Wednesday, October 13, 2010

CONTEST MORTAR BOARD:The Beauty In Ugly

Adakah anda ingin tampil bergaya seperti jejaka di bawah? (bukan bodek en Edy..tsk) Eh tapi i ni wanita mestilah ingin tampil anggun jelita...(heh...dah sedia maklum tak jelita...saje nak sedapkan hati).
Lihatlah kaca mata yang dikenakan tu... RAY BAN tuu! bukan calang2 sunglasses, tak mampu nak beli ray ban tau...apatah lagi jenama-jenama lain seperti coach, gucci dan sebagainya. Kalau dapat ray ban tu maunyer pakai 24jam even masuk dalam bangunan hehe...punyalah nak menunjuk dekat orang yang i ni dah menang hadiah (hep tak baik menunjuk), lepas tu sure ambil gambar posing2 ala2 model gitew, kena senget2 kepala, toleh2 belakang, lepas tu letak sun glass tu kat atas kepala ke.... pegang di hujung jari dan macam2 pesen lagilah (mesti penat my love nak layan isteri dia yg suka bergambar ni). Ish belum cukup syarat nak masuk contest dah sibuk berangan...

Bukan apa... sepanjang hidup 29 tahun ni, i tak pernah ada cermin mata hitam (nada kesian versi man) even cermin mata hitam yang popular masa kanak-kanak dulu.. ala yang bentuk LOVE dan juga STAR tu... ramai kawan2 i ada tau... i aje tak ada, sedih...sob2...
eh tapi sekarang kan dah timbul balik fesyen cermin mata macam ni...artis2 pun pakai...kelakar la pulak..tapi kalau dah mereka pakai sure ramai yang akan ikut trend tu kan...
Kenapa beria sangat cerita tentang sunglass ni? Ada contest tu offer hadiah ni tau... sila click SINI untuk lihat gambar hadiah...contest apa tu? jum tengok gambar kat bawah....
Untuk lihat syarat2nya silalah klik gambar di atas k (senang je)... I choose letak gambr convo... tapi tiba2 je masa nak letak gambar ni rasa lomah sikit... kenapa? Sebab I graduated several years ago tahun 2006... zaman tu kalau punya pocket digital camera dah kira canggih... malangnya i dont have one, hanya menumpang kasih kakak2 ku yang tersyayang... tapi ada kisah sedih... masa hari konvo tu... masing2 sibuk dengan anak2 mereka (maklumlah bila duduk hotel semua anak buah nak mandi kolam drama melayu cakap swimingful) sampai lupa haa auntie dia ni nak convo... last2 my mama and abah aje yang pergi... huwaaa sedihhh.. lepas tu pergi ambil gambar kat studio untuk mengubat hati yang duka lara...hukhuk... maka terhasillah gambar di bawah ni... (sila jangan gelak kerana posing ala2 gadis desa gitu, hehe... i ni orang kg je, tak moden ok...)
tu diaaa.... ecece..malu.... tak sah kalau tak ada scroll dan juga bunga kan? (malangnya tu bunga studio... hu, sadis sungguh kenangan convo masa ni). Mortar board i lain sikit... sebab masa ni convo master so ada lilitan extra kat mortar board tu... will work hard for my phd study.. insyaAllah semoga dipermudahkan, semoga hari itu akan tiba dan pastinya amat bermakna kerana akan bergraduat bersama my love tercinta... 

Sebelum mengakhiri contest ni... i want to tag...jeng jengg...
to my students, memandangkan gambar convo u all masih fresh (bulan july yg lalu) jadi mummy mau tag
Chacha
Nard Naddy
Nana
Kema
Cik Linda
Sya
Hazirah
Baiti
to my friends and bloggers out there kalau sudi jawablah tag ni k... sekadar suka2 mengimbas kembali kenangan lalu... kalau menang tu kira rezeki la kan... selain gambar boleh juga buat ucapan masa nilah nak tunjuk bakat terpendam kan?
hanis zalikha (oppss silap taip...dia tatau pun kewujudan blog ni dan jauh lebih junior hehe...)
Ninin my niece...(nin letak gambar convo tadika hokey!)
Fadhilah down under
Nini the model
Akira-chan
Aida my buddy
Maz my old fren
Zeti the cutie
Honey honey
Ziela red lolly
Aresaliyana
dan sesiapa sahaja yang sudi dan ingin cuba nasib join contest ni... sangat dialu2kan...ganbatte ne!
p/s: pjg sgt nak tulis list..plus gtg..back to work....


17 comments:

E.d.Y said...

wah..panjang betul intro..huhu...
ayunye gambar...hehe...

thanks k sebab join contest ni...tunggukan keputusannya...good luck untuk contest dan for phd..:)

Hanis MY said...

hehe..sama2 panjang ke? masa tu idea tengah mari apa lg tulis habis2 hehe...

azwani said...

skg kat jepun kak hanis buat PHD ye...tahniah..!!

Iryd and Pitt's little diary said...

wah..nak try boleh??ape syaratnye?ade lagi ke gambar konvo iryd ni..kena check dulu..hihi..sesiapa je ke leh join?

Hanis MY said...

Wani...huhu belum abis study lg dah tahniah...terima kasih semoga jad doa...aminnn...

Hanis MY said...

Yuhuu iryd...ha ah sesape je pun boleh..ingtkan tak berminat sebab tu tak tag hehe...tak sabar nk tgk gambar convo iryd mesti cunsss

azwani said...

hihi..tahniah sebab berjaya sambung sampai ke PHD..bukan senang..muda2 plak tu...bakal Dr.Hanis..

fadhilah said...

alaaa... gambar konvo xde dlm laptop ni. nanti saya geledah tempat lain. hehe...

k hanis konvo master kt utm tu tahun 2006 bulan mac atau ogos? saya konvo degree mac 2006.

Iryd and Pitt's little diary said...

haha..tak cun la..zaman tok kadok..tgh dok search gak ni..tapi cam mana nak enter contest ni..leh ajar?

NARDtheNERD said...

awwww.
gud luck for the contest.
pic comel as always.
heee.

H A N S said...

huhuh..menarik jer contest tu..nk kna cari pic ni.hehe..eh, hanis 29 ek? kna panggil kakak ni..sowi x tau pun.huhuh :(

Hanis MY said...

Fadhilah..cari jgn tak cari tau, konvo ogos 2006..tak skali huhu..

Iryd..click kat gambar contest tu dari situ ada syarat2 dia...

Nard..tapikan gambar i takleh lawan gambar u yg vouge2 tu...

Honey! eh no hal takyah akak2 pun i'm cool....panggil hanis je k...

nini said...

akak..macamna nak link kan banner tu. tak reti. btw nini dh wat tutorial utk wat gambar besar kat blog. khas utk kak hanis.huhu.

Hanis MY said...

nini comel...ok sat akak reply kat blog nini..wahh terharunyaa tq nini ailabiu...

Umiey said...

hi hanis, ayu tul la pic tu..

mumun si missrivebell said...

good luck

butterflyana said...

GOOD LUCK!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails