Thursday, September 3, 2009

13-Ramadhan...

Pejam celik..its already 13 days. Alhamdulillah..setakat ini berjalan lancar. Tapi sedih..last year boleh buka puasa together2..shopping kat pasar ramadhan..beli juadah berbuka..and also cook and my love helped me kat dapur..terawih kat masjid..weekend balik makan masakan mama n mek but this year its a bit diferent..masing2 buka puasa di lab, bila nak masuk waktu love will ym me.. "syg dah nak masuk waktu" and i replied "ok love selamat berbuka" and love replied "selamat berbuka" makan sorang2 depan my lappy...makan kismis sikit air beberapa teguk and then solat maghrib. after that sambung makan usually i will make cake kalau tak sempat bw roti or biskut..sambung keje sket and then balik baru makan nasi...takperla masing2 berkorban towards a better future demi menuntut ilmu kerana Allah taala..sebelum bulan puasa, rindu2 boleh jumpa my love kat coop, pergi beli air or snacks. now jarang g coop unless kalau nk beli juice untuk berbuka..kelakar kan rindu-rinduan plak...i think it's normal for every couple in this whole wide world..tak gitu...
we only have weekends to buka puasa together2...so far weekend are filled with activity berbuka puasa dengan pelajar malaysia as well as other muslims from other countries. This weekend pitt and iryd invited us...pernah terfikir nak masak2 and invite several people..both of us are busy wih studies and labbi..so it's kinda hectic for us..weekend biasanya nak rileks kat rumah since we only have sundays to rehat2 and release our tension..we'll see about that...baju raya..last year's punya baju..hehe ok la tu..masih cantik and muat untuk dipakai...kuih raya..huhu tak ada.. hopefully sempat buat sikit but masih rindu dengan biskut2 raya and also kek raya as well as other yummy juadah yang bermacam jenis itu :(...sekarang ni teringat kat nasi kerabu daging bakar or ayam bakar..fuh beshnya berbuka dengan nasi kerabu..kan love..he..i better stop now just a short update..i'll start my lab in few minutes..semoga bulan yang penuh berkat ni dapat result yg cun melecunsss gitu..amin..

6 comments:

happyichigo♥ said...

ooooh hnais....sedih pule dira bace hanis tak dpt buke bersama hubby..nsb baik ade ym kan...at least boleh tegur2 juge..tak pe, susah dulu sennag kemudian kan! semuga ramadhan ni lebeh bermakna untuk hanis n hubby!!

Hanis MY said...

dira..thanks a lot..yup sib baik still can contact melalui ym..hanis pun wish semoga ramadhan pun lebih istimewa dr dulu buat dira n hubby..

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

wah..everyday ke akak datang lab? it's ok.. sabar itu ade hikmahnya kan? best of luck for your research sis!! ganbatte!

Hanis MY said...

huhu yup qila dear..hari ahad la usually tak g..qila nak ym..tak pun add akak k gifog07..thanks a lot u too, ganbatte tak sabar nk tgk kete baru qila..mesti chumels n kiut n vouge mcm tuan dia..

IZANJAY said...

Memang pengorbanan kan Hanis..Kak Izan ni posa2 pi site...skrg ni meeting je..nanti ada jugak kena pi sampling seharian pi kat site tu..letih...tapi berbaloi insyaAllah..menuntut ilmu kerana Allah...kem salam Mimi...

Hanis MY said...

Kak Izan...i agree..huu..wahh Kak Izan siap kena g site lg...sib baik hanis ni kat lab jer..all the best Kak Izan..okies..i will send ur regards to Mimi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails