 7..hehehe :p

Hanis MY said...

@radziah AR
Kak Zie takde apa lah hehe..jgn salah sangka plak... tak ada apa pun pasal komen tu, sebab masa tu masih blur tatau sape hero dlm NE :)

fiza said...

Sana...sini...situ org dok citer pasal NE and ST nih...haihhhh...besar betul penaguh ☺☺

Biasalah tu hanis, drama melayu.

Ct Arina said...

hamboi hamboi hamboi kak hanisssss dah layan nora elena skang! majuuuuuu! haha ;D kalau dah start mmg non stop lah tu kak oii.. macam cite korea gak la gamaknye.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails