Thursday, October 20, 2011

Run away...

Untuk lebih feel bayangkan ada latar belakang lagu Runaway dari The Corss... eceh, dush! Dah run away ke jepun, ikut cinta hati eh silap cinta hati yang ikut i sebab dulu dia tak berapa minat nak datang jepun hehe... sekarang dia pulak yang seronok dan akan rindukan Sendai and all the wonderful things that we had experienced here. Kalau nak buat postdoc pun katanya nak datang jepun jugak... hehe, insyaAllah masa tu bawa anak sekali (wahh berangan tak sudah) phd pun belum habis lagi. Tapi kalau bab conference dan yang sewaktu dengannya cari belah europe/us etc... we love living in japan but we also love to travel and explore other places :).

Seriously rasa nak run away seketika. With all the pressures, the deadlines and everything. Nak2 kami ni bidang belajar dalam bidang berbeza jadinya tahap kesibukan pun berbeza. Tapi memandangkan kedua-duanya student, bolehlah share sedikit sebanyak apa yang berlaku di kampus, environment, supervisor etc... berkongsi dan saling memberi dorongan.

Semalam, kebetulan run away secara tak sengaja yang mana both of us tak sihat, cinta hati down with flu dan demam sikit, manakala saya pula tak sedap badan, rasa penat dan sakit kepala... rasa macam nak tidur je sepanjang hari, tapi hari ini dah lega sikit namun terpaksa gagahkan jua pergi lab. Esok ada presentation. Uwaaa... wish me luck... tulis entri ni pun macam tak ada feel huhu... rindu nak bercerita, rindu nak merapu tapi apakan daya...

33 comments:

umie naziera said...

Get well soon!!

Anum said...

take care sis
makan ubat
anum doakan both of u cepat baik

PinKy MoMMa said...

run away ke mana sampai tak sihat ni sayangku hanis..

jaga diri..makan ubat..all da best utk presentation kamu..smoga smuanyer berjalan lancar..

rindu juga nak dengar hanis berjenaka..hurmm masa menjadi kekangan nampaknyer..

Asmara said...

odaijini! semoga segala urusan dipermudahkan. InsyaAllah.. jaga kesihatan ok. :)

Diana @ bilakukatacinta said...

best of luck hanis

Nay..present kat sane kena ckp nihongo jugak ke???

whitecappuccino said...

get well soon..don't run so far away k!

me suya said...

good luck kat hanis.. mood nak komen2 ni ilang lagi.. penat baru je sampai dr Ipoh

siti kektus said...

makan ubat lah kak. nanti elok. ;)

elok2 ok buat presentation tu. ;)

Rai said...

sekali duk sana memang akan jatuh cinta dengan kehidupan kat sana.. kan kan..

semoga cepat sembuh..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

good luck my darling...
v pun pening kepala jugak ni..rasa nak demam pun ada...nanti habis phD, jom kita buat postdoc kat uni yg sama, nak tak? ;0)
ptg2 boleh lepak hirup secangkir kopi utk bergosip sakan..hehehehehe =0).

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

chayork!chayork! utk presentation esk =0).

Titisan Hujan said...

ganbare akak!!!


jaga kesihatan

アヌム ちゃん said...

gambatte nee kak hanis :) jaga kesihatan jugak k^^

JIJI YU said...

kalo lari dari tanggungjawab pon tak kemana jgk kan..

nuwairani ismail said...

gud luck, hanis! u can do it! nani yg duk jepon 2 minggu pon rasa seronok sgt duk jepon. inikan pula yang duduk sana 2 tahun...

Cik TeN10 said...

ganbatte !!!

cik pulau said...

ehhmm..take care..
gambatee..yeahh..
^^,

mzhany said...

gud luck dear...nak g jepun jugak hwaaa....

aimie amalina said...

gud luck akak dan suami ye

hayooo
get well soon taw..

waalllaa! said...

good luck kak hanis!!semoga cepat sihat..

nina said...

kak hanis all the bestt ! get well soon...you're my inspiration <3

fiezah91 said...

semoga cepat sembuh tau. hehe. all the best untuk presentation :D

nurfatiha blacky said...

jada kesihatan kak. nok masuk musim sejuk dohh ni. hehe

Kamalia said...

Hanis..speedy recovery dear.;)
p/s:last year ai pi naik bot mcm dlm awl october rasenye..so,klau yu nak gi time mcm ni pun mmg ok sgt + cantik..,sbb time kami tu daun x tukar color lg..

msredcheesecake said...

mama or 3... mmg selalu rasa nak runaway... nak treavelsorg2 rehat sepuasnya....

teringin nak gi disneyland jepun

Asrul "iLham" Sany said...

berusahalah!

Hanis Azla said...

good luck hanis.. dah lama betul tak dengar lagu run away tu.. he..he..

Fatin Syahira said...

akak! long time lah tak masuk blog nie. huhu internet kat tg malim bongek sikitlah. tak sabar nak tunggu cuti raya haji nak balik umah hoho!

get well soon. ganbate! =')

Chaza said...

gudluck kak tuk presentation!and cepat2 sembuh kay.=)

yang anak tu.amin amin.hehe

Run Away said...

walaupun tak ada kena mengena...tapi Sy tetap perasan beb..hahahah...semuga cepat sembuh...N good luck k....;d

Papa Mifz said...

Semoga semuanye berjln lancar

wida said...

good luck hanis..
take care ya..

Juwita Jamaludin said...

ada apa2 kot hanis.. hihihi odaijini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails