Saturday, December 17, 2011

ビンテ―ジ @ Vintage...

Patik tak pastilah mana yang lebih sesuai kalsik atau vintage. Macam best aje sebut vintage kan hehe... kalau dijepunkan perkataan klasik tu jadilah kurashikku, manakala vintage pula jadi binteeji (te panjang 2 jarhat hehe).

Masa tu dinner date dengan cinta hati, saje pusing2 kawasan berhampiran kedai makan tu. Tiba2 datang zat gedik nak ambil gambar sebab macam kiut la pulak.

IMG_0006
dimulakan dengan motor, orang jepun panggil baiku...

IMG_0007
vespa ni comel la... hehe, hati tu tengok kat tv3 kalau tak silap vespa ni berasal dari Italy rupanya...

IMG_0008
kalau ada versi real, macam tak sanggup nak naik hehe... lepas jadi suri pernah la rempit dengan cinta hati waktu tu kereta kami rosak...ahauww tiba2 teringat hehe...

IMG_0009
sebelah tu kereta, banyak betul VW, mesto SooHaeDaa suka dengan VW...

IMG_0011
comel tak? patik suka dengan corak bunga-bunga dan juga suitcase kat atas kereta tu hehe...

IMG_0012
bas, keretapi etc...

IMG_0013
cukup lengkap, plane pun ada...

IMG_0014
sempat zoom yang ini je sebab cinta hati dah malas nak tunggu...
 
ocopot terkejut sebab sedang khusyuk tengok vintage cars tiba2 ada spaceship (tak menahan, spaceship gitu) pulak...
IMG_0016
siap ada alien kuning jadi penyambut tetamu hehe... ada tangga dan dalam UFO tu ada kerusi lagi ha, tapi i takut la nak masuk dan testing duduk2 and posing wuwuwu... i kams pemalu...

p/s: till then, nak keluar dating...

36 comments:

sue-sama said...

akak..alkisahnye nak diceritakan..mase sue g nagoya conference aritu, sensei sue kenal kan sue dgn sorang sensei dari tohoku dai, namanya watanabe sensei.Dia chemistry, pastu sue cakap la yang su ade kenal student malaysia yang buat phd kat tohoku dai (org yg dimaksudkan akak).. tp sue tercakap die amek physic (tu husband akak kn?huhu)...pastu die cakap"wow!, physic people are very smart, chemistry people like me always crazy!" huhu

Cik TeN10 said...

brg2 vintage cenggini mahal ni !! tengok je la ea.. :) hahaha

kasihredha said...

boleh tak akak jadi pengapit org yg nak gi dating itu??hihi

comey2 belaka suka keteta bunga2 tu dan vespa tu juga

I pong pemalu jugok

umie naziera said...

comey jer motorbikes tu..bole naik x?? ngeee

yana lyana said...

alolo..kiut ok!

Chekgu Azrine said...

selamat berdating then.. hehhee

JIJI YU said...

nak hok vespa tu leh dok

whitecappuccino said...

sungguh cute ler !!

Daddylicious said...

alien tu vintage gak...hehe

miss inna said...

comel2 la semua koleksi tu...tp inna minat vespa la...suka jer tgok bila ada lelaki bw vespa nie..hehe!

Umie said...

minna kawaii... kalau muaz tgk nie kompem bersepah dibuatnya...hehehe

Noraim said...

neh kedai jual moto kereta ke kak? kalau buat cenderahati pun comel. hihi.

Rtp Farra Arisha said...

hehehe, i love to see such these kinds of classical things..:)

Nurnajwa KZ said...

Nk vespa dgn kereta VW bunga tuuuu. Eeeee, comelnyeeee ><

Hihi, tu for salekn? Mahal eh? :)

Tea said...

walaupun tak boleh nak bukak semua gambar.. tapi pasti itu sgt cantik dan unik dikongsi.. grrrrrr kenapalaaahh line niii...

Asmara said...

jual ke wat pameran je tu? boleh thn regenya eh. tp mmg comey!
*jom main yuki sini, nk men snobod xleh lakan, buat yuki daruma je nak! hehe..

Nadiah Sidek said...

comelnya

wida said...

kalau malu..suruhlah cinta hati hanis tu yg duduk..hehe.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

semua cumil2 belaka...

Hanamiko Sakura said...

hehe..benda yang besar menjadi kecik dan comel... comel macam tuan blog ini.. hehehe

Woofer Storm said...

comel ni..kalau mampu je ke sana.nak je beli satu dua bawa balik..ehehee

#boleh simpan buat kleksi^^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kawaiii
ingatkan koleksi mi punya tadi ngeeee

Kazman & Sue said...

keter kecik ni kalau jumpa anak2 mahu bersepai jadinya...

Kamalia said...

klau dpt kat twins hbs la..

♥ p a a n i ♥ said...

wahhhhhh..model2 cmni feveret ayah ni kak! hehe

c'axoera said...

suka kat vespa ngan kete katak tu :D

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

Soo Hae Daa said...

Wahhhh..!!! Mmg suka sgt..bestnya lau dpt kumpul semua tus..comel....Yg pnting vw tu paling melekat dihati...yg bunga2 tu dgn beg tu pling cute..terlebih excited lak mengomen..kikiki

*terharu nama i de dlm entry ni...auwww

Cik SHiNJU said...

kiut...suke kumpul keta2 antik cenggitu...

Azian Elias said...

suka lah vespa tu.. akak ada satu FM vespa.. cantik kan..

kayrul-shah said...

ala cute sesangat..kalau real macam mana la

Papa Mifz said...

ada gak kwn2 yg himpun barang2 mcm nih...hobi kata nyer...

Amirah Adnan said...

nak 1 boleh? ekeke.. kak, miss u la.. hikhik.. yeay! dah boleh blogging ;p

Cik Pulau said...

rajin tgk la gamba van hijau hok dkat ketoapi bas tu.. hok bawah sekali..
cute la hok real..
masa mula2 tgk tu.. terus amek gambar..
dh la kat parking time tu.. sumo pakat tgk..
olohh.. malu pun ado sero..hahaha.. mesti ore oyak. budak darat mari mano la.. hahahaa

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

walau harga agak mahal tp mengumpul semua ni pasti satu kepuasan tak terhingga kan.

LadyBird said...

spaceship mcm bentuk bakteria jerk..

teringin nk naik :)

aizamia3 said...

cantik + lawa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails