Wednesday, October 10, 2012

Ken Hamza @ 4 months...

Alhamdulillah, hari ni 10.10 Ken Hamza dah 4 bulan. Pagi tadi seronok je Hamza. Sempatlah snap beberapa keping gambar sebelum hantar dia ke rumah baby sitter. Bila keluar pergi makan ke pergi beli barang ke, ramai nenek/makcik suka tegur lepas tu mesti cakap "Papa niteru ne, demo me ga mama niteru (muka macam papa tapi mata macam mama). Me=mata. Sebutan me tu macam nak sebut "me"rah bukan sebut macam mee goreng atau me too hehe...

Dah masuk minggu kedua Hamza dengan baby sitter. So far macam ok je. Dia suka dengan N-san dan juga pembantu N-san yang kami panggil S-san. Ada sekali tu bila ambil Hamza kat rumah baby sitter, dia tak layan pun mama papa tapi sibuk duk tengok N-san sambil cakap2 bahasa dia, siap tersembur air liur :P, amboi bukan main lagi ye.

hello sayang...

Sekarang dah makin sejuk. Hamza dah muula pakai baju 2 lapis. Tak dapat bayangkan winter nanti. Cemana la eh huhu... harap2 ok je... insyaAllah...


21 comments:

Anonymous said...

yup,kenza's face more to his daddy.

Kuazue Mohd said...

Insya Allah...baby akan ok...suker baca crita awk n baby n jepun..

Hanis MY said...

@Anonymous
JL! Kat mana sekarang? take care!

sue-sama said...

wah...aki is always in my heart..kak anis..sue rindu nihong!!! :(

HeNRieTTa JoSe said...

Comeinye....masa rietta jengah sini dlu....ken hamza dok lam pwut mama lagi....

Ijah EmoTemo said...

sekejap je Hamza dh 4 bulan eh! ;)

Kalamhati said...

bulatnyo mato dio.hehe geram wesss..insyaAllah..hope dia ok winter nnt..hamza kuat!!

nabila azmi said...

akak...comei sgt hamza..hehehhe....tpi name baby ade ken sebab ape????...

hehehe...sweet sgtla...suke2...hehehe...
=)=)..semoga akak sihat n baby sihat n hepi2 ...

Amie said...

Hei comel! Tak lama lagi tumbuh gigi tu... haaa...jaga-jaga...adalah tu yang akan jadi mangsa gigitan manja dia he he hehh

Chekgu Azrine said...

Nti ken hamza pndai ckp jepun...hehe

Anonymous said...

@Hanis MY

Kat Universiti Sayang Malaysia la wahai Cik Ha oi.. U and ur family sihat ke?

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Comey nya Ken Hamza... dah 4 bulan dia :D

Eey said...

Ken Hamza makin bulat & comey.
:p

Hanis MY said...

@nabila azmi
thanks dear... Ken is a japanese name bermaksud sihat/kuat/pedang...

Hanis MY said...

@Anonymous
Betul ke pergi bosnia n turkey? bestnyaaa... eh tetiba borak kat sini hehe... plis read my next sceduled entry yang agak gedekiah hik2

Rai Ourkizuna said...

take care dear..

makin meriah hamza sengeh..

Fizah Ibrahim said...

Wahhh, dah terserlah dah tu kehenseman dan kemacholan ken hamza hehe. bulatnya mata dia..btw kak nis, N-san tuh baby girl ke?haha

Nieda said...

mesti pandai cakp Jepun ni..hari2 dengar baby sitternya bercakap .

Nieda said...

mesti pandai cakap Jepun bila hari2 dengar baby sitter kecek Jepun

Cho Zila said...

ala ken dah 4 months yerk.. duk di sana cabarannyer cuaca ler pulak yerk...

Cik Eka said...

hamza ni comelnyaaa...

dah macam orang jepun jugak.. hehehehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails