Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri...buat semua

lovey dovey

Salam Lebaran dari kami nun jauh di Sendai..tak hantar salam perantau pun..hehe..takperla blog pun ok..this is our first time beraya jauh dari keluarga masing..masih teringat suasana raya tahun lepas..that was our first time beraya as hubby and wifey. My love and i nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya khas buat

Abah+Mama, Ayah+Mek
start with our eldest sibling
Kak Yu+Abg Halim=Nadiah comot, Ammar "Zaw", Ammar "Far"
Abg Amer+Kak Norli=Long, Na, Adik
2
Abg Yan+Kak Yah="Mat" Afif, Aling, "Mat" Aqif
Abg Sedi+Kak Sah=Long, Angah, Alia, Izzati
3
Kak Ja+Abg Fatah=Ninin butuk, Aqil daq, Umar "bertukar",
Kak Nik+Abg Medey=Hafiz,Angah, Haikal, Huda
4
Abedi +Kak Na="Mat" Seth, "Mat" Faiz,
Kak Cik+Abg Kamal=Iskandar, Sarah, Adam tomey
5
Kak Hanim vass+Didi=Alyff bucuk
Abg Meri+Kak Zi=Tina, Eisya, Danish, baby Sara
6
Abg Mezi+Kak Ros=Thaqif ultraman, Awatif
7
Abg Mad+Melati=Irfan, new baby girl

we truly miss our beloved family...salam sayang dan rindu dari kami buat semua

buat saudara mara..aunties, uncles..cousins ramai kalau nak mention kat sini
our friends..kawan sekampung..kawan sekolah [my petsis fad dearie, my buddies sha and family, mas, nina,bibi,nad, yea,..etc]..kawan universiti masa belajar dulu [shima, ayu, mama fiz,dilah etc]..kawan sekerja (jabatan kimia [Dr.Ju, cik hu and the gang] and jabatan maths, Admin office FST [ema, nora, etc] as well as jabatan lain [aida,kak zue, etc..]
my ex hosmet..kak fiza+pok ju, ikano+piano=akif, kawan seangkatan di Canada=Miss Sa, Buk Yani and Mummy Alice, Europe=Syara, Ila Cung, Kak Izan, Qila kokeshi, Rauhunt, Kak Gee, Ejant, Kak Laili, Kak Mol, Aussie=Kak Ayu, Kak Mai, Kerol Anwar, Salisa, Kak Nurul, Fadhilah (soon) ada some of my love's friends in aussie but i dont know their names, Spain=Kak Dhi buenos, (sorry kalau ada tertinggal..)

my dearest students, my blog readers...Nisa, Hana, Dira, Pak Man etc..kawan2 sendai..our juniors [norai, el and the rest], our seniors [Kak Su+Abg Faizul=Husna and Kashif], senior citizen [Sooo, Pitt+Iryd, Cik Nab coming soon] dan tak lupa pada semua umat Islam..

ampun dan maaf dipinta sekiranya terkasar bahasa atau tersilap baik yang sengaja mahupun tidak...to those who drive..do drive safely..semoga bergembira di hari mulia..

a snip for a very nice story got it from Kak Laili via umt mail..here goes...
Pasir dan Batu
Kisah ini menceritakan tentang 2 sahabat baik berjalan melintasi gurun pasir..ketika dalam perjalanan mereka bertengkar dan salah seorang menampar pipi sahabatnya.. yang ditampar pipinya terluka dan tanpa berkata sepatah kata pun dia kemudiannya terus menulis di pasir
"hari ini sahabat baikku telah menampar pipiku"
Mereka meneruskan perjalanan, sehingga terjumpa sebuah oasis yang mana mereka memutuskan untuk berehat dan mandi. Tetapi yang ditampar tadi telah terjatuh di dalam pasir jerlus dan mula tenggelam tetapi sahabatnya telah berjaya menyelamatkannya. Setelah pulih, dia mengukir sesuatu pada batu..
"hari ini sahabat baikku telah menyelamatkan hidupku"
Orang yang telah menampar shabat baiknya dan kemudian menolongnya bertanya "setelah aku menampar kamu..kamu menulis di pasir dan sekarang kamu menulis di batu, kenapa begitu?" sahabat yang ditanya menjawab, "Ketika seseorang menyakiti hati kita, tulislah perkara menyakitkan itu pada pasir supaya angin dapat meniupnya tanpa meninggalkan kesan, tetapi saat seseorang melakukan kebaikan, ukirkanlah pada batu supaya tiada angin dapat menghapuskan kenangan indah itu."

such a simple yet meaningful one rite...


this is also 2 in 1 post..next is about or 2 days at JSJ sendai..first day tu on the way ke lab, we dropped by at Nishi koen..huu sempat lagi tu..bukan apa just nak take a peep at JSJ, (Johzenji Street Jazz festival)..take a peep la sangat when we end up buying 2 t-shirts and watch 1 group performance till the end.

The next day we went around noon and end up watching at the same spot, Nishi koen..Every part has been divided, for example at Nishi koen there were 3 stages one is for mix jazz and rock, no.2 is gospel and acapella and third is world music. along johzenji dori is totallt real jazz dengan violin, saxafon, piano, trumpet etc..after that along Johzenji Dori and Kotodai park..full or people..most of it boleh tengok dari belakang or just dengar music jer..so sad..but at least the experience and the environment is totally enjoyable. Tak larat jalan lama2..we were so tired and thirsty, here are some pics to share..
first band that we watched..takde nyanyi2 just music..but really nice one we really enjoyed it
my love with them..masa ni they already changed their black uniform..he
yang ni 2nd performance..same place..really nice voice...love it..tapi tengok skejap sebab nak masuk lab huhu..
gospel and acapella stage
world music stage..at this time they were playing irish music..sadly we missed to watch japanese big drum..huhu..hopefully next year..
rockers..yeahh..yeahh..sambutan ramai..the singer changed his cap for every song..macam2 jenis..spider, birdie..elephant..etc..cute..hehe
waiting for their turn to perform..musang bertanduk??
the drummer..sgt best..ala2 polis pun ada...hehe dan sgt slim melim..
topi spider..hehe
topi parrot plak..erm..love cakap.."goreng..jgn tak goreng gitar tu"..
rock afro..hehe..siap tukar costume..ada lagi few more topi but we didnt manage to snap it..
the poster..masa ni on our way to johzenji dori..opposite nishi koen
in the middle of johzenji dori..truly rnb..her voice was superb
sebenarnya nak tiru aksi girl tu tapi tak terbuat..hehe..still at johzenji dori
stage for final concert but we didnt go..too many people..plus..at that time berbuka with baby gen
at kotodai koen..nice spot for a performance...
near the mall at johzenji dori..on our way back..totally jazz..

we did enjoy the short entertainment...looking forward for next year...hopefully...



10 comments:

talkingzebra said...

uitz.. pnjg gle post kali nie.. hehhe.. neway, slmt ari raye to both of u.. =) happy2 raye sane.. of cos kami di m'sia miss u.. pulang cepat taw.. =p

happyichigo♥ said...

waaaa...bestnyeeeer street performance tu!!! klu lah dira boleh tgk! hanis selamat hari raya maaf zahir batin..thanks sharing cerite pesahabatan tu...terharu baca..semuge kite blogger friends forever!! take care hanis!

Wilmi said...

Sampai hati tak mention nama kami dalam post tu....hehehehe

Selamat Hari Raya daripada Nina & Bibi | KB

Hanis MY said...

Nisa..hopefully it will be a wonderful one..u too have a nice raya

Dira..yup..friends forever..sgt best kalau boleh tengok dekat ramai sgt prg so boleh tgk a few jer..huhu..have a wonderful raya k..tahun ni tema baju kaler apa?

Bibi..sowi2..dah letak dah hehe..seblah nama nina.. ampun2..selamat bercuti.. have fun...semoga bergumbira di hari raya bersama keluarga terchenta..

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

wahh.."qila kokeshi"..haha tak tahan nama tu..ahaks! nyway Selamat Hari Raya untuk akak dan suami juga... kite ni memangla senasib beraya jauh dari family.. enjoy ur Eid in Japan!

Hanis MY said...

memula nak tulis qila dolly..hehe, thanks dear..you too..enjoy ur Eid in Egham...

fadhilah said...

selamat hari raya... maaf zahir batin...

Nurul Hayati Idris said...

Yg first pic tu,baju raye hanis dis year ker...hehehe...anyway..selamat hari raya pd hanis n mimi...maaf zahir batin....

sabiqahAnuar said...

SLAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI HANISSAN, MAAF ZAHIR & BATIN

ps. nt kita sambung gosipping, hehhee

Hanis MY said...

ha ah baju raya kitaorg..sedih tak huhu takde baju raya la akak..

saa...same to you..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails