Thursday, September 29, 2011

La Pausa at Sendai...

Makan-makan bersama geng sendai. Waktu ni Iryd+Pitt=Ai-chan tak dapat ikut. Ada hal
... cerita agak lama baru nak story mory hehe... ampunn...

Hari tu mood nak makan pasta. Biasanya kami ke Saizeriya tapi Ab dan Akmal ada cadangan lain. Ala2 tempat romantika gitu, wewitt i likeee... Restoren tu terletak di (alamak lupa nama bangunan huhu...) bangunan yang kedua tertinggi di Sendai. Dulu dialah tertinggi tapi lepas adanya Sendai Trust Tower maka turun takhta lah ia (eceh, takhta2 pulak).

IMG_0001
cuba teka kami nak ke mana? Alamak spoil la jawapan dah ada kat caption gambar haha. Sebut betul2... hari tu tersasul sebut la "puasa". Tapi patik pun tak ketahuan sebutan yang betul cemana...

IMG_0002
naik lif... maaflah gambar tak cun sebab kamera cap ikan parang plus kurang lighting hehe...
IMG_0006
going up... rasa rerama dalam perut bila lif tu laju je naik atas...

IMG_0011
di aras paling tinggi, tingkat 30... melihat panorama malam bandar sendai, agak gelap dan romantika kat sini, ada la 2-3 couple tengah dating time tu... (bayangkan 30 tingkat dengan jishin M9 tapi tetap maintain bangunan ni...teringin nak selami teknologi tu...)

IMG_0009-tile
dengan cinta hati patik... ab+akmal=gen kun yang kawaii...
IMG_0015
Dah tengok pemandangan malam kami ke tingkat 29... menuju ke La Pausa...

IMG_0023
Masa untuk order... nak makan apa ye? banyaknyaaaa pilihan, pengsan!

IMG_0018-tile
tak jemu ambil gambar budak comel ni... macam2 aksi... he called me aunty... comel cara dia sebut, peminat setia anpanman...

IMG_0019
happy family....

IMG_0036-tile
pizza 2 jenis, pasta ab dan akmal...
IMG_0037-tile
yang ni pula dari kiri, my pasta dan cinta hati punya sebelah tu dah rupa pasta yang telah dijepunkan gitu ye tak? ada ikura (telur ikan), ikan bilis etc hehe... biasa makan sushi ikura, kali ni makan dengan pasta... both were yummy!

IMG_0042-tile
posing sebelum makan itu perlu ok, hik2... 

IMG_0044
minta tolong waiter ambilkan sebagai kenangan kami... gen-kun sedang tengok anpanman :), tapi sempat je pusing kepala bila uncle waiter tu panggil...

IMG_0051
itu adalah pose kawai... letak satu jari kat pipi.. hontou ni kawaii ne, masa makan pun sempat posing hehe...

IMG_0052-tile
our desserts... oishikatta yo...

IMG_0054
another kawaii pose from him... so adorable and friendly gen-kun ni...
harga makanan di sini lebih kurang harga di Saizeriya je, tapi kuantiti lebih banyak dan juga banyak pilihan, i likee...

p/s: nanti kita pergi lagi ye, love... sape nak ikut?jom...

42 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

view mcm naik tokyo tower la
curlasttt gituew
uwaaaa meleleh ayaq lioq tgk makanan ituew lapaqqqqqqqqq

Syaima' said...

romanticc!i likeee!

umie naziera said...

oh,so sweet!!

rara pinkmafia said...

wow makanan dye..yummeh.

Asmara said...

nyum2.. nampak sedap! :D

Syazwan Che Deraman said...

bestnya eskerem tu..
comel budak tu!!

la Pausa..
Laaa...Puasa...


hehehe

yatie chomeyl said...

comenya gen kun tu, sero nok cubit2 pipi dio

Lya Colours said...

wah best. byk foods. eh budak kecil itu sgt comel kan

wida said...

nama restoren ala2 itali..hehe

Anum said...

bestnya
bila la anum dapat sampai sane
heheh

So Shy Lady said...

ihiks...tajuk mcm la soy betty la fea plak kihkih

mmmm pizza itu yummy!

dhiera said...

pizza yg wane kuning ijau2 tu nampak sedap~

ch000tz axoera said...

jalan puas2 sementara masih mampu hehehe...:D jangan makan banyak sgt nnti nak balik mesia kena bawak extra beggage :p hehe

amirah said...

uiiii sedapnya makanan tu.akak terliur okeh

Soo Hae Daa said...

hohooho...sonoknye..!! naik lif tinggi2 & tgk view yg cntik tu best tuh...kte pon baca tajuk td mula2 pon tbaca la puasa..hehehehe =p

Umie said...

wahh..mmg best mkn kat tempat cenggitu kan..teringin nak try (ntah bile la agaknya)... menara KL pun x penah naik...hahhaha

Cik SHiNJU said...

Terliur tgk pasta...
Harus ke pizza hut mlm ni..

Amie said...

sedap-sedapnya gambar makanan tu....nampak segar dan sungguh menggoda! bestnya......

Eera Shera said...

wah..sedapnye..geramnye tgk.

アヌム ちゃん said...

wah kat sendai pn ada tower eh..msti cntik view mlm2..huhu..and the foodsss! sedapnyaaaaa..tergoda..isk2

mzhany said...

seronoknya sbb bleh tgk sendai kan...uuuu beshhh

Little Syrena said...

comel la tgk unkle n auntie ni...

=)

p/s : Syrena pun suka makan pasta gak

Ijah EmoTemo said...

ngeee bila kak hanis ckp naik lif lelaju dpt rasakan kecuakan itu hikhik.

comel nyaaa err gen kun eh err ke apa nama baby tu hihi buat posing letak jari hihihi. cute ya hamat! ngeee.

wahh best nya pasta!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sodapnya kamu makannnnn....budak yg cumel juga dgn siap gaya2 lagi tu...

JIJI YU said...

lawa spek tol laki demo

aizamia3 said...

cute ler budak itu.. ;)

pizza tu pun sedap..

Papa Mifz said...

bandar nye penuh ngan lampu yer...

nur easy said...

gebunya pizza2 tu.. sekali baca tajuk entry ni la puasa..hehe

farah fauzi said...

sungguh laam patik tak menjenguk blog hanis nih...maaf la sebab hati patik gundah gulana...huhu...makan2 mmg bestkan hanis...

Nieda said...

Tengok tajuk mcm puasa tapi bila baca entry buka posa..ahaks

Juwita Jamaludin said...

tak pernah makan la pausa.. lalu je depan kedai.. ihihihi pasta menarik .. tambah piza tu.. rasa nak terjah je

Cik TeN10 said...

perghh mcm best je .. kat ne ni kak hanis ?? ce cite skket.. pasni leh kitorang terjah rmai2 lak.. haha

Bigdaddyz said...

huhu ini kalau 3 org perempuan tu jumpa mahu habis selesai dikerjakan

miszlullaby said...

canteknye pemandangan dari atas tu...mesti womantik kalau gi makan berdua kannnn...

fazilzura said...

ting bape tmpt tu dik ? siap nmpak sume view mlm .. cantik tui ..

heheheh i like gambo yg last

Hanamiko Sakura said...

nak ikut boleh =)

Amirah Adnan said...

tower yg akak tgk pemandangan tuh mcm dalam cite my girl lak.. hehe

putput said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Cik TeN10 said...

okeh ! nanti fatin terjah ! esok last paper .. leh la gi relax2 makan2.. yeayy !! thanks akak..

whitecappuccino said...

makanan sedap, baby comey lerrr!!

cik pulau said...

pheeewitttt..

happyichigo♥ said...

aunty hanis comel and kind sebab tu budak2 suke....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails