Wednesday, July 25, 2012

Starbucks mango frapp...

Hamza baruje tidur. Hari ni pergi lab bergilir dengan my love. Saya pergi shif pagi hingga tengah hari dia pula pergi sesi petang hehe macam sekolah zaman kecik2 dulu.

Sebelum sambung kerja bukak tv jap. Apakah ini semua? Di bulan puasa yang mulia ini. Ayat tak agak2. Eceh...


Terdengar pengacara duk cakap oishii oishii.. Ish ish... Dugaan sungguh. Sempena summer ni starbucks dan kfc memperkenalkan air baru untuk membasahi tekak yang kering waktu panas ni kan... Huhu patik hanya mampu melihat...


Mango frappucino with mango pudding. Mango pudding is one of my fav! Macam menarik je air ni. Harga bermula dari 590 yen. Saya kena pantang ais berapa lama eh? Huhu pasrah ajelah. Kfc pulak ada air raspberry (ampun gambar tak sempat snap)...

Bestnya kalau boleh minum untuk berbuka nanti. Time2 macam ni la rasa nak makan macam2 ye tak, tapi jangan diikutkan sangat nafsu tu. Hari ni rasa nak makan onde onde harap2 lama la Hamza tidur, boleh mama buat kerja lepas tu bersilat kat dapur hehe..

14 comments:

Farah Shamsudin said...

dear, memang napsu nak mcm2 tu ade. samela kite.. ade je yg ngidamnye.. mcm org preggy pulak.. hehehe..

Lya Colours said...

aduh yang menengoknya ni pon keliur jugak. time panas2 ni dapat benda2 sejuk mcm ni, memang best

Asrul "iLham" Sany said...

kat sini sekarang ada promosi one buy free one :D

Chekgu Azrine said...

Hehe..nafsu nk minum ais tu mmg ada je..akk alhmdulillah..mmg smpi skg xminum ais..berbuka pun dgn milo pns je..

Hanis Azla said...

sape yg tak tergoda bila tgk gambar air yg mengancam tu.. lbh2 lagi bulan puasa kan.. selamat bersilat di dapur hanis..

Eliss Mie said...

saya dulu pantang ais 100 hari :p

biasa la puasa kan, semua tergoda :)

Eey said...

Owh! Ingatkan Hanis dah start minum ais tadi, huhuhuuu... Iklan rupanya.
:p

Iryd Ashraff .Hadzri said...

ramadhan last year dengan ramadhan this year banyak sgt berubah pada diri u. am I right?

man yusoef said...

saya tak pernah minum dekat starbucks..sedih kan..sob sob

laskar pelangi said...

mencabar sungguh bila puasa ni kan..hehe;)

Nuwairani Ismail said...

pernah beberapa kali je singgah starbucks. tapi tak pernah order yang macam ni pulak.

Rai said...

err..saya tak ingat..tapi tak sampai 100 hari la..hehehe...

Cik Awin said...

sedapnya....

Mr.Clive said...

omg....sedap nyerr whipped kat atas tu....mmmmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails