Monday, June 24, 2013

Rinduuu...

Sekarang ni patik berada dalam situasi yang kritikal (eceh). Pernah tak anda berada dalam situasi tak dapat berbuat apa2? Malah berdiam diri lebih baik sebab tu aje yang terbaik kut... just wait and see ajelah, huhu pengsan! Takpelah redha sajalah, kena ingat bahawa Allah sentiasa ada, yang maha tahu segalanya dan pasti semua yang berlaku ada hikmahnya. Haish lebih baik berhenti menaip pasal ni dan cerita benda lain.Ye tak?

Teringat zaman muda mudi dulu. Tiba2 rindu dengan kehidupan di sendai, kawan-kawan lab, instrument, experiment... semua2 lah... gambar kat bawah ni bak kata ladychenta zaman kuruih... zaman student memang zaman kurus kan hahaha cover line tak hengat...

me, my sensei and my labmates...

Tak ingat la tahun bila gambar ni diambil. Sebenarnya terjumpa secara tak sengaja dalam buku tahunan yang juga tertengok secara tak sengaja (eh apa punya ayat daaa). Nak sangat gambar ni tapi kena beli dengan buku harga 24,000 yen... adoii pengsan... mahal sangat, takpelah ambil gambar dengan phone je wuwuwu. Ramai yang dah grad, ada yang dah dapat kerja, ada yang dari degree sambung master, dari master sambung phd, dari phd sambung postdoc... dan sebagainya...

Beberapa hari je lagi viva patik ni. Tolong doakan ye... patik bakal berangkat ke sana tak lama lagi. Sangat berharap semoga dipermudahkan segala urusan, viva berjalan lancar, tak tergagap, boleh jawab soalan, tak terpeleot masa jalan, aduyaii ke situ pulak haha, mulala duk terbayang macam2 yang negative... shoo shoo go away hehe... it was never an easy journey, but it is one of my memorable one... ganbatte hani chan!


26 comments:

amirah said...

good luck hanis..jgn risau2 ye. insyaAllah okey2 je. rileks zikir byk2..good luckkk

Nurzakiah Hanum said...

sweetnya

Fazleyatul Aini said...

semoga berjaya =)

Wani said...

goodluck!dont worry so much, viva would be a breeze as long as the work is ours:) semoga dipermudahkan..
kenapa u balik dulu n dtg balik?susah je >,<

azmina ibrahim said...

hanis...Azmina sentiasa doakan hanis dpermudahkan...sahabat2 kita yg dlm perjuangan juga dpermudahkan...one more step dear..so jgn pkir byk..doakan jua azmina dpermudahkan :-) chaiyok!

me suya said...

goodluck kak hanis. insyaAllah, Allah akan permudahkan segala urusan akak kat sana :)

nur easy said...

all the best dear

FnF Simple Life said...

All d best Hanis...buat yang terbaik... ;)

iamHANIS said...

aaaaa lamanya xdtg sini....

good luck sis !!

fadhilah said...

all the best k hanis!

nurdina awanis said...

good luck kak hanis..my journey is far too long lagikk...
tetibe teringat kes pos sarang semut ke jepun..haha

sabar dubai said...

Kak hanis p sane lame ke good luck k

Hanamiko Sakura said...

kak hanis sorang je bunga dalam kelompok kumbang tu? wahhh,, gambatte ne kak hanis!!

Nieda ramly said...

good luck hanis!

Zainur said...

Hanis all the best!!! you can do it!

HaniShaklee said...

good luck..jangan cuak2,,teringat masa viva nani dulu..aduyaiii..
taknak ingat pun ade..

http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/dapatkan-set-milk-booster-shaklee-set-b.html

mrs kayrul said...

rindu kamu jugak...good luck hanis

happyichigo♥ said...

Gambatte!!

senyumSOYA said...

insyaAllah, doakan yang terbaik untuk akak =") anggap saya makan kachang =P

fika79 said...

Ganbare!!!

fika79 said...

Ganbare!!

Cik Sara said...

Wahhhh...All the best Dr.Hanis!

Nazayiena Ayiena said...

Good luck hanis....

Munnafendy said...

nisss goodluck utk viva!

muah sket kat ken hamza :)

Umie Naziera said...

InsyaAllah dgn izin Allah smuanya lancar :)

Cik Pulau said...

kak hanis.. lamonyo xsinggoh sini.. besar dh ken hamza..
gud luck tuk viva dehh...
bilo balik msia neh? teringin la nk jupo.. heee~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails