Wednesday, September 28, 2011

Miniatures...

Hari tu pergi dating... auwww i (mesti kalian tahu apa yang saya bakal tulis, hehe, tahulah tahulah... macam nada "buailah, buailah" bawang putih gedik). Ternampak kuruma ni dalam perjalanan...
IMG_5897
eh, awak ni kiut lah... geram kita nak cubit tauuu... (eee gediknya...)

IMG_5900
wow vogue de vass... pintu kereta ni terbuka style naik atas kan? ke ada banyak versi... rasa macam dalam pelem... tapi patik takdelah minat sampai rasa nak beli, kalau dapat free apa salahnya (haha, sampai pencen pun takkan terjadi kut)... part depan tu yang cun part belakang tu bolehlah...

Tapi yang ini tercomel... paling comel nana dan achik...

IMG_5644
dengan harga 378 yen hehe... dapatlah versi skala 1/65 bagi Odyssey dan skala 1/57 bagi mini cooper...

IMG_5638
cuteness...

IMG_5637
mini cooper one (kalau ada 2 ekzos dan lubang angin kat bonet depan tu mini cooper s)... tak ada pulak miniature cooper clubman... sadiss...

IMG_5631
Odyssey absolute 4th generation untuk pasaran jepun, tapi rasanya baru je masuk pasaran malaysia (kalau tak silap la)... yang banyak sekarang 3rd generation...

IMG_5639-tile
tak de kerja duk ambil gambar miniature ni hehe.... cinta hati tengah belek2 kereta tu, saya pun sesaja snap... banyak ceritera tapi tak ada masa nak story mory, wuwuwu patik busy la...

p/s: yosh ganbare...

39 comments:

Cik Sara said...

(^^) comelllnyaaaa....

Hehehe..cute gitu..

ARJUNA.Inc said...

haha..comel giler..tp had yg ats 2 kt umah arjuna bnyak giler sbb..biler abg servis kete dia kat tmpat servis dpat percuma mini cooper miniature..hehe..had yg honda 2 kan..nak satu!!!..=P

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

adam dulu mmg suka keta kecil gituew...byk dah kuar color...kt sini mmg byk keta comey2 ekk.....OMG odyssey hanis ker tu ngeeee

msredcheesecake said...

alalaaa...comey... msred n mr bf pun uka kolek miniature kereta ni....

kasihredha said...

anak2 waktu kecil suka kumpul miniature ni..:)

Asmara said...

wah! miniature pun ada jugak eh. nnti boleh letak dalam skala 57 ngan 65 tu ye. hihi.. kaler pun sama gak tu. eh murahnya 378yen. biasa tgk mesti dekat sen regenya.
*Padi tu ada lagi sampai 9/10 ni, dtg la bwk ciktam ody pulak. :D

Lya Colours said...

wooo comel2. ceah awak tuh tetap pilih biru ye.hikhikhiik

nur easy said...

waa boleh beli banyak2 ni.. xyah ap pun..hehe

Edy Zaidi said...

xdpt yg real, kalau dpt yg miniature pun jadi la..hehe

me suya said...

xper2...dah xbusy nanti rajin2 update cerita baru yer sis~

JIJI YU said...

haha miniature...ceyt

amirah said...

comel!akak pun suka tau hanis..

Hanis Azla said...

cutenya... background warna pink tu sungguh menarik hati..

et said...

huhuhu..mini cooper best..i like!!!!

Cik SHiNJU said...

Patik minat sungguh ngn mini cooper tuuu...huhuhu...

Little Syrena said...

auntie ni cam unkle Asrul gak, suka beli menan

Thanks tau sebab pilih Syrena as feberet

=)

dwaty said...

nak sebijik!!!!

Cik Sara said...

Wee..tak tahu lagilah kak..tak reti sungguh.. Cam tahu apa nak buat.. Tak de lecturer yang boleh akak recommendkan ke?? hehehe

Munna said...

alahai minat kete kecik2 rupanya eh? comel =)

*∽ IZAN ∽* said...

takpee.. belek2 miniatures dulu amek berkattt.. esok esok baru beli yg real he he

wida said...

suka jugak dgn mini cooper ni..comel.

ch000tz axoera said...

Mini cooper! my fav car tu! i do have a lot of cars miniature tapi semua kereta2 beetles atau orang mesia panggil kete katak hehehe sesemua cute....nnti balik nnti nak tgk apa dah jadi ngan benda tu semua hehehe

Rai said...

kalau masuk pasaran malaysia confirm jatuh harga 20 hengget.. macam apa yg terjadi pada gundam shujin..asal harga kat nihon 3-4ribu yen je..sampai malaysia cecah 2ratus..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sukanya tngk...(paling comel)kalau incek su0mi kakD tengok ni...maunya dia nak memborong....

Ijah EmoTemo said...

waaaa! comeeel nya! ngeee.

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Comey nyer kereta kecik molek tuh...i like! :0)

fazilzura said...

agak2 keto cinonet tu leh bwk akak pi kejo dak ? kalau leh , aci awk pos 1-2 ketui

Misz-sakura said...

Wahhh kete tuuu ! da lama saya impi, kiut gile kan heee geram plok =_="

putput said...

miniature pun jadi r kan!

Papa Mifz said...

Plan nk beli kete kecik2 nih nk lotak dlm kete,x jugak terbeli beli..huhu

Fatin Syahira said...

hehe nak tumpang! =')

mini cooper yuh smart lah! *melting*

Nieda said...

comel ...boleh buat koleksi

Eera Shera said...

alolo comel la..

kite pun suka gilak kat mini cooper..

bling2 mata tgk *_*

Kak Aya said...

semuanya comel-comel.

cantik ni kalau susun atas para kat rumah..

Zainur said...

Awak, versi kereta lama ala2 old skool tak da ka?huuu... I n hubby peminat kereta lama...hikss..

cik pulau said...

ohh comeynyooooo..

アヌム ちゃん said...

beli x kete ni k.hanis..beli la byk2 buat collection.heeeee

aizamia3 said...

nak beli ai tak mampu.. dapat yang kecik cenggitu pun jadilah..

miszlullaby said...

kekeke..comeyh2..ingatkan sharpener tadi nih...:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails