Monday, June 13, 2011

Kabocha-anpan!

Eh janganlah ingat saya cakap pelat "I chakit kepala la, boleh tolong pichit chikit tak huhu". Eh apesal gedik nih? haha... abaikan perangai penulis ni ye. Kalau sebut An-Pan je pasti teringat pada Anpanman, salah satu kartun femes ames kat jepun ni. Tapi patik tak pernah tengok la kartun tu, cuma pernah tengok baju2 anpanman, mainan2 anpanman dan sewaktu dengannya di pasaraya...
anpan-アンパン= roti manis berinti, kebiasaannya inti kacang merah
kabocha-かぼちゃ=labu/pumpkin
anpanman_nakama
inilah dia superhero roti ANPANMAN... memang bulat macam roti kan!...kelakar tengok muka roti empat segi tu hehe...
IMG_0019
sejak jumpa kabochaanpan ni kat coop di cafe uni, minggu lepas aje dah 3 kali makan huhu... sebelum ni makan "anpan" je, sebab memang tak pernah jumpa inti kabocha... suatu hari di waktu petang...pergi kat section roti, lepas tu nampak "kabocha", dalam hati... "eh inti labu? macam sedap je"... terus beli... memang sedap pun... 
IMG_0020
yum yum jemput makan... lagi best kalau dia letak krim sikit hmmm... sedap... tapi roti ni cepat habis, kadang2 pergi dah licin dah kat rak tu huhu... abaikan background tu ye... biasanya kalau lapar waktu petang, inilah minuman petang saya... :) entah kenapa datang angin nak ambil gambar sambil ajar vocab baru :D, ni gambar minum petang minggu lepas...

p/s: tadi pergi cari roti tu tapi dah habis huhu... owhh, selamat tinggal kenangan... ceh over acting betul haha...

32 comments:

farah fauzi said...

hehe..macam sayang jer nak makan iphone yang boleh dimakan...chumilll...

Cik TeN10 said...

ohh xpenah tahu plak kewujudan kabocha anpan ni..

Rtp Farra Arisha said...

arisha pun suka makan rotiii, almost everyday!

efa said...

sedap ka kabocha anpan tu?mcm sedap ja hehe pelik2 nma dya kehkeh

PinKy MoMMa said...

hanis makan roti je ke?
esok kena pegi beli pagi2 la nampaknye huhu..nampak sgt sedap di situ ;)

Kakzakie said...

Kalau bahasa jawa bocah itu bererti budak. Hehehe... Hanis jangan ketawa tau.

Kakak hari ini lunch pun makan roti - papa roti. Di sini banyak tempat jual papa roti.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sedap2...kakD pun tngh mkn roti ni la jg...hehehehhe..balas dendam ye...

nur easy said...

cam sedap je..apatah lg makan sambil bc buku kan? ;)

yatie chomeyl said...

feveret Nazhan la Anpanman tu hehehe

fazilzura said...

makan roti je ker, diet yek ..
nmpak sodap le plsk roti tu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai rasa mcm x pernah try lagik roty nie....nnt terjah supa leh try carik...oishii sou

アヌム ちゃん said...

aa takpernah mkn roti tu..huhu..tapi cite anpanman tu penah la tengok sekali kat tv.heee

wida said...

alamak..terliurnya tgk roti tu.msti sedap kan

man yusoef said...

mak cik ni sentiasa over acting..haha

JIJI YU said...

ahaha..beraer idong weh kelih roti pon

Ct Arina said...

rina suke bace komik anime jepun taw. ade banyak koleksi. pastu ade macam2 la makanan dorang kan. salah 1 nye anpan la! auwww rase macam dunia fantasi dah jadik realiti! hakhak ;D mereng rina ni

z a z a said...

sedapnyeee.. ni nak kene try buat ni..hihihi

Nieda said...

Ahad lepas uli roti. Zapp2x licin.Makn panas2.

Tapi tak tahan time nak uli tepung.BM tak sampai2 lagi.

ummi_khalish said...

wah....sedpnyer....samelh kita...suka mkn roti..kalo nk mkn roti fresh2,mai dtg egypt..roti mmg best.....panas2..mcm2 ada...meh hanis meh...hehehehe....

siti kektus said...

roti inti labu?
erk~ tak pelik ke rasanya,

kite cuma beloh telan labu masak pengat je, yg lain, tak tertelan kak, hukhuk

Eyrique Ettiqazz said...

setuju ckp man mmg over acting nenek ni....


tp roti tu my taste la....

p/s:tgkp gmbr guna iphone erkkk?lalalalala

Lya Colours said...

inti labu?? ish saya labu pon x makan. huhuhu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

I love roti..
since child.
everydayy, breakfast dgn roti pun takpe, smpaikn org kata, ehhh ehh the same menu everyday for me for every morning.. lol:D

MAPPIAU said...

alaaaaa dik akak dah la tengah diet time malam nih, tetibe nengok roti tuh gullppp!! (sambil selongkar kabinet cari roti) hahaahahha

Umie said...

mcm best aje anpan tu..nnt akak nak try cari kat supa...tp mcm tak penah jumpe pun sblm nie..privilege item kat sendai je kot kabocha anpan tu...ehhehe

Bigdaddyz said...

lain kali kalau jumpa nak cuba ...heeee

Juwita Jamaludin said...

hanis.. sedapnya nampak roti tu.. anpanman kartun yang paling anak2 akak suka dijepun ni.. siap banyak kali pergi muzium dia...nasib ada kat yokohama je

Rose said...

Hanis, boleh saya promote Blog Giveaway kat sini? :P

Salam. Jom Join Giveaway sempena Launching Design Studio saya. Kat sini >> Custom Blog Design Giveaway :)

http://heartliciousdesign.blogspot.com/2011/06/launching-giveaway.html

Terima kasih :)

khairunnisa ♥ said...

salam,
kak hanis, kat sana mmg suka buh inti
kacang merah ye? labu xprnah try
lagi ^_~ kalau malam2 kat hostel,
roti la peneman waktu belajar. tq
kak hanis,belajar bahasa baru lagi
ari ni.rabu rabu <3 <3

Cikli said...

nampak best, makan mesti best

deena awanis said...

nak anpan satu bijik!!=D

anie,Nagoya said...

sedap roti tu.

dulu2 le semasa anak2 kkanie masih robena selalu n tiap2 ari tgk.malah video yg sama dah puluh kali tgk.tp bju corak anpanman tak penah beli.sbb kkanie tak minat.yg takutnya anpanmannya kepala leh makan.huhuhu...catun...catun....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails