Wednesday, March 7, 2012

Onaji...

Onaji = sama/same

Apa yang sama tu? Buat masa ni saya belum ada baju maternity. Guna baju yang sedia ada. Alhamdulillah, dek minat pakai dress, (sebab selalu berangan nak jadi tuan puteri, dush!) berguna juga time preggy ni yang kebanyakannya masih muat hingga kini. Save bajet hehe. Tapi tak tahulah bila 8-9 bulan nanti mesti muat2 aje kut. Entah2 tak muat. Sebab orang cakap masa tu nanti perut akan membesar dengan jaya jusco nya. Tambahan pula berat badan ni naik dengan sungguh maju jaya, huwaa pasrah jela...

IMG_3777
tahun 2010, gambar anniversary... macam nak pengsan je tengok diri sendiri masa ni... adakah itu daku? eceh bermonolog dengan diri sendiri pulak...

IMG_0210
"onaji" tang dress, tapi rupa paras pemilik dress berubah begitu mendadak kan? tak larat nak pengsan dah! Ada masa nanti saya story mory tentang background gambar yang diambil tu.

Dress 1000 yen aka 10 hengget je pun... suka betul beli dress murah2 ni i loikee...i am not a brand conscious person in terms of clothes, tapi time sale tu terjah jugak kedai-kedai macam Zara ke Forever 21 ke (eh bajet muda lagi), mana tahu jumpa yang murah-murah :). Nak yang murah aje kamu ni ish2...


43 comments:

sabar kagawa japan said...

kak haniss cantik dress tuh.....kt sini pki dress org tgk pelik..ber abaya jelaa

amirah said...

alaa...takpela...ibu2 mengandung kan comeiii

Munnafendy said...

tu dia...mmg bsr bezanya nis.. =)

takpe2 nnti lepas bsalin masa pantang tu betul2,insyaAllah bleh jd mcm gmbr kat atas tu..hihi

dua2 comey..

umie naziera said...

kiutnyaa hot mummy ni
;)

yatie chomeyl said...

brp weeks doh hanis lo ni? tp ore pun dulu bilo masuk 7 bule baru perut membesar gtu mo ..sblm tu kecik jah

sudipVSsenduk said...

dah nampak dah seri ibu mengandung.. cantik!

Papa Mifz said...

sweet nyer gmbr 1st tuh...:)

oh perut dah makin besar yer...kene take care nih...:)

khairunnisa ♥ said...

sweetnya first pic :) nisa pun beli dress yang murah je. tak memilih.. asalkan selesa.. :)

tunggu akachan.. hihi.. rabu rabuuu <3

Queen said...

dulu org kutukkalau mek paaki baju gitu..katanya eeee apa pakai baju mengandung...

tapi masa preggy ras abahagia sebab tak payah beli lain.. =p


mek pun..baju lebih rm20 adalah baju mahal..hahhhaahha..boleh?.. =p

wida said...

baju2 wida pon dah tak muat hanis..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aloooo sweetnye gambar 1st tu..hehe

fAtihAhnAtAsHa said...

sweetnye akak...hot mama gitu..huhu ^_^

Teratak Hami said...

akak pun masih pakai baju kurung. Nasib baik cutting baju kurung akak sememangnya besar.

gadisBunga said...

saya suka dress jugak tapi sekarang susah nak dapat stok sebab jarang dah gi bundle. heheh!

kat luar mahal lah!

wawa abdullah said...

walaupun rupa paras berubah..but still cun sis.. :)

mesti gmbr dlm flight ek..besh baby dpt jln2..huhu

Siti khadijah said...

waaa..preggy mummy lawa jee :)

Asmara said...

Comey je tetap sama!:) Eh kat ne tu gmbr bwh? Mcm dlm shinkan tp mcm bukan je. Hehe..

kasihredha said...

jange gundau maupun gulana
nanti tuan tri akan kembali lansing semula :)
comey dress tu ilike

fara said...

kita pun pakai jer baju yang ada. beli sikit2 jer tu pun susah nak berkenan baju maternity yang jual. seluar jeans je la memang kena beli, langsung tarak muat.

Ijah EmoTemo said...

dress tu mmg comeii la ;)

miss inna said...

comel jer baju tu...
nmpk la raut ceria kat muka akk..hot mama wanna-be kn...hehe!

Cik Pulau said...

suwiitnyo kak gamba kat atah tu.. hehehehe

Fafau De Craft ( Zana ) said...

comey jer lagi hanis..!anyway..take care.. :)

Amirah Adnan said...

romentiknyo la kak hanis nge rabu kak.. hehehe.. mirah pun brehi paka dress jugok.. feeling2 perempuan ayu..pahtu napok lipas nepik lana.. xdok la hok ayu tu.. hehe

Azian Elias said...

tapi selalunya anak perrtama ni tak terlalu naik badan. Macam akak. Then bila dah 2 or 3..heeee...hati2 yeee..

akak jadi teruja pulak nak tunggu baby..hee

Prince Noob said...

bestnya kat jepun

Mr.Clive said...

alololorhhh sweet nyer gambar pertama tu....serious sweet.i like! :)

puteri nur aqiliah said...

dari tepi nampak kuruih.. hehehe:D
biasalah tu. kata badan dua. memang tambah2 berat bdn r:D nnti muka baby mesti muka joppun kaaaan^.^v

Noraim said...

baju muroh2 pun xpo kak asal kea seleso pakai. huhu..

sweet la kak nge husband. sukoooo! :)

Hafizin Jamil said...

muroh takpo..asal tehe lamo

nur easy said...

ada juga gunanya kan.. berbaloi2..

comel ah mummy to be ni ;)

MaryaYusof said...

As salam hanis,

So sweet! Tgk dress tu, you look gorgeous dear lg2 bila preggy, berseri2 gitu! Takpe nnt boleh diet time pantang... Murah je baju RM10, cantik lak tu :)

man yusoef said...

saya pon beli baju yg asal cantik jek..yg branded beli time sale nak raya/ tahun baru..hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

alololo kawaii nyer bini sapa la ni....dulu dan kini berbeza tapi lepaih ni sure ramping blk la lepas bersalin nnt *___*

Kakzakie said...

Anak sulung biasa memang tak besar sangatlah Hanis... lagi pulak structure badan Hanis jenis comel memang boleh pakai lagi. Murah pada kakak pun bukan ukuran. Janji cantik dan selesa... Kalau di M'sia baju maternity mahal...

Lieya said...

Sweet pulakkk picca mase anniversery tu ha... eheheh nanti leh wat pre-preggy punye picaa. ehehehe mesti lagi memorable...

DaZzlingLilLy said...

eh kalo baju mmg patut beli yg murah sebab kita pompuan kena ada baaanyakkkkk baju..skali skala ada yg branded ok jer..minat kita sama suka pakai dress

Prettywrite said...

murah ke mahal ke janji cantik dan selesa..eh kaknis kurusnya gambar atas tu..ahah comel2..takpor2 pah deliver nt menten slim mula..hehe

Maruko said...

akachan kak hanis d jangka bila lahir?...pas lahir akachan siapa yang dijangka akan menjaga akachan masa kak hanis n suami bekerja??

d_LA said...

ttp comey n gula2 la k.hanis..x naik mano pun, bleh paka lg baju ms x pregnant..hebat2..

whitecappuccino said...

assalamualaikum hanis comey!!Romantiknya first pic tu!! me gusta!..hahaha spanish lak. preggy mom tetap comey.

AZ Muslimah said...

haiii...welcome to our blogshop , kami ada menjual telekung travel yang murah2..im done follow you..follow me yeah

CikUna said...

hehe... i loike dress tu.. nak kirim satu gak la.. hehe.. Alaa Una pun same je g beli baju bile ado sales.. nak2 dapat baju yg cantik tapi harga pun okiest.. memang masyuk kan? kan? hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails