Tuesday, March 6, 2012

Mada mada...

Entah kenapa hari tu masa my love ke conference di Tokyo tekak ni rasa nak makan Macarons. Alhamdulillah my love beli. Dari reaksi tu dia macam malas je nak beli. Sebelum bertolak balik ke Sendai dia msg tanya apa nama benda yang nak makan tu sebab dia lupa dan tak tahu pun apa ko bondolah macarons tu. Haish comel sungguh... itu yang selalu kena cubit pipi, heh. Sekarang dah ada depan mata, tapi belum makan lagi, tengok aje dulu ambil feel haha... apekah?

mada = belum lagi/not yet

IMG_0619
kebetulan dia bersama rakannya, H-san. Maka dia meminta tolong H-san untuk menyiasat bahan2 dalam macarons tu. Senang gitu, tanya terus penjual tu, kemudian H-san terangkan dalam english pula. Hehe bagus betul cinta hati bersama kawan cum translator bergerak hik hik...

H-san pun turut belikan untuk teman wanitanya. Bila saya ambil cinta hati di Sendai station, masuk aje kereta terus dia cakap "Mahalnya makerel ni." haha comel ok! terus saya teringat ikan mackerel dalam tin cap ayam tu... sedap jugak, dah lama tak makan. Tak tahu la my love tu buat lawak atau dia lupa nama macarons dan bantai aje cakap makerel :P

IMG_0621
les Macarons... saya tahu benda ni manis tapi kenapa nak jugak makan huwaaaaa....

IMG_0622
Perasa yang terkandung dalam kotak tu. Tunggu tekak pulih sepenuhnya baru makan. Vi cakap manis2 tak elok untuk tekak yang sakit. Wahai tekak cepatlah sembuh, nanti expired pulak macarons ni wuwuwu...

p/s: cinta hati cakap rasa mackerel oposs macarons macam kuih bahulu, kesimpulannya tak payah nak bermacarons bagai lepas ni hehe...


24 comments:

Anisa Hang Tuah said...

nomnomnom!! macarons!!!!!!!!1

Papa Mifz said...

time pregnant nih memang berselera semacam jer kan...hehe

Lya Colours said...

manis. saya tak berapa suka

Nadiah Sidek said...

teringin nak rasa macarons!

Ijah EmoTemo said...

weee.. best tu macarons! dh lama benor xmkn hihi

Diana @ bilakukatacinta said...

Aritu D punyalah eksited beli banyak2.. Konon2 nmpak sedap. Last2.makannya cuma satu. Manis sungguh lah Hanis...hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

seriously havent eat it yet~ yummy

RADIOKITA said...

salam, sekiranya tidak menjadi keberatan, dapatlah kiranya dimasukan code html radiokita kedalam blog ini ..
terima kasih

http://radiokita-malaysia.blogspot.com

#Siaran RADIOKITA boleh didengar melalui blog anda apabila siarannya on air.

nur easy said...

dulu ada nampak kat jusco, tp x penah la rasa 'mackerel' ni lg setakat ni...hehe

yatie chomeyl said...

eh mmano ado raso supo bahulu..sedap woo maacrons. hubby ore pun mls layan klu ore suruh beli macarons ni mugo mahal tu gop...tu yg bini dio keno buat sendiri tu hehee

khairunnisa ♥ said...

kak hanis mengidam ye :) nyum nyum.. nisa tak pernah try lagi. laa.. rasa dia macam bahulu ye.

ketawa bila baca ni,
mackerel : macarons :)

mast@work said...

nyam nyam nyam..

sedap.. kak mas pernah makan sekali

Hanis Azla said...

akak yg tak mengandung pun selalu aje teringin nak makan mcm2 hanis.. he..he.. selamat makan makerel yer.. opppss macarons.. he..he..

wida said...

wida pon mkn sekali jer..tapi bila rasa manis..terus x suka.

Queen said...

manis... rasa dia mcm makan pavlova mini yg keras..hahaha..

nik beli 2 je..kongsi dgn yabang..itupun lepas tu gelepar cari air masak..haha


mada = immune / lali

org kampung panggil mada

"tak payah la cakap dgn dia tu...dah jadi mada"

maksudnya tak payahla cakap dgn dia tu,..dah jadi lali..bagai mencurah air ke daun keladi..

ini org kampung suami saya.. =p

Cik SHiNJU said...

Tgh belajar buat macarons nih..
Nak rase? meh balik meh...hihi

Kazman / Sue said...

Oooo.... si suami cakap macam kuih bahulu yee.... tapi saya tengok sekali macam kuih paw pun ada jugak.... heee3x mesti sedap ni kann...

Mr.Clive said...

mmm...yummy yummy yummylicious!

fAtihAhnAtAsHa said...

yummy! sdpnye....

fAtihAhnAtAsHa said...

nmpak comel..tntu sdap! yummy!!

tarian jari said...

okey, macarons mmg terbaik!!!! i pun suke !!! hehhee

Prettywrite said...

ahah luculah mackerel..kaknis pulok teringat ko ike sadin..adolaa lucu sggh..yna pun x ajem make nih..tak rasa nak pun sbb manis ore kata..hehe..

d_LA said...

dla skali jah make macarons ni sbb trtarik dgn kecomelannye pahtu rs xleh trimo sbb manis sgt..xtawlah kot2 org tu trlbh gula ke ape tp manis berdooh nah..bek makey bahulu..hehe

CikUna said...

haha.. bahulu colourful nie.. nanti raya, una pos bg akachan eh.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails