Sunday, September 6, 2009

Berbuka at Pitt and Iryd's residence...

wahh..residence gitu..hehe..my love and i really enjoyed our buka puasa yesterday. Sangat happening thanks Pitt and Iryd coz sudi ajak and organize this and also to other warga senior citizen sendai yang semakin ramai. Senior citizen? kak su la yang bagi nama tu..refers to the phd students..alhamdulillah..our stay here will no longer sunyi and more to come..cik nab is coming...another phd student tapi almost all at fac of eng. Just the two of us in fac of science. Semalam pergi lupa bawa camera..all of the pictures courtesy of Su..thanks a lot!!! Yesterday we became noti sebabbya tak pergi lab..penat la..so duduk lepak2 rumah and tuggu asar..i sempat tido lagi hehe..puas..dah lama tak tido at noon..after solat siap2 met Su and Daniel. Bertolak a bit early nak tolong apa yang patut at Iryd's house..singgah Coo Coo and 99 shop beli omiyage bak kata my love hehe..

Ingt jalan masuk tapi tak ingt sejauh mana..luckily ada signboard and kebetulan we stop exactly depan rumah derang..so park siap2 and off we go to 2nd floor. They live at another kaikan called higashi sendai..ours is Sanjo machi (kokusai) kaikan. lebih baru n modern from ours and they have bigger living room and bedroom..besh2...iryd mention ada kosong kat situ but since we can extend our stay and malas nak pindah barang we stick to kokusai kaikan..their house are so cosy sgt rajin menghias siap ada mini pond ala2 bali gitu ada ikan gapi and they also have 1 pair of nemo which were so cute mute..tapi tak ambil gambar plak..hehe..

love's first task..bakar oyster..yummy...Su and i potong buah and after that buat air..teh o limau...nasib baik ada daniel boleh rasa tahap kemanisan n also kemasaman air tu..

Daniel modifying ice lemon tea..or should i say ice lime tea..hehe..with Su's help..
with tuan rumah Iryd cun..they already prepared the dishes tinggal nak buat roti john, touch up lilitan kasih and prepare dish of the day
lilitan kasih is beside ayam kicap..yummy...roti john pun besh..my love and i ate a lot siap teringat2 lagi..
dish of the day..ikan suzuki 3 rasa...yup suzuki is the fish name...besta!
kak su made this..macam kedai..bak kata my love..totally superb...
posing before berbuka..us..the senior citizen, Iryd (pitt tertinggal..pegi jemput kak su n family), Su, Us, Akmal and Ab..and posing maut from Daniel..hehe..

after berbuka.solat maghrib..guys withe thier talk..and girls in the room of course..kalau at our house sure tak muat for the girls to lepak2 in our room..chotto chisai..huhu..lepas tu borak2 lagi at living room sambil menghabiskan juadah yang sedia ada..makan bubur lambuk plak..they kep mentioning ala2 bubur lambuk kg baru but my love and i tak pernah rasa sejauh mana keyummyan nya itew..hehe..while eating..akmal pop put..lets eat ABC at marumatsu..and my love said..bagus2..jum..masa tu dah 10 pm plus..takper la sekali sekala..plus we never tried ABC kat sini..really famous during summer..dah masuk fall..so better try it before it's too late...and off we go to marumatsu..pitt n iryd test kete baru..just arrived 1/2 an hour before berbuka..

us..dengan aksi2 cheeky..as well as action kamen..camera loves iryd and pitt...tengok la my love..penuh aksi..mcm pro je..hehe..we really had a great time..a surely an unforgattable iftar for this year..and hopefully many more wonderful moments to come..
green tea abc with kacang merah..not bad..but tersangat la manis..share dengan love pun tak habis sket hehe..we cant stand the sweetness...




6 comments:

happyichigo♥ said...

Seronoknye dapat berbuka bersama kawan2...takpe ponteng lab..tiap2 hr buka kat lab mesti sedeeey! terernye kwn hanis siap pandai wat pan!! and the green tea abc, nak rase jugee wpun manis..Selamat berpuase..dah berpuase separuh bulan dah kite kan? jap je mase berlalu

talkingzebra said...

u lilitan kasih tu kuih ke? huhu.. sgt blur.. =p

Hanis MY said...

ye Dira..sgt tak besh berbuka di lab huhu..tul2 skali skala noti sket he..

nisa dear..lilitan kasih tu nama rekaan derang je sebab lilit2 with terung dlm tu ada daging with crabstick and on top tabur with cheese..besh..first time rasa dish tu, western dish yg dimodified..sgt la kreatif..

sabiqahAnuar said...

okayyy, sedappp gileeeee huhuhu semua sedap, ikan suzuki tu, abc tu, n siap ade roi john??? hehe len kali lei wat mutabak ni, nmpak mcm ada cek mek molek gak dale gambar tu hanis, bestnyeee. yummylicioussss, hehe...erm ramainya senior citizen sana..beshnye, sini tahun ni xde grad students baru dari Msia, sedih sungguh jdi warga tua di sini..

Hanis MY said...

uuu..yes very the sedap..tak sangka sendai akan dapat senior citizen yg sangat malatop hehe, takper2 more to come nanti senior citizen kat sana tu..erm cek mek molek modified, letak sardin dlm tu..he..besh... pasangan chef ni tersangat la kreatif..

EE said...

eh u kan kelantanese x kan x tahan manis?muskil.miahahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails