Friday, March 30, 2012

Si bulat dan istana cindralela

Cindralela=cinderella. Masa kecil dulu tak pandai nak sebut Cinderella. Maka jadilah cindralela. Kartun seperti Cinderella dan Snow White telah membawa patik ke alam fantasi nak jadi tuan puteri... tskk... tidak dilupai kegemaran zaman berzaman bawang merah bawang putih Latifah Omar dan Mustafa Maarof. I likeee...

Dalam minggu ni rasa perubahan diri sangat mendadak... muka bulat macam donuts, jari bengkak... kaki je belum lagi. Bila saya pegang tangan cinta hati, tiba2 dia bersuara "eh, rasa macam besar je tangan syg dulu kurus je." Tang tu jugak rasa nak jatuh pengsan kat bahu jalan. Eceh over acting... menyampah ok...

Lain orang lain pengalamannya kan? Ada orang perut tak nampak pun walau dah 7 bulan. Maklumlah saiz dan bentuk rahim tak sama bagi setiap wanita. Dulu masa tengok kakak-kakak pregnant, semuanya naik badan dan muka bulat2. Dalam hati terdetik mesti saya pun macam tu jugak sebab terfikir akan genetic traits.


Sila jangan pengsan melihat patik yang jelek. Alhamdulillah kakak dan keluarganya enjoy di Disneyland. Saya hanya lead kakak ke sana, stay jap balik hotel sebab penat, kemudian petang tu pergi balik ke sana untuk menyaksikan starlight parade. Masa tu kakak masih seronok bermain attraction yang ada. Sudahnya dia tengok parade di tempat lain dan berjanji untuk jumpa di pintu masuk bila parade tamat.

Beli hairband yang ada veil kenkononnya tuan puteri lah kan haha... tak menahan betul. Masa ni booking tempat nak tengok parade. Nasib ada satu lagi kerusi kosong. Kalau tak mesti lenguh duduk bersila kat bawah tu. Waktu tu lagi 1jam30minit sebelum parade bermula, tapi dah penuh orang yang menanti. Angin bertiup kencang dan sangat sejuk... lega sedikit selepas minum air panas. Hampir putus asa nak tunggu sebab sejukkk ya ampun... tapi penantian yang berbaloi... sangat enjoy tengok parade tu. Nak naik attraction tak boleh, tengok parade pun jadilah.

Nak bercerita lebih dengan gambar pun terhad sebab update dengan blogpress iPad ni huhu...

p/s: Terima kasih buat ayu ladychenta (alamak tak boleh nak link ke blog, ampunn). Semua puji bekal nasi ayam penyet vogidivass tu sedap yum yum... memang sedap pun boleh bukak kedai tau, hehe. Terima kasih banyak2 ye. Maaflah esok nak pergi menyibuk lagi kat rumah ayu sebelum ke Sano huhu..

50 comments:

Umie Naziera said...

hewhew,Cindralela tembam2 ada isi..xpa..omeyyyyyy :D

alyamohsin said...

take care kak hanis^^
baby nak main kat disneyland lah tu..hehe:)

nuwairani ismail said...

kiutnye mommy to be ni! hahah! takpe...lepas bersalin nanti slim la...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Oke la tu ader rupa princess gak
Nak Tgk gambaq lagikkkkkkkk
Hairband sangat curlastt n malatop oke ai loikeee

X der susah pun
Esok kiter bercanda lg na

P/s:: malu sbb x pernah rasa nasik ayam penyet tu rasa Mcm mana pun....try buat recipe jer ngeeee Jakun hahaha!!

kasihredha said...

akak pun suka rumah cindralela tu..dan boleh main kejar2 dgn donald duck yg nakal :)

miss inna said...

comel2 mummy to-be. hehe!
wah, disneyland. dlu, masa kecik2 palace tu semuanya jd pilihan hati inna..bajet tuan puteri sgtlah..haha!

si ngokngek said...

kemain,cindralelaaa
jeles huih..bawak balik puteranya boleh

Nieda said...

tembam pun tak apa..abang sayang no hal.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe kawaii :D ada rupa seorang cinderella la..hehe :D

whitecappuccino said...

takpe bulat kejap jer, nanti langsing semula.

Eera Shera said...

alo comelnye akak..bam bam dah skrg hihi

kay_are said...

waah.. disneyland.. tak pernah pergi lagi.. ape pun takecare kak!

Mr.Clive said...

alololorhhh...nice laaa !shweeet!

khairunnisa ♥ said...

comel =) <3 mesti baby suka tengok gambar kak hanis nanti.. take care <3

transformed housewife said...

biasanya kalau mengandung anak pertama perut mmg kecik je. yg seterusnya baru besar sikit.

シャイマ said...

parade malam best kann!rindu disneylannnd.tak pe makin tembam, lama dah tggu nak dpt akachan tuuu hehe.tembam pun tembam la kann.

Munnafendy said...

nis..jgn la kata awk jelek..awk comel ok..nmpk sgt dh seri ibu tu =)

Noraim said...

heee. tuan puteri hanis yg comel lg bulat. hehe.

kak supo cino doh. hihi.

ps. kak tgk gmbr ke 6 ore hok pakai selendang putih tu. buruk jah. huhu.

amirah said...

comeynya...huhu..ala, pasni dlm pantang diet habis habisan..*mcm la diri sendiri diet gak* huhu

kema said...

alololor...tomey je mummy hanis neh..take care :)

Titisan Hujan said...

tembam nyeee

Nurul Jannah said...

akak nampak berseri laa.. hee :)

Kamalia said...

me too..amni naik 20kg, twins 25kg.time tu senang pulak weight nak back to normal..skrg,ambik..nangis bila nengok weight scale tu..

Miss Butterfly said...

bestnyaa ... bile lah eyda boleh jejak kaki kat sane . huuuu :(

Hanamiko Sakura said...

wahhh... akak dah jadi cindralela yang comey lotey la... hihihi =^_^=

Mr.Clive said...

salam ahad kepada orang yang duduk di Jepun tuuu!heeee~

happyichigo♥ said...

cindralela yong comel dan gebu..
rindunye disneyland nak giii

♥ p a a n i ♥ said...

takpeee..berisi itu comellllll heheheheheh

Cik Yatt said...

omeyynye cinderella..heee.. bestnye jejalan..heehuu

anNaqia said...

lamanya tak jenguk blog akak ni. makin comel akak. hehe. teringin sangat nak ke Disneyland.

Opie said...

best nye disneyland....sume pasan jadik pwincess bile masuk disneyland kan :))

Kazman / Sue said...

haaa3x... semoga berbahagia selalu....

aniswany said...

dont worry nnti pas besalin diet lah..hihi ceh pandai nasihat org anis ni =D

c'axoera ヅ said...

wah wah wahhhh :D like!

msredcheesecake said...

Best best.... Kat situ ada jual baju princess utk budak2 tu tak? Mesti cute kan kalu anak pompuan pakai.... Hhee....

Dah beli ipad da? Kirim ngan kakak ke?

fara said...

Hanis, gambar hanis ke tu? Ala, tak nampakkk, 'currently available' katanya. harap dapat tengok lain kali.
dah bengkak jari ek? midwife pun selalu tanya soalan bengkak tak jari tangan kaki, fara kata takde pun.

So Shy Lady (SSL) said...

btul akk kcik2 dlu pon sbut cindralela.

ololo makin bulat dia ye...hehe..biasalah tu! akk dlu naik 10kg . shari lps bsalin trus hilang 10 kg tuh t.smpat nk diet haha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tak da bulat mana pun...shomel ja kakD tngk...

Syira Qahira said...

salam...

baik x nampak perut..sebab malu nak p jalan-jalan... tembun pipi tak pe..hehehe

kak mah said...

Bulat sikit tak pa janji sihat

puteri nur aqiliah said...

have fun jek baby dlm peruttu:) hehehee

Anonymous said...

Gemütt!

Cik TeN10 said...

Alaa tu kn simptom(rsa mcm salah eja..hahahh) kan utk mommy preggy..nt lepas dpt baby slim balik ler tu.. Jgn risau la..asalkan baby and mommy sihat ok la.. :)

Hanis Azla said...

cindrlela yg sgt comel..

Asmara said...

wah enjoy la tu. bila nak upload gmbr2 bersukaria ni. :D

c'axoera ヅ said...

takde picnyerrrrrrr

Amirah Adnan said...

auwww princess mama akachan!

kak..rinduuuuuuu wess sero..hihi

Raihana said...

bes nye g disneyland!=D
cinderalela comey lah.huihui

yatie chomeyl said...

takpo bulat pun demi anakanda trecinta..nti dh bersalin, kurus balik ;)

CikUna said...

haha.. cute nye Mama Hanis ni eh... lalala... nak jugak hairband tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails