Monday, July 16, 2012

Sekian lama...

Setelah sekian lama, semalam kaki patik melangkah ke lab ada discussion dengan sensei...


Rasa rindu kat lab, tapi sebaik sahaja kaki melangkah keluar rumah rindu pada Ken Hamza lebih kuat. Eceh...

Rasa janggal pun ada sebab dah lama tak keluar rumah bersendirian. Masa kat lab terfikir benda yang tak patut iaitu: "kalau balik rumah nanti Hamza ingat tak pada mama dia?" sebab 36 hari tak pernah berenggang dengan si kecil tu. Ye ye je padahal keluar dalam 5 jam je hihi over acting betul! Dush...

Nanti nak tinggal kat nursery mesti sedih wuwuwu... Harap2 permohonam kami diterima bolehlah saya ke lab seperti biasa berjuang tamatkan study mulai pertengahan ogos nanti.

Hamza pun dah lena, masa untuk mamanya tidur juga. Esok ke embassy buat passport Hamza.


34 comments:

Ijah EmoTemo said...

HEHE, dah pergi lab balik eh sis? ngeee mesti Hamza rindu jgk tu! :D

Asmara said...

Moga selamat perjalanan pergi balik. Kirim salam kat mama dan abah Hanis ye. Panjang umur ada rezeki boleh jumpa lagi. Awal2 terasa sunyi tp xpe dah bz dgn sekolah x terasa sgt kot. Enjoy Tokyo trip! Jauh dah Ken Hamza berjaln eh! :)

Umie Naziera said...

habislaaa,kena bwk Hamza pegi lab skali la jwbnya..ekeke

Nuwairani Ismail said...

semua ibu akan jadi mcm ni ye? kawan2 kt tempat kerja pon sama. kalau yg baru habis berpantang tu mesti nak balik rumah cepat2 nak tengok babynya..

Kalamhati said...

perasan ibu2 gitu la deh..=)

whitecappuccino said...

ooo...dah 36 ari?? rasa cam baru jer..heee..memang macam tula rasa bila tinggal baby kena gi keje.

keli menari said...

Bawa baby ke lab sekali , mau ngan mama nya tak terbuat2 kerja.Hehe

Nieda said...

sekejap je masa berlalu....dah nak masuk lab semula.

kasihredha said...

hihi sure hamza lupa..dush2

Noraim said...

tok lamo doh kak nok abih ngaji tu.

kecik2 pun keno wak pasport jugok eh? igt ore besa jah.

teratak hati said...

Sy tak pernah berenggang lama2 ngan anak skrg dh 7 bulan..hehe..tk kerja boleh la kn..

nur easy said...

welcome back to d lab ;)
itulah perasaannya kan tinggalkan anak..

Eey said...

:)
Kejap jer masa berlalu. Dah nak habis pantang dah.
Tak pe tinggal kejap jer tu, Hamza lama2 akan paham. Mula2 mungkin mencari, tapi lama2 nanti ok laa.
:p

Chekgu Azrine said...

memang gitu sis at 1st..akak ada anak 3 pun gitu..masa baru deliver..habis pantang..dah mla kerja.. mmg tak saba je nak balik rumah.. tak sabar nak tengok bb..nak cium bau dia..hhhee

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

prince ken dah jalan tokyo tengok skytree lagik...curlastt sgt...mana boleh prince lupa okasan dia...dia punya deria bau dah biasa ngan okasan...biler nk jmpa prince lagik ni....rindu ketat2 dah ni uwaaaa

me suya said...

chaiyok2 kak hanis.. xpe2 hamza mesti jd baby paling juruh.. dia tahu mama dia g belajar..:)

FnF Simple Life said...

betul3x...sy dulu nanges nk tinggal anak kt nursery...masa dulu cuti bersalin 2 bulan je...means that bby kita umur 2 bulan dh kena tinggalkan kt pengasuh... sedeh giler

Asrul "iLham" Sany said...

mesti berat kan...

berusahalah ~

Kazman / Sue said...

tak pe... mula2x memang rasa macam tu... nanti lama2x dah biasa ok laa kan... heee3x

Cik Sara said...

Weolcome back to research work! hehehe...

amirah said...

hamza tinggal dengan sape dik? dgn mama ek...ala ciannya dia. terpaksa kan hanis. kalo akak org kaya akak malas dah nak gi keje. nak duk rumah jaga anak..haha

fiza said...

Kejap jer kan. Mesti rindu rinduan walaupon tinggalkan 5 jam jer.

Rai said...

saya sampai sekarang tiap kali pegi kerja rindu dengan anak2.. lagi la diorang da banyak keletah skang ni..

Munnafendy said...

semoga gmbr passport hamza diterima...hihihihi

senyumSOYA said...

mesti susah nak amik gmba wt pasport kat hamza ken~ kawan saya aritu pun ckp susah...hehehe~

msredcheesecake said...

bila habis pantang nak masuk keje balik berat je hati nk tinggalkan bby... sob2..

maszull said...

assalamualaiku Hanis...wah dah mula ke lab yer.... gud luck yer...:)

Anonymous said...

sindrom gedekiah dah melanda..makles nak lakyan.. hoho

Kakzakie said...

Banyak tertinggal dah kakak nie Hanis. Diam-tak-daiam dah 36 hari hero Hanis ye..

Memang sayu bila hari pertama nak tingglkan dia di nursery.

siti kektus said...

alaa. 5jam je pon k.anis ni. hehee :D

Eyda Syahida said...

nasib baik tak bawak skali pegi lab ye kak? huhuhu

Prettywrite said...

Ken Hamza pun mesti rindu mama dia jugok masa kak tinggal 5 jam tu..heee

d_LA said...

eh, kjpnye dah 36 hari dah..rs cam baru je..mmg konpem teringat la kan mula2 ni

mrs kayrul said...

mesti balik tue terus peluk ketat2kan hanis...dah lama dok rumah mesti rasa macam org asing bila dapat keluar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails