Wednesday, January 6, 2010

Terkejut...

Sebab dapat email bertajuk "Hati yang hitam takkan forward email ni" hehe..sungguh gimik. Baik share kat sini lagi ramai boleh baca... sharing is loving...

Siapakah orang yang sibuk? Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumanya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil
berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.


Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan....

Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya...

Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka..

Siapakah org yg KEDEKUT ?
Orang yg kedekut ialah org yg membiar atau membuang email ini begitu sahaja, malah dia tidak menyampaikan pula pada org lain.


ganas sungguh ayat terakhir ni, hmm..moralnya..jangan kedekut... (hah apekah?? gaya siapa ini? hehe..u know who u are...).. it's already 8.30 pm, nak balik dah jap lagi... rindunya pada SESEORANG di bangunan maths aobayama campus tuu... tak sabar nak dating... ^_^

8 comments:

syaralicious said...

hehe tetiap hari rindua-rindu an..itulah kemanisannya, hanyaorg mcm kita ja boleh merasainya:)

adnil linda said...

sonoknyer...
g dating...

Hanis MY said...

Syara..yup2..agree..hehe.. hehe tapi u lg romantikaa..haha..

Linda..yer..seronok..ala dating kat supermarket jer pun beli barang dapur hehe..

Hasyiya karimah adli said...

yang part dating tu best sket :P

Hanis MY said...

syiya..nest date sy pinjam baju awak yg cun tu eh..hehe

syara said...

Hanisan..i got already ur gift..tQ sgt2..susah2 ja awak niey! tambah koleksi lagi sonoknye!

Hanis..Tsukuba university jauh ke dr ur uni?

Hasyiya karimah adli said...

bereh Puan Hanis ;)

IzanJay said...

Thanks for sharing!!!!!hehehe...rindu pada suami itu..pahala amat besar!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails