Thursday, October 11, 2012

Shawl-ing...


Notice something different? Eceh ayat mengada hehe...

Dah lama tak pakai shawl. Saje sejak dua menjak ni tiba-tiba tergedekiah. Kelakar pulak gambar kat atas tu, my love tengah khusyuk kunyah, Hamza nampak macam terliur dengan sushi tu yang penulis blog pulak pakai shawl senget benget. Pengsan!

Shawl tu bermakna gitu bagi saya sebab satu-satunya pemberian dari my love. Tapi kan rasanya muka patik ni tak sesuai la pakai shawl. Suka tengok orang lain pakai shawl, kawan2 dan juga retiss. Suka jugak tengok orang belah timur tengah pakai shawl sekelip mata je dah siap takde nak brooch pin-pin bagai. Kagum betullah huhu. Yang saya pakai kat atas tu 1 brooch dan 1 pin dua kali lilitan (macam nak kira lilitan bulatan pulak, entahla patik tak tahu istilah yang betul hehe), kalau sekali lilit makin lama la kat depan cermin sebab tak pandai nak adjust. Sebab tu suka pakai tudung bawal kejap je dah siap.

Rasanya banyak tutorial di youtube dan juga blog cuma tak sempat je nak jenguk dan cuba belajar. Sekian entri merapu untuk hari ini.

p/s: JL, nak kirim shawl turkey 1... :P


23 comments:

Anum said...

apa pun sis tetap comel

Kazman / Sue said...

yg penting selesa pakai kan...

Rtp Farra Arisha said...

oh my i finally got good news today as i found yourself have a newborn baby! congrats, dear Sis Hanis!!! well, you actually look so nice in the picture.~~~

Chekgu Azrine said...

sis..lawa je..cuba try pakai ngan inner..lagi lawa kot..try dulu..

amirah said...

comel jek mama hanis pakai shawl..alooo tembamnya tecik tu..tak sabar nak makan ek

Munnafendy said...

AIK COMEY JE??? Sesuai la nis pkai shawl!

Siti Aisya mzm-fc said...

Salam
Cantikla hanis.. tapi saya lagu suka hanis pakai tudung bawal..ayu gitu hikhik..Hamza dah makin tembam ..

Teratak Hami said...

nampak sesuai je hanis pakai shawl. Kurus la.. jeles!!!

blog usang said...

pasangan kelurga yg bahagia....
alhamdulillah....

ct kektus said...

elok je kak pakai shawl. sekarang pon kite dah kureng jugak pakai shawl ni. huhuuu

waniey said...

ok je tgk k.hanis pkai shawl.. cantek je.. wani pon byk shawl yg xpkai.. dl tyme muda mudi rjin jugk pkai.. skrg ni pkai tudung sarung trus je seng.. hehehe..

Fizah Ibrahim said...

Shawl sakura takdop jual ko sana? hehe nak kirim so nih =)

ishamizu said...

Hanis, you look great dear! Trust me! Izu yg tak sesuai kot pki shawl sbb muka bulat tp nk pki jgk shawl! Hehe

Kalamhati said...

aloh comey jah hanis paka shawl..jd panjang muko..sesuai la tuu..hehe sungguh!ikhlas puji ni..=)

lavenderlover said...

nadia pon x pandai pakai shawl walaupun teringin gak..huhu..mmg tudung bawal the best la..hehe

kak mah said...

Akak nampak puan blogger agak berisi sikit!

Umie Naziera said...

comels la kak,nmpak chubby sgggt

kasihredha said...

akak suka beli shawl tp x reti pakai...hahahaha.

et said...

wow hanis, kurusnyer anda...pakai shawl lagi bujur wajahmu itew..hahaha



mesti hamza cakap, bila mama nak bagi makan sushi ni...hehehe

Cik Eka said...

comel jer sis..

eka plak,suka shawl..eka pakai kejap je,guna teknik sendiri,sekali lilit,siap..
kalau pakai bawal,lame la eka nak siap..huhu

kalau pakai tudung bawal g opis,
boleh opismet cakap gini,

'eh sapa ni??? tak kenal...'

muahahahaha

fadhilah said...

ok je k hanis. shawl ni kena practice. lama2 expertla...

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

cantek la Puan!!hehe..saye suke pakai pashmina..kes malas nk gosok tdg..haha

mamawaiz said...

wida mmg x pkai shawl ni..susah n lecek, nak pakai jer berejam. pastu dah siap cantik..tak sampai sesaat..anak tarik, waaa..tension

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails