Friday, December 16, 2011

Yuki sotoet...

Mula2 dah dengar jiran bawah cakap yuki... dalam hati terdetik "eh betul ke?" lepas tu terus selak langsir. Ha ah memang yuki tapi sikit je. Macam tulah sendai memang tiap kali fuyu yuki akan turun tapi taklah tebal pun, paling tebal pun tenggelam kasut aje. Tapi terubatlah juga hati ini bila melihat yuki turun sebab rasa tak sia-sia menahan kesejukan menggigil yang amat ini wuwuwu...

IMG_0034
keluar rumah... eh floor mat siapa ni terbang sampai depan pintu rumah patik. Semalam angin kuat agaknya...angin sejuk menerpa pipi dan tengok yuki masih lagi jatuh, tapi yuki rintik2 aje (boleh ke guna istilah ni hik2)...

IMG_0036
nampak tak yuki rintik-rintik air bergelora tu?

IMG_0039
masa ni dah on the way ke campus, pokok ni siap ada topi ke payung tu? untuk elak yuki lebat gedebush yang akan merosakkan dedaunan, dahan, ranting pokok tu nanti... ( ye ye je, bajet betul hehe).

IMG_0044
yuki banyak melekat pada pokok tapi kat atas jalan tak ada pun... terus cair...

IMG_0047
hati2 naik motor tu, licin... (pesan ala mak-mak pulak)

IMG_0049
ingat lagi bunga ni di entri November blooms? Bunga ni memang suka yuki agaknya...

IMG_0035
penulis mencuba sedaya upaya untuk ambil gambar yuki yang turun makin lebat tapi tak nampak lah pulak huhu...
IMG_0037
yang ni nampak la sikit2, tapi rasanya takkan berkumpul kut yuki ni sebab habis je seminar tadi yuki dah pun berhenti... 

Yang lawaknya, sesampai je di lab, lab mate pula beria2, "Hani-chan, yuki futteiru yo!" Sugei na!"
futteiru (turun) boleh juga guna untuk hujan
sugei tu bahasa pasar, perkataan formal dia sugoi macam wow! menarik! macam tulah hehe

p/s: tiba2 macam tak reti nak explain. Patik dah penat dan lapar... jum makan...

26 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Weols Tgk jer
Bila nk rasa yuki turun sini Mcm awal thn ni ekkk
Even kejap merasa menari2 dlm yuki di tgh mlm ngeee

efa said...

yuki tu salji eh?huhu bestnya

yatie chomeyl said...

fukuoka pun mesti dh yuki jugop ni...rindu nyo nk main yuki :)

Soo Hae Daa said...

wow..bestnya yuki..!! mau rsnye guling2 lau yuki dh tebal...jeles..!! heheehhe =p

umie naziera said...

bestnyer merasa yuki...

Fatin Syahira said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! yuki yuki yuki jelesnyaaaa atin! ;D

Imran@Copenhagen said...

Wow, kat Sendai dah turun 'yuki'. Kat sini 'sne' tak turun2 lagi..huhu

Anonymous said...

Mungkinkah ini yuki terakhir di bumi sakura..nikmati sepuas2nya yer CIK HATERM...

HAMBOI HAJIN HAPDET HEKARANG HI?hIDAK HUNYI HER HLOG HANA HAKURA HI...HIHIHIHIHIHI....

hANIS,TGKP GMBR KASUT TENGGELAM DLM YUKI PLZ.....HIHI...ATAU AMBIK YUKI BALING2 KETAS NAK SURUH BERLARI DLM YUKI KARANG X PASAL2 TEEEEEEEEEEEEEEEETTTTT...HOKEH BYE...

Noraim said...

bestnya dapat rasai pengalaman yuki turun!

whitecappuccino said...

yuki dah turun ya hanis? best2!

アヌムちゃん said...

igtkn yuki dekat sendai tebal tak ke k.hanis..sbb dekat area atas kan..selamat beryukiii..kat fukui pn dh start turun..huhuuu

Zaza Fakharuldin said...

alamak ! jepon dah snow. ble Uk nak snow ni ! arghh !

Queenie said...

wow cantiklah yuki tu..kalau dpt tunjukkan dlm bentuk video lagi best hek3...

jaga diri leklok tau diperantauan...

Tea said...

besttnye ade saljiiiiii

Nadiah Sidek said...

rasa comel la perkataan yuki ^_^

Cik TeN10 said...

dtg la ayashi kalau rasa nak tertimbus.. hahaha.. kat sini dh berlonggok kat luar tau.. plan nak kuar jejalan sendai tapi tak jadi la bila dh tgk salji bertimbun.. hibernate lam futon je la.. keh3 ;p

Amie said...

Selamat pagi Hanis,
kalau pepagi kuar rumah kebetulan yuki turun, mesti sejuk giler ye Hanis...brrrrrrrr

wida said...

wah..boleh main salji pas ni:)

sue-sama said...

akak..doakan sue dpt rase yuki kat kumamoto!! :)

Gen2Merah said...

bestnya.. banyak kisah2 menarik dari negara matahari terbit boleh tau kat sini

Nurnajwa KZ said...

Bestnye dpt tgk salji +.+ Fufufufu :)

Kazman & Sue said...

wah seronok tengok yuki... kat ICT shah alam pun tak jumpa salji... cuma air batu kisar jee....

♥ p a a n i ♥ said...

sukenye salji..adoyy bila la salji nak turun kat perak ni..hehehe

wawa abdullah said...

erm..beshnye salji turun..huhu n tahu perkataan baru.. yuki = salji.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

halus2 je nmpk..best2.plg suka tgk kat pokok.sgt cantik

LadyBird said...

yuki tu salji ek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails