Wednesday, December 24, 2014

Kasut Kasoot...

"Beli kasut kasoot?" Tanya en cinta hati pada suatu petang di the gardens. Patik baru keluar dengan plastik robinsons dan dalam tu ada kotak. Mulanya tercengang. Why did he say kasut twice? Sebelum tu dia dah nampak patik duk usha2 kasut kasoot kat situ. Seriously i did not look at the brand's name but admiring the cute, gorgeous, lovely superb design. Bila dah ada anak ni jarang dah nak survey barang bersama... mesti akan split dan nanti janji jumpa kat mana2 haha...mula2 tengok design diikuti harga... "comelnya yang ni... eh tu pun comel... eh murahnya kasut ni" lepas tu i noticed size 3-12 wow maknanya adalah size utk patik ni iaitu size 9... kaki perahu atau kaki gajah macam2 lah gelaran diberi oleh kakak patik sebab kaki panjang sgt sampai susah nak cari kasut... ni namanya cinderallu dah bukan cinderella kaki kecik haha... maka terbelilah (motif sangat "ter" kan hikhik) dua pasang kasut kasoot. Kasut bertajuk KASOOT... comel kan? 

Kalau dulu susah betul nak cari kasut kalau BATA kompem tk muat vincci tengok design ada tu 9 masih tk muat, lagi satu tang makan kaki tu yang tak suka... habis melecet. clarks pun sama... beli mahal2 pakai socks pun dia serang kaki jugeks adoii... geox pun sama mahal dan certain design makan kaki. Eh apalah istilah makan kaki haha... ke kaki patik yang tidak mempunyai ukuran global haha... ferragamo selesa dan tak makan kaki tapi yg tu harga memang pitam lah kan...

one of my 1st purchase... basically harga kasoot ni start from RM69 tapi kalau time sale 2 for rm100 or less 20% for each pair... best kan? i am a flat shoe lover... not a big fan of heel shoes...

 
masa jumpa kawan lama baru2 ni... dah pakai lasak dah kasut kasoot ni tak sakit tak lenguh... i love it... sesuai both leisure and formal. Pergi keja pun pakai pergi jenjalan pun pakai haha...

Sebab suka sangat dengan kasut Kasoot yang murah dan comfy ni maka patik usha link pada kotak kasut kasoot tu di FB "PinsnNeedleseBoutique" lepas tu bermulalah pembelian di alam maya with Lily... she is very helpful and kind. Tip top service dari dia... thanks a bunch Lily. Hope i can meet u in person 1 day.

wink wink...

if you are looking for a comfy heels shoes... kawan kepada kasoot iaitu pedal works... slightly expensive but rata2 baca komen sangat comfy bagi yang suka pakai heels...

 
u can simply click shop to look for more shoes... and also picture albums... gambar2 yang latest kat tepi tu adalah dari pedal works... 

eh tetiba patik jadi duta la pulak kan haha... sharing is caring... as far as i know subang parade, isetan, robinsons semua ada Kasoot and pedal works ni... for more info visit their fb k!


p/s: allahu... the worst flood ever kan? seramnya tengok gambar... selamatkanlah semua mangsa banjir ya Allah... pernah jadi mangsa banjir maka patik fahamlah apa yang mereka lalui sedikit sebanyak... tak sempat lagi nak story mory di sini...


7 comments:

Kakzakie said...

Eh... kakak rasa macam lama betul blog ini menyepi. Tetiba teringat anakanda hero yg comel dan nampak dah makin besar dah:)

Kasut Kasoot baru kakak tahu bila terbaca di sini. Looks elegant. Cantik!

FadlinaMokhtar said...

Kasut last tu lawa.eh ,dah slim kot. :)

Jempuh singgah blog.
FAD

Nurzakiah Hanum said...

cantik2

fazilzura said...

ASALAMMMM org jauh...

miss u a lot..lamaaaa xtrjah blog..nw sakan kt fb ngn ig je..

awak sihat ke?
anak teruna dh tinggi .....

*** huhhuhu kg kite kt tganu ngn pahang kne .. but xteruk sakan cm Klantan

Chekgu Azrine said...

Serius lawa la kasut adinda...hiks..hiks

Rinie Borhan said...

aduh bertambah lagi link tuk shopping online.. kia pun flat shoe lover..

flat-flat pun jatuh tergolek sampai retak kaki gak..nasib badan.haha..

Ibu Bizi Sangat

Hanamiko Sakura said...

kaki gajah mean tinggi orangnya. hehe
kannnn, orang2 jenis yang kaki gajah ni lah yang susah nak cari kasut. last-last pakai sneakers je la mampu T.T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails