Wednesday, July 17, 2013

Surprise... surprise...

Who doesn't like surprises? I do! A lot! Tapi benda yang kita suka ni lah kita jarang dapat, kan?... once dapat it will be most appreciated. Ye tak? Tatkala menulis entri ni mood ke laut, bimbang apa yang bakal diketahui selepas check up nanti. Patik ada appointment dengan doc hari ni. Kes batuk yang tak hilang2 for almost two months rasanya. Entahlah selesa menaip di sini berbanding di FB. tak tahu kenapa... 

Oh well berbalik pada kejutan istimewa dari rakan sendai sewaktu viva patik baru2 ni. Su (we used to call he miss panama hehe) texting me, nak jumpa kat rumah Kak Nik sebelum bertolak ke Kirara Suhi bersama-sama kuncu lain. My love and i were fine with that, lagipun dah lama tak ke kaikan, the place we used to lived for almost 3 years... owhh rinduuu... eceh mula la nak jiwang ni.. Sampai tu macam biasa la borak2, makan2... kak nik cooked something untuk alas perut. Memang saya tak terfikir apa2... tengah khuysyuk berbual... tiba2 terdengar suara mengucapkan tahniah and i saw Kina holding a cake with a card on it. Terus berdebar dan melting at the same time... huwaaa nak nangis boleh?

 
siap sesi potong kek lagi... ya ampunnn... rasa macam birthday girl pun ada... encik baju hitam kat sebelah kiri patik tu, I love u love! eh sempat pulak haha...

kad, beserta ucapan... yummylicious cake made by Kina and d gang... Thank you so much semua! Rabu-rabu uols!

anakanda yang asyik pandang je kek tu lepas tu menjerit minta disuap... haish banyak jugak dia makan, suka makan kek macam mama nampak gayanya Ken Hamza ni...

The next day, a surprise visit from Ami and family... yeayy boleh jumpa princess Aisha Khayra... Ken Hamza bukan nak mengelak dari Khayra tapi memang dia duduk senget sejak diletak atas stroller lepas tu duduk statik macam tu je haha... tak excited langsung jumpa kawan...

and then we went to the mall for dinner, Hamza tidur pulak masa tu, Ami and her daughter, Khayra dan paling kanan tu Kak nik and her daughter, Zarin...

tunggu queue nak makan... terima kasih sudi datang dari Yonezawa dan belanja makan lagi ha... thank you so much guys! nati jupo rayo deyh (hehe cakap bahasa ibunda plak)...

Di airport pula... surprise visit dari Ayu pemilik blog ladychenta... tercapai juga nak tengok ayu and her "tummy"... masa ni Hamza excited jumpa abang Adam...

Terima kasih gojess mama... siap bawa pressy lagi untuk Hamza... weee... arigatou, Hamza loves it!

the boys... 

our last japanese dish di jepun, huhu sedihnya.. nasi, salmon, ikura (telur ikan) and some typical japanese side dish, ampunn tak ada gambar. Sigh... it wont be the same eating japanese dish here i guess...


Apapun, yang penting  i had such wonderful memories at sendai, geng sendai yang always superb and the best part, dari awal hingga akhir pengajian, i always have my love and along the way i have my son... syukur alhamdulillah...

p/s: uwaaa sedihnya episod Kisah Cinta semalam, kenapa Lea tak nak seek the truth? (eh tetiba).

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

banyak kenangan manis dalam blog sis
tahniah sis

aniswany lazim said...

hai doc.Hanis..hihi

act kan kak..anis pn batuk lamaaa sgt xilang2,bkn batuk apa pn cuma gatal tekak yg amat sgt.malam2 je lagi trok..tp now dh kurang sikit..tc ye kak :)

Chekgu Azrine said...

Tahniah ye Dr Hanis!!!

Amie said...

Bestnya dat berjumpa-jumpaan dengan Ayu. Ken dah besar dah ye..

FnF Simple Life said...

wahhh...best nye... ala2 sireh pulang ke gagang le nih... congrats... tetiba rindu chiba...uhuks

Kakzakie said...

Memori indah yg tak mungkin dapat dilupakan sampai bila-bila Hanis..

amirah said...

sedihnya tinggalkan sendai..mesti bnyk sgt kenangan kat sana kan hanis. pape pun congrats dr hanis..!! : )

kesoma rai said...

okaeri dear.. wuuu..akak tak boleh telan ikura..rasa berminyak.. bau ikan penuh semulut. tapi raw fish okay je..

ct kektus said...

siapa yg tak seronok dgn suprise kak. hihiii

mana tau ada rezeki laig, dapat p sendai lagi kan kak. :)

whitecappuccino said...

tahniah Dr Hanis!

Nieda ramly said...

manisnya hanis..cantiknya kejadian yg allah aturkan utk anis.
semua dapat .

Anonymous said...

Kan I dah ckp, berkat kesabaran U. Now, semua yg U ade sekarang dah dikira lengkap. Syukur dgn nikmat yg dpt sgt penting. Takut kufur nikmat. Hapdet blog dah x kencang mcm dolu-dolu zmn pelem BMBP. hahaha. 2 bulan sekali hapdet sgt x best la. hahaha

AniesF said...

millions congrats babe! Eee..rase nk hug u ketat2 tau!! Hehe. Btw, dulu i pn penah gak batuk lama mcm u. Pegi jmpa specialist n she said batuk cmtu mmg xkn baik even mkn ubt batuk bbotol2. So dia bg mcm inhaler,alhmduliilah lps tu da ok. Hope u'll recover soon.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails