Tuesday, October 28, 2008

BKBR


The only way i want to sharpen my english is thru reading and writing(my blog)... coz later on when i'm in Japan i have to sharpen my nihonggo plak..huhu balik nanti english duk tang tu jugak.. miss sa, syara n alice sure "berabuk" giler..kalah dr kerol..hehe..kerol jgn marah. But today feels like writing in bahasa ibunda tanah air tercinta...inssooff lepas balik btn hehe. Takper la buat rojak as usual but with more malay in it. 2 days after came back from BTN..diriku dilanda demam+selsema huhu.. pastu minta cuti on Sunday instead of mc. Kebetulan my love ada course kat Bukit Keluang Beach Resort (BKBR). 2 days 1 night..so i pun ikut la..beristirehat kat sana..hehe..lagipun makan ubat selsema n batuk tu asik rasa nak tido jek..my love pun dah faham bila nak kuwa pegi meeting room mesti dia cakap slamat tido..he. Petang ahad tu sempat la jenjalan kat pantai dia..baru realise cantik rupa-rupanya pantai Bukit Keluang ni..siap ada gua..pastu ada bekas2 org wat BBQ. Nampak dua pulau from that beach one is..urm..i forgot that one and another one is Pulau Perhentian i guess. We manage to take several pictures to savour the memory.
Bilik dia not bad cantik..tapi they trying to do concept ala-ala dalam hutan but terlalu hutan and smelly. Under our room ada sort of air mengalir..but the water is dirty and bila tengok betul-betul ada saluran paip towards it so we figure it out that sisa kumbahan mengalir kat situ..euww.no wonder smelly..banyak ikan dlm air tu..banyak zat hehe..The beach was nice but the resort was not ok. Normal price is RM300 but my love is under pakej so dpt la RM180.. hmm klu nak g sesaja bercuti not worth it kuts..hehe..cam rancangan review tempat percutian lak..well that was just my opinion based on my not so wonderful experience. Maybe others had a good holiday there.


4 comments:

alice in wonderland said...

huhuh.. marah kerol kalo ade org lg berterabur skipping london. hahahaaha

sabiqahAnuar said...

hahaha sokong keciks..
emm btw, hee honeymoon kat pantai tuhs, sonot, sonot pantai tu, i slalu gak g...
n tu laa one of d tempat percintaan my mom n dad dlu , heeee


pS: emm xde laa bahasa ibunda sgt entry u ni, hehehee

fadhilah said...

bon voyage~
^_^

FadHiLaH_ said...

keep blogging...

http://sifoo.blogspot.com

http://www.flickr.com/photos/fadhilah/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails