Wednesday, October 27, 2010

Cerita cik lagi...

Sebenarnya nak buat entry pasal lain..tapi belum cukup material (eceh material gitu, kalah tulis tesis). Nak habiskan saki baki pasal cerita zaman dulu kala ni...

Masa zaman menganggur adalah zaman yang paling tak best rasa tension, rasa boring, semualah ada, orang asyik bertanya dah dapat kerja ke belum? kerja kat mana?...bila nak kerja and so on, lepas tu tengok kawan2 seronok dah kerja. Lepas habis master, macam2 jenis IPTS and IPTA i apply. (eh nak selit jap, dah lepas kahwin ni orang masih bertanya dah ada isi ke belum..haish... T_T, sodih betul). Ada dapat IPTS tapi banyak halangan dan dugaan, my abah pun tak berkenan. Dia cakap slow2 kalau boleh biarlah dpt di IPTA. Ok sambung cerita, tapi fikir positif, pasti ada rezeki suatu masa nanti, and then i enjoyed my free time to the fullest with my lovely family..best sgt! Kebetulan my bro kerja dengan etihad airways dan tinggal di Abu Dhabi. Etihad airways ni baru masuk malaysia beberapa tahun lepas, it is the main airline for UAE instead of Emirates... tapi emirates lebih glamer kan? Kalau nak buat perbandingan, seolah2 macam ni la, etihad airways sama macam MAS dan emirates pula sama macam air asia di malaysia...lebih kurang macam tulah.

Maka percutian ke Abu Dhabi telah dirancang, sebab belum bekerja i pun fololah my parents yang pergi hantar cucu cum bercuti kat sana. Tiket telah disponsor penuh oleh my bro (arigatou ne!). Tahun 2006 etihad hanya sampai di Bangkok, maka dr KLIA transit di bangkok kemudian terus ke Abu Dhabi. Jum layan gambar2 zaman dolu kala...
  my bro, gorgeous sis in law with their first child, sekarang dah 2... teringat juga sewaktu menjaga si comel ni...one of my sweet memories...
  transit di bangkok airport, tak keluar pun..berlegar dalam tu je...sawadeekap...
 muka skima...ish2...
departure hall...sebelum menaiki etihad...
 inside etihad, seat ekonomi...memang superb! tak rasa macam ekonomi pun layanan meletups... i je duduk ekonomi class my daddy n mummy (eh sejak bila pulak panggil macam ni) and the rest duduk business seat. Apa kellas pilot nak duduk kat ekonomi seat kan hehe... ni buat muka kesian suruh prang sebelah ambil gambar..sangat jakun masa ni ok...
 bila bosan i went to beramah mesra dengan stewardess..ni annalesse from south africa...
 yang ni lupa nama daa...shes's from equador...
 dah sampai rumah my bro...ohh si comelll i miss u... dah masuk tadika dah si comel sekarang ni, tak boleh cakap melayu, speaking london because of the environment at his international school...
 di balcony..soo windy masa ni...nak masuk winter, eh sini pun ada winter cuma taklah sesejuk winter yang kebiasaannya dan juga tak ada snow...
 jiran seberang jalan..kaya tau..selalu nampak heli turun naik situ...ish2...
 jalan2 dekat mall..ermm urmm lupa la... baju courtesy of my sis in law hehe... thanks kak yana...
 posing aje..tak beli pun..maklum lah gak ada fulusss...
 cool kan? apa ke benda yang cool pun tatau la... :P
 masa ni jalan2 di madinat jumeirah.. di dubai... posing with inci unta tembaga... teknik pemakaian tudung yang salah, oleh itu muka nampak booolat..(padahal masa ni ternak badan, salahkan tudung pulak)
 banyak hotel mewah area ni, ramai sangat tourists, kiri kanan penuh orang berambut blond, burgundy, berskirt pendek2 dan sebagainya...sesiapa nak balik hotel ni jetinya..naik bot ala2 di venice gitu cuma ada bumbung and a bit bigger...
 eh cuba lihat encik2 2 orang kat belakang tu...depa pun sibuk nak posing... sepanjang perjalanan dan berada kat sana guna kamera my bro... bila balik dah tak ada camera..sadiss... so memori masa balik tu simpan kemas2 dalam medula oblongata... (heh iyolah tu).. teringin nak pergi lagi... dulu pergi zaman solo kali ni kalau ada rezeki lagi best sebab pergi with my love darling... really hope for that time to come...

Alhamdulillah lepas balik bercuti, rehat2 sepuas-puasnya dapat tempat kerja yang terbaik seterusnya satu perjalan hidup yang tak disangka. Niat untuk membina kerjaya dan further study bersendirian, akhirnya berubah haluan tanpa disangka, tak dapat melawan suratan, ditemukan dengan my love tercinta...dan kini kami berdua ada cita2 untuk dicapai. Rasa nak bercerita lagi pasal zaman solomolo ni, apakan daya banyak kerja di lab..ni tengah minum petang...and after that, back to work! yosh...


9 comments:

Azwani said...

seronok la lepak kat blog kak hana ni..nanti citer lagi ye

puteri said...

ow..sweet.


♥♥♥ Entry Puteri Terkini:
"Malaysia Hub Pusat Hiburan Malam?"

Hanis MY said...

terima kasih wani, insyaAllah ada masa bolehlah storymory lagi k..

puteri said...

pic both u n ur hubby?

♥♥♥ Entry Puteri Terkini:
"Malaysia Hub Pusat Hiburan Malam?"

H A N S said...

weee..sukernyer tgk hanis jalan2..nnti storymory pjg2 tau. heheh

Umiey said...

wow best sgt la holiday cam ni, nasib la ada blog hanis nie bleh gak rasai pengalaman pegi luar negara...one day sy pun nk pegi holiday cam nie...best2

nanae said...

bestnyaa puan dapat jalan2 ronda2 kat snaa. heheh gila cuteeee baby tuuu grr hoo, puan maintain laa, muka dulu dgn now,samaa jaaa. mudaa gituu. hehehe

nanae said...

bestnyaa puan dapat jalan2 ronda2 kat snaa. heheh gila cuteeee baby tuuu grr hoo, puan maintain laa, muka dulu dgn now,samaa jaaa. mudaa gituu. hehehe

Anonymous said...

selim melim nyewwww.skrg xtau la bam bam bam..wuwuwuuwuwu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails