Friday, December 19, 2008

It's been awhile..

Sendai international hall

huhu..lamanya tak update, i've been busy with lots of things...especially my lab. Setiap minggu ada seminar and group meeting. I'm in STM group, the meeting is every Thursday. Setiap kali meeting kena ada progress huuu..and seminar is where you present your research report and also article review..ikut turn my turn tatau lagi bila..takuttt..sape2 di jabatan kimia umt mesti tahu la pasal ketakutan i yg tak berapa suka present2 hehe. But sooner or later i have to do it. My love plak kena present for his examination entrance. First of all kena present di peringkat group and then di peringkat jabatan. so peringkat group i think he passed it with flying colors..omedetou my love. Dia pun sama..ada seminar but in his group everyone have tu present takde tunggu2 turn. Cekap la dia pasni hehe..he's improving in nihonggo coz dia boleh attend the class. Balik kelas jer..cakap nihonggo with me which of course..i dont understand it at all but i will refer his note and learn from him.
Well..there is one interesting place that we went with Faiz..dik pa-ishh tq coz sudi bawa kami berdua jenjalan kat situ besh2...we went to IZUMI outlet, tapi tak sempat amek gambar pun. Masa tu hujan so susah nak amek gambar. Banyak outlet kat situ, Levi's, Edwin, Coach, Next erm..banyak lagi la..dah lupa hehe..rambang mata gak..but we need to save some money so beringat la masa nak beli2 tu hehe. By car is about 40 mins..klu next time nak g of coz la by bus hehe..Next visit, we'll try to take some pictures...tak sah klu tak bergambar..
This is our first raya di perantauan wuwuwu...but thank god tak la sunyi, ramai student malaysia that we met, Abg faizul and wife Kak su + Husna and Kashif, Norai, Jiha, Lokman, Ben, Small, Nafis, Bahaq, Ahsrul, Fadhil, Akmal n wife, Elle, Marissa and ramai lagi..hehe..malam raya berkumpul ramai2 solat isyak and after that takbir raya. Pastu ada makan2..best fadhil masak kari ikan "salmon" hehe..norai buat choc cake and ramai lagi..seme best2..both of us tak bawa apa2 pun..lum cukup kelengkapan tuk tunjuk skill memasak..padahal cover line tatau masak hehe..pagi raya solat at Masjid Sendai. They labeled it as Masjid Sendai. I was surprised, i thought Sendai Mosque. Tak sempat ambil gambar..lots of people and i'm rushing to class. The mosque was so nice..small..square..clean..thick carpet..selesa sgt but the takbir tak sama macam malaysia..a bit different..macam sayu jer..after solat ada makan2..everyone bring their own traditional dish..macam2 pesen..ada sedap ada tak sedap..he..i guess our first raya away from home is not so bad after all.
Cite pasal beli hp plak..ya ampun..it took us 4 hours plus to buy their cheapest hp. Memang sengaja cari yang murah coz its not worth it since we cant use it in malaysia. Baik beli kat malaysia with that price we can get a very nice hp. The cheapest cost us around nearly 1K for each. huu..sooo expensive. Since we really need one so we have to buy it. Mine yang ada totoro hehe..love bought it for me..dua kali minta..akhirnya dapat hehe..tq love..i'm a die hard fan of anime tonarino totoro. Whoever familiar with Ghibli anime will know "toto". Thanks to Faridah, she's the one who inroduce m to this anime world. Sempat lagi bergambar kat toto shop.




First time snow turun dengan meriahnya at our place..and sempat ambil gambar..tapi tak sempat nak include both if us in the pic since we are rushing to meet abg faizul at Bansui..nak ikut dia g asaici kat port...way way cheaper compare to supa and other place. Sib baik ada diaorg kalau tak..takder merasa makan cheap salmon, cheap tuna, cheap oyster..yummy...One big salmon just cost us around rm20..its alreay 2 weeks plus..stok makanan tak habis lagi hehe.. save budget. It's kind of late and i need to continue my work so i really hope i can update soon. till then..bye..



4 comments:

sabiqahAnuar said...

hanisSan..........KAWAIIIII hehehe 'toto' =)...urghh coach??? murah tak couch kat sana, heeehe

Hanis MY said...

hehe kawai kan toto tu i like.. huu i tak penah survey coach kat mesia tapi mahal la..elaun perkakas n buku i dapat tu..byk lg kena tambah u.. huu ntah merasa ntah tidak pakai beg coach..wuwu..

sabiqahAnuar said...

hehehe tu laaa mesia mahal gile...emmm i nk g ushar aa esok kat west ed mall- mana tau lei aim nt2, esok boxing day...huahuahua

Hanis MY said...

boxing day tu apa u..sale besar-besaran ker...beshnya..jeles..he..i rasa kat sana lg murah sebab negara pengeluar hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails