Sunday, November 25, 2012

Penggeliatan...

Perkataan tu tak ada dalam kamus ye, saje penulis gedekiah menambah imbuhan yang tidak sesuai, pengsan! Ragam anakanda patik bila bangun tido yang suka menggeliat... dah namanya bangun tido mestilah menggeliat, hrmm patik menggeliat ke? entah la haha...

bawa keluar dari bilik, lepas tu main dengan toys... fashion Hamza sebelum ni ambil toys gigit masuk mulut, jilat dan sewaktu dengannya tapi sejak seminggu ni dia pegang, goncang2 lepas tu toinggg... dia baling ke arah mana2 yang disukai, nak tergelak pun ada... teringat jaga anak buah dulu time2 macam ni la mereka suka baling barang tapi sebenarnya dia nak, lepas tu mulalah minta sesiapa yang terdekat ambilkan dah tu bila dapat mainan tu baling balik adoii pengsan...

kalau menggeliat memang sepenuh jiwa raga macam menari tango pun ada hik2, nasib baik lepas penggeliatan Hamza senyum, kalau meliuk lentuk lagi mama tak larat nak pengsan dah...

bila nak bercerita baby food ni... jikan ga nai yo (jikan=masa, nai=tiada...) saya sendiri pun tak sempat nak cari sangat kat tenet, banyak refer maklumat yang diberi oleh aoba-ward sini....


21 comments:

~Beb~ said...

haaaaaaaaaaaaaa rupe maknye!

laskar pelangi said...

salam kak;)
lamanyaaaaa tak singgah sini:)
comelnyeeee dak tecik tu geliat..

Nieda ramly said...

alalala ....comeinya muka dia tengah mengeliat.

Mixed-family in da house.... said...

Owh sungguh hensem walaupun dlm penggeliatan

waniey said...

alolo.. comel nya hamza mengeliat.. nie dia tiru gaya mama dia ke papa dia nie?? hehehe

LuN@_aiDi said...

cumeeii jer ken hamza mengeliat.. budak2 kan
suke btoi mengeliat.
tak lama lg bby ken dah leh start solid food!
besshhh..nnt mcm-mcm nk cuba kasik..hihi
slalonyer mak die ler yg xsited lebihh..hihi

Ernie Widhyharti said...

so cute! :)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

haiyoooooooooo babe tertiba tgk pics ni mcm nak fly gi sendai la ni gak nak gi hug ketat2 ken kun....dah lama x terjah sini...uols pun dah lama ai x nmpk kat belog...nmpk sgt ai jrng berblog...nasib baik u dah ader IG...hukhuk

Cho Zila said...

penggeliatan.. gitu ler rupanya yerk.. dah comeltu camnerpun comeljer...

Rai Ourkizuna said...

hahaha..ada jugak perkataan macam ni kan.. :P

Kazman / Sue said...

haaa3x... comelnya si hamza mengeliat yee... ala2x senaman erobik la jugak ni yeee...

mummy alisha said...

baby menggeliat pun comey... wangi jer..

Chekgu Azrine said...

sis..bgus bb geliat ni..dia tunjuk.yg dia mkn membesar dgn sihat..ms dia bb baru lahir pun asyik geliat je kan?mcm Aish asyik geliat pntg diangkat..haha

4feet8 said...

hanis, anak awk sungguh comel..

محمد رازيق said...

wah. comel hamza. aritu bersenam robik kak. ni geliat pulak. hehe

ct kektus said...

mama dia pon mesti menggeliat sama ni kan. hehee

eija Ija said...

hamza ni sgt2 comel....x jemu mata memandang...

SURIA AMANDA said...

nampak mcm puas sgt dia menggeliat kan....

senyumSOYA said...

comey anok kelate sore ni.. ^^

nurfatiha blacky said...

ya Allah, lama gila x tgk blog akak, tgk2 dpt bby doh, congrats kak, biar bby besar besar, comeyyyyynyohh,gere nok tarik pipi tuh.

Im happy being alone said...

comelnyeee..hamza dah besarr.. Kak hanis..ni nani ni..dah ade blog baru..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails