Wednesday, November 21, 2012

Tentomushi...

Tentomushi=ladybird, generally mushi means bugs/insects.Tento tu sebab ladybird ada sepuluh dot kat sayap dia tu. Haa siap kira lagi, namun kesahihannya patik tidak pasti. Ada budak tu makan tentomushi, not the real one, versi toys je hehe... Semua pun nak masuk mulut haish...

Mama Hamza saje buat dialog gedik... "Hmm... apa ni, nampak best je, merah, kuning, purple... yumyum. Asyik tengok mama papa makan je, Hamza pun nak mamam jugak."

"Mama, Hamza nak rasa didibet(hanya imaginasi penulis membayangkan pelat Ken Hamza sebut ladybird, haha) bulat2 ni boleh?"

Aaa...uummmm...

krup krap (eh sound effect tak sesuai la)...

"Eeeeww... apa rasa didibet ni? Tak syedapnyerrr... menyesal makan wuwuwu."

Dah agak dah dia akan masukkan toys tu dalam mulut, tu yang patik standby camera siap2 hikhik... tak sangka pulak reaksi dia sampai macam tu sekali... nasib baik la mama Hamza baru je basuh toys tu, lepas dia main tu kena basuh lagi... biar je dia nak explore sekadar pantau di sebelah...


32 comments:

Lya Colours said...

dia nak toys lain plak tu yg ngamuk. hihi

Cik Awin said...

biasa la tu...umur2 cam hamza ni memang suka masukkan mende dlm mulut..

Munnafendy said...

haahaha ade pahit2 ckit tak hamza??? :D

mamawaiz said...

hehe..muka marah n nanges pon jadi comel kan?

mummy alisha said...

owh... anak sy pun memang suka masukkan mainan dalam mulut.. memang baby cenggitu kot..

sudipVSsenduk said...

budak kecik ni buat apa pun cute..

Anum said...

comelnya

fiza said...

Comelnya muka hamza yg last tu. Tak sedap erk didibet tu ☺☺

hnahdy said...

apa rasa dedibet tu.. nak rasa cikit bleh.hehe

whitecappuccino said...

haha! didibet? cute nya nama pelat tu..mcm budak tu!

me suya said...

ni tak tahu nak kata mama hamza ke ken hamza yg comel..hehehehe

eija Ija said...

ala...tomei...tomei hamza...geramnya tgk...

eija Ija said...

ala...tomei...tomei...hamza ni, geramnya tgk...

eija Ija said...

ala..tomei2 hamza..x cedap yer..ciannya die...

alyamohsin said...

mimik muka yang last tu comel sgt.buat album kak hanis.album mimik2 muka hamza.nanti die dah besar sket bleh tunjuk.keh3.

FnF Simple Life said...

comel sgt. bila bby dah besar nnt sure mamanya akan trsenyum sendiri bila baca entry masa Hamza bby... sgt comel

Nieda said...

budak baya2 dia mmg semua benda masuk mulut. Jgn masuk benda2 kecik dan masa tu kita tak nampak.
Nanti haru...

Nieda said...

budak baya2 dia mmg semua benda masuk mulut. Jgn masuk benda2 kecik dan masa tu kita tak nampak.
Nanti haru...

Kak Mahh said...

Dah besar Hamza. Makin tenbam akak tengok.

Umie Naziera said...

haha,noty nya akk bg mkn ladibird je..hahahah

Husna Adnan said...

Kata suami saya, "Untung bebudak zaman sekarang dapat tengok gelagat dia masa kecik." Haha! Untung la sebab ibu-ibu zaman sekarang memang suka on kamera sepantas kilat. :))

Nadiah Sidek said...

jadi mak memang suka reka dialog. hihi..

Noraim said...

panai kekoh bare doh hamza ni. brapo bule doh kak?

Soo Hae Daa said...

Shomell nye pic last tuh..!!

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

hehe.. myra pun semua benda nak masuk ke mulut dia.. paling feberet, frog la, sebab mama dia suka ngan menan yang berunsurkan katak... keh3 (^___^)

Farah Shamsudin said...

hamza tengah best nak explore semua benda baru nii.. get ready la mama..:))

ct kektus said...

ee mama ni, bagi didibet, memanglah tak sedap. bagilah peha ayam ke lain kali. mesti sedap. hihii

Chekgu Azrine said...

mmg ank2 akk pun gini gayanya..smua toys or brg msuk mulut..gatal gusi pun ye sometimes..

PILOT LOVER said...

kesian hamza makan didebird palsu..hhaha
muka yg last sekali paling dasyat tu.. sedih sgt dah..hehe cute betul hamza ni..pipi dia bambam ^_^ suke3

Rai Ourkizuna said...

hahaha...didibet..pepandai je kan ibu dia..

mungkin dia sebut dalam nihongo kot.. tentomuchi..

waaa..comel comelll..hahaha...

nabila azmi said...

hehe..hamza is makin kawaii..hehehe

i wish to kiss him cubit2 pipi comei tu..hehe..bleh ke kak?=)=)..

SURIA AMANDA said...

budak2 besar ken hamza ni mmg suka explore benda2 baru and terus masuk mulut..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails