Thursday, July 18, 2013

Asari rice...

Basi... ha ah ye... cerita basi haha... tengah belek post2 yang tak sempat dipublish waktu dahulu kala. Zaman Hamza muda mudi lagi. Eceh... Dan tentunya zaman masih di Sendai... haishh duk telek2 gambar lama ni teringat sangat2 kat Sendai. Tapi dalam duk teringat tu takleh lawan dengan fefeeling indah tinggal di negara sendiri.

masa ni Hamza umur berapa bulan eh? patik lupa la, haha itulah akibatnya lama sangat peram entri... tapi rasanya dia masih belum makan waktu ni (meaning less than 6 months)... sempat lagi bisikkan pada anakanda, be a good boy ye Hamza, mama papa nak mamam, hehe... Ketika itu (eh ayat drama) kami berkunjung ke Otooya. Pernah story mory di SINI.

Kali ni nak share menu nasi asari. Tray makanan dah sampai, dalam bekas tu ada asari rice. Nasi yang dimasak bersama asari.

inilah dia asari rice dan juga sup tofu dengan telur dan sayur... yummylicious! patik tak tahu la nama BM asari ni huhu ampunn... macam geng2 kepah lala je... (rinduuu tofu kat sana uhuk2... eh tetiba)

pencuci mulut ice cream beserta buah verangan... i likeee buah berangan! tapi berangan sira dia macam tak mengancam sangat la huhu...

Nak publish siang tadi tapi kan ke puasa... ada yang kena sound nanti...so scheduled publish la nampak gayanya...


13 comments:

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

My fav dish if g otooya tu
Ai suka try mcm2 but my darl selalu order hokee bakaq
Saba bakaq hat jenih kecik sket tu x leh mkn sbb letak mirin...but saba besaq jenih kaka anim order tu same price ngan hokee bakaq so weols selalu pilih hokee sbb amaiiii n oishiikata babe....sini x jmpa plak otooya byk Asian rest but x leh mkn uwaaaa

Anonymous said...

my little niece kan skrg sukar tido mcm KenZa. tido kuak lentang. harap2 dah besar jadi la atlet renang. hahhaaha

ishamizu said...

Ololo Hamza, comelnya! Mst rindu kn time dia besar ni :)

Neay sdpnya nmpk asari rice. Kt sini blom buka lg huhu..

Chekgu Azrine said...

Ramai je yg publish msa tgh puasa..hehe

amirah said...

sodapnyaaaa....huhu

nur easy said...

rindu kan..:)

aniswany lazim said...

publish mlm pn siang jugak yg dibaca nih.. gulp! telan air liur T_T

Queen said...

uisshh.. menarik

saya ada sorang kenalan FB yang stay di Jepun juga

katanya org Jepun eat with their eyes

presentation mmg gempak betul
nampak berselero

aizamia3 said...

hehehe.. semua nampak sedap bulan puasa ni ;)

fazilzura said...

wahhhhh nmpak sgt lazat itu dessertttttt

Umie Naziera said...

nasib baik baca lps brbuka,haha

Nieda ramly said...

besarnya asari. makan satu pun terasa.

Ein Makrai... said...

dah lama tak visit Hana...kembali aktif....follow my blog....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails